Now Reading
Διάσημοι καλλιτέχνες γυρίζουν την πλάτη στον Kanye West και καταδικάζουν τα αντισημιτικά σχόλια

Διάσημοι καλλιτέχνες γυρίζουν την πλάτη στον Kanye West και καταδικάζουν τα αντισημιτικά σχόλια

Avatar photo

Οι αναρτήσεις στα Social Media παίρνουν τη θέση της πραγματικής συμμαχίας ενάντια στον Kanye West.

Θύελλα αντιδράσεων για τα αντισημιτικά σχόλια του Kanye West έχει ξεσπάσει από ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος αλλά και από εταιρείες που συνεργάζονταν με τον ράπερ. Ο 45χρονος σχεδιαστής μόδας και ράπερ, γνωστός πλέον ως Ye, διαδίδει εδώ και εβδομάδες θεωρίες συνωμοσίας περί αντισημιτισμού σε συνεντεύξεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γύρω του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η φράση «I support my Jewish friends and the Jewish people» από διασημότητες ενάντια στα ρατσιστικά σχόλια του Ye. Μεταξύ άλλων που αναδημοσίευσαν την ανάρτηση αυτή ήταν και οι οικογένεια Kardashian.

Άλλωστε η πρώην σύζυγός του, Kim Kardashian είχε κάνει ξανά αναφορά στα σχόλια του καλλιτέχνη. «Η ρητορική μίσους δεν είναι ποτέ εντάξει ή δικαιολογημένη. Στέκομαι στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας και καλώ να σταματήσει άμεσα η τρομερή βία και η ρητορική μίσους προς αυτήν», είχε γράψει σε Instagram Story της.

«Θύελλα» αναδημοσιεύσεων

«Υποστηρίζω τους Εβραίους φίλους μου και τον εβραϊκό λαό», δήλωσε η συγγραφέας Jessica Seinfeld στους 586.000 ακολούθους της στο Instagram αυτή την Κυριακή. Η ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε γρήγορα από διασημότητες όπως την Amy Schumer, τη Reese Witherspoon, τη Gwyneth Paltrow και από καθημερινούς χρήστες του Instagram.

Στην συνέχεια η Seinfeld, με την ίδια φωτογραφία ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την άμεση ανταπόκριση διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την «ακύρωση ανθρώπων» αλλά με τον «φανατισμό και το μίσος».

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ! Είμαι ταπεινή, συγκλονισμένη και με τιμά η εκπληκτική ανταπόκρισή σας, ο καθένας από εσάς που μας υπερασπίζεται με τις δικές του κοινότητες. Μου δίνει ελπίδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ακύρωση ανθρώπων, έχει να κάνει με το να μην αφήνουμε τον φανατισμό και το μίσος να πάνε ανεξέλεγκτα. Οι μισητές λέξεις μετατρέπονται σε μισητή βία. Η ενίσχυση αυτού του μηνύματος στη δική σας πλατφόρμα, μεγάλη ή μικρή, σημαίνει τα πάντα, και ήδη κάνει τη διαφορά. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή ως παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε για οποιαδήποτε ομάδα μας χρειάζεται. 💙❤️», έγραψε στην λεζάντα η συγγραφέας.

«Tίτλοι τέλους» στη συνεργασία με Adidas

Έληξε τη συνεργασία της με τον Kanye West η Adidas έπειτα από τα προσβλητικά μηνύματα του ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας έτσι την αθλητική μάρκα στο επίκεντρο αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Η εταιρεία παπουτσιών συνεργαζόταν μαζί του επί δέκα χρόνια με τα προϊόντα Yeezy.

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια του Ye και οι πράξεις του ήταν απαράδεκτα, απεχθή και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, κοινό σεβασμό και ισότητα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Adidas, η οποία ακολουθεί τα βήματα των Gap και της Balenciaga, που επίσης σταμάτησαν να συνεργάζονται μαζί του.

«Έπειτα από μία ενδελεξή εξέταση, η εταιρεία πήρε την απόφαση να λήξει αμέσως τη συνεργασία με τον Ye, να σταματήσει την παραγωγή τον προϊόντων της Yeezy και να διακόψει όλες τις πληρωμές στον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την δραστηριότητα Adidas Yeezy αμέσως», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο Kanye West πλέον έχασε το καθεστώς του δισεκατομμυριούχου από την στιγμή που η Adidas τερμάτισε τη συνεργασία της μαζί του. Η συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών αντιστοιχούσε σε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια από την καθαρή αξία του Ye, οπότε χωρίς αυτήν, η αξία του αποτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top