Now Reading
Η Angelina Jolie «μεταμορφώνεται» σε Μαρία Κάλλας και της πάει πολύ

Η Angelina Jolie «μεταμορφώνεται» σε Μαρία Κάλλας και της πάει πολύ

Avatar photo

Έρχεται η νέα βιογραφική ταινία «Maria» που θα αφορά τις τραγικές και τελευταίες μέρες της σπουδαίας τραγουδίστριας της όπερας Μαρίας Κάλλας.

Η Angelina Jolie αναμένεται να υποδυθεί την κορυφαία τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας στην βιογραφική ταινία του σκηνοθέτη Pablo Larraín. Το «Maria» θα περιστρέφεται γύρω από τις τελευταίες μέρες της κορυφαίας σοπράνο στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970, η οποία ουσιαστικά θα αφηγείται «την ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας του κόσμου».

«Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη απέναντι στη ζωή και την κληρονομιά της Μαρία Κάλλας. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Pablo Larraín είναι ένας σκηνοθέτης που θαυμάζω εδώ και καιρό», δήλωσε η 47χρονη ηθοποιός.

Να σημειώσουμε ότι πίσω από το σενάριο θα βρίσκεται ο δημιουργός του Peaky Blinders, Steven Knight, ο οποίος συνεργάστηκε τελευταία φορά με τον Larraín για το «Spencer» της πριγκίπισσας Diana.

O Larraín αναφέρθηκε στη συνεργασία αυτή δηλώνοντας: «Η ευκαιρία να συνδυάσω τα δύο πιο βαθιά και προσωπικά μου πάθη, τον κινηματογράφο και την όπερα, ήταν ένα πολυαναμενόμενο όνειρο. Το να το κάνω αυτό με την Angelina, μια εξαιρετικά γενναία και περίεργη καλλιτέχνιδα, είναι μια συναρπαστική ευκαιρία. Ένα αληθινό δώρο».

Τι θα δούμε στην ταινία

Συγκεκριμένα, από τη δεκαετία του 1940 μέχρι τον θάνατό της το 1977 σε ηλικία 53 ετών, η Μαρία Κάλλας ήταν μια από τις πιο διάσημες τραγουδίστριες της όπερας στον κόσμο. H φωνή της άρχισε να κλονίζεται στο τελευταίο μισό της δεκαετίας του 1950, ίσως από την απότομη απώλεια βάρους. Το 1957, άφησε την καριέρα της και τον σύζυγό της για τον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος έληξε τη σχέση τους μια δεκαετία αργότερα για να παντρευτεί τη Jackie Kennedy. Πέρασε τα τελευταία της χρόνια απομονωμένη στο Παρίσι.

Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πλήρες ελληνικό όνομά της, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη. Ήταν σοπράνο, με καταγωγή από την Αμερική και την Ελλάδα. Έχει χαρακτηριστεί από τον Leonard Bernstein ως «η Βίβλος της όπερας». Ήταν γνωστή όχι μόνο για τη φωνή της, αλλά και την ιδιαίτερη συμπεριφορά της, καθώς όλοι την χαρακτήριζαν «ντίβα».

Οι σχέσεις της με την μητέρα της δεν ήταν πότε καλές, καθώς η μητέρα έδειχνε αδυναμία στην αδερφή της Μαρίας. Σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα της την υποχρέωνε να τραγουδάει για τους Γερμανούς κατακτητές προκειμένου να στηρίζει οικονομικά την οικογένεια τη δύσκολη περίοδο του πολέμου, όπως εκμυστηρεύτηκε στη mezzo-soprano και στενή της φίλη Giulietta Simionato. Η Μαρία Κάλλας ποτέ δεν συγχώρησε τη μητέρα της γι’ αυτό.

Η προσωπική της ζωή ήταν πάντα στο επίκεντρο. Η εμμονή της με τη δίαιτα και κυρίως ο έρωτας της για τον Αριστοτέλη Ωνάση, αποτελούσαν το βασικό θέμα εφημερίδων και περιοδικών. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 53 ετών, αλλά αντί να ξεχαστεί, μετά τον θάνατό της, η φήμη της απογειώθηκε και διατηρείται μέχρι και σήμερα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
AGATHA CRISTIE -ΤΑΙΝΙΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
JIMMY FALLONDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr