Now Reading
Η Disney μάς εμπνέει με τη νέα της ταινία μικρού μήκους για μια plus size μπαλαρίνα

Η Disney μάς εμπνέει με τη νέα της ταινία μικρού μήκους για μια plus size μπαλαρίνα

Avatar photo

Η πλατφόρμα της Disney κυκλοφόρησε το «Reflect», μία ταινία μικρού μήκους με μία γλυκύτατη και λίγο γεματούλα μπαλαρίνα. Η ταινία δεν θα σε εμπνεύσει απλώς να σηκωθείς και να κάνεις μία πιρουέτα, αλλά θα σε συγκινήσει βαθιά.

Όλα φαίνεται να δείχνουν ότι το body positivity έχει σίγουρα διεισδύσει στη κουλτούρα μας και στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων πλέον και φυσικά είναι σημαντικό για τους ενήλικες να αγκαλιάζουν αυτά τα μηνύματα. Όμως είναι εξίσου σημαντικό –ίσως και περισσότερο- για τα παιδιά να μεγαλώσουν αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα και αγαπώντας το σώμα τους όπως και αν είναι, μακριά από τα στερεότυπα ομορφιάς.

Αλλά τα κινούμενα σχέδια και οι ταινίες για τα μικρά παιδιά μπορεί μερικές φορές να αργούν να ακολουθήσουν τη δυναμική των προοδευτικών ιδεών, όπως τα παραδοσιακά  πρότυπα ομορφιάς. Εξάλλου, οι περισσότερες πριγκίπισσες της Disney είναι γνωστές για το καλλίγραμμο σώμα τους, και μόνο οι κακίες φαίνεται να έχουν παραπανίσια κιλά. Ευτυχώς, η Disney απάντησε με μια ταινία μικρού μήκους, κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Reflect», η οποία παρουσιάζει μια plus-size μπαλαρίνα, η οποία όχι μόνο μαθαίνει να αγκαλιάζει το σώμα της, αλλά διοχετεύει στην οθόνη όλη την εσωτερική της δύναμη και χάρη.

ΠΗΓΗ:CNN

Τα Disney Animation Studios ανακοίνωσαν στο Twitter την τελευταία μικρού μήκους ταινία τους στο πλαίσιο της σειράς πειραματικών ταινιών Short Circuit, η οποία επιτρέπει στους υπαλλήλους να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για νέα έργα που παίρνουν ρίσκα τόσο στο οπτικό τους ύφος όσο και στην αφήγηση. «Μια ολοκαίνουργια πειραματική ταινία Short Circuit έφτασε! Μεταδώστε το “Reflect” και όλες τις πειραματικές ταινίες Short Circuit Experimental Films από τους καλλιτέχνες των Walt Disney Animation Studios τώρα στο @DisneyPlus», έγραψε στο Twitter ο επίσημος λογαριασμός των Walt Disney Animation Studios την Τετάρτη 26 Οκτώβριου.

Η μικρού μήκους ταινία ξεκινά με την Bianca, μια πληθωρική μπαλαρίνα με το κορμάκι και το καλσόν του μπαλέτου η οποία απολαμβάνει την κίνηση του σώματός της, πριν ενωθεί με την υπόλοιπη τάξη στην μπάρα. «Σφιχτή κοιλιά, μακρύς λαιμός», λέει η λεπτή δασκάλα χορού.

Όταν η πρωταγωνίστρια κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη, αυτός διασπάται σε νέον ρωγμές και ανοίγει σε έναν τρομακτικό καθρέφτη με πολλαπλές αντανακλάσεις. Αυτή η οπτική απεικόνιση της σωματικής δυσμορφίας της Bianca είναι τόσο συναρπαστική όσο και συναισθηματική, αλλά εκείνη δεν είναι πρόθυμη να αφήσει τις ανασφάλειές της να την κυριεύσουν. Καθώς επανασυνδέεται με το σώμα της και την αγάπη της για το χορό, οι τρομακτικές εικόνες και η αυτοαμφισβήτηση πέφτουν και διαλύονται σε ένα σύννεφο ροζ λάμψης.

ΠΗΓΗ:CNN

Η Bianca καταφέρνει να συγκεντρώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το είδωλό της στον καθρέφτη με αποδοχή και αυτοπεποίθηση. Η πίστη στον εαυτό της και το πάθος της για το χορό είναι αυτά που τελικά υπαγορεύουν το πώς βλέπει η ίδια τον εαυτό της.

Η σκηνοθέτης Hilary Bradfield, η δημιουργός ιστορίας κινουμένων σχεδίων πίσω από το Frozen 2 και το Encanto, μοιράστηκε μερικές πληροφορίες από τα παρασκήνια σε μια συνέντευξη που παίζει πριν από τη ταινία. Εξήγησε ότι η έμπνευση για τη μικροταινία ήρθε όταν αντιμετώπισε τη δική της «φιλοσοφία σώματος». «Κατ’ αρχήν αισθάνομαι ότι είμαι ένα πολύ θετικό άτομο ως προς το σώμα, αλλά όταν αυτό συμβαίνει σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι θετική ως προς το σώμα σου», δήλωσε η Bradfield.

«Όταν οι άνθρωποι παρακολουθήσουν αυτή τη μικρού μήκους ταινία ελπίζω να μπορούν να νιώσουν πιο θετικά για τον εαυτό τους και για το πώς φαίνονται και να νιώσουν εντάξει για τα δύσκολα σημεία του ταξιδιού. Μερικές φορές πηγαίνεις στο «σκοτεινό μέρος» για να φτάσεις στο «φωτεινό μέρος» και αυτό κάνει το φωτεινό μέρος πολύ πιο όμορφο», συμπλήρωσε.

Οι θαυμαστές του «Reflect» σίγουρα συνδέονται με την ταινία και πολλοί γυρίζουν πίσω στα δικά τους παιδικά χρόνια ή ξυπνούν μέσα τους κάποια δυνατά συναισθήματα που αντικατοπτρίζουν το πώς νιώθουν.

Αν και είναι ένα μεγάλο βήμα για τη Disney να μεταφέρει το μήνυμα της Bianca για την αυτο-αγάπη στον κόσμο, ας ελπίσουμε ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας είναι πρόθυμοι να επεκτείνουν αυτές τις ιστορίες αυτοπεποίθησης και αποδοχής του σώματος πέρα από ένα επτάλεπτο μικρού μήκους φίλμ. Ο κόσμος είναι έτοιμος για μια μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων με μια πρωταγωνίστρια με θετική στάση απέναντι στο σώμα της.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top