Now Reading
Δεν πετάμε τίποτα! Πώς τα τσόφλια αυγών μπορούν να κάνουν τον κήπο σου καταπράσινο

Δεν πετάμε τίποτα! Πώς τα τσόφλια αυγών μπορούν να κάνουν τον κήπο σου καταπράσινο

Avatar photo
ΤΣΟΦΛΙ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟΣ

Με τα τσόφλια των αυγών θα μπορέσεις να έχεις έναν ολάνθιστο κήπο.

Τα αυγά πολλές από εμάς τα τρώμε για πρωινό και καλό είναι να σκεφτούμε 2 φορές αν πρέπει να πετάξουμε τα τσόφλια. Υπάρχει ένας πολύ πιο έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις ανεπιθύμητα τρόφιμα για να μειώσεις τη σπατάλη τροφίμων και να ζήσεις πιο βιώσιμα αλλά να δώσεις ώθηση στον κήπο σου!  Όπως τα κατακάθια του καφέ μπορούν να κάνουν θαύματα σε οτιδήποτε, από τα βατόμουρα μέχρι τις ορτανσίες,  παρόμοια αποτελέσματα έχουν και τα τσόφλια αυγών για τα φυτά.

Είναι τα τσόφλια αυγών καλά για τα φυτά;

Με μια λέξη, ναι. Τα τσόφλια αυγών είναι μια εξαιρετική προσθήκη στους περισσότερους κήπους και φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς περιέχουν ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο ενισχύει τη δομή των φυτών, όπως και κάλιο και φώσφορο. Ο Frank McDonough, ο ειδικός βοτανικών πληροφοριών στο Arboretum του Λος Άντζελες, συνιστά την προσθήκη από θρυμματισμένο τσόφλι αυγού σε οποιοδήποτε φυτό ή κήπο όπου χρησιμοποιείται λίπασμα εγχώριας καλλιέργειας ως λίπασμα.

ΤΣΌΦΛΙΑ ΣΕ ΜΠΟΛΠώς ακριβώς βοηθούν τα τσόφλια των αυγών τα φυτά;

Το κύριο συστατικό από τα τσόφλια είναι το ανθρακικό ασβέστιο και στοχεύει ειδικά τη σήψη των ανθέων. Αυτή είναι η φθορά των φρούτων σε ορισμένα φυτά, όπως οι ντομάτες, λόγω ανεπάρκειας ασβεστίου – κάτι που γίνεται αντιληπτό μόνο όταν τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν να ωριμάζουν. Με τις ντομάτες, για παράδειγμα, μπορεί να εμφανιστούν νερό ή σκούρες κηλίδες στο κάτω μέρος του καρπού, το οποίο τελικά θα προκαλέσει τη σήψη και την κατάρρευσή του.

ΤΣΟΦΛΙΑ

Από τι παρασκευάζεται το λίπασμα από κέλυφος αυγού;

Το μόνο συστατικό στο λίπασμα με κέλυφος αυγού DIY είναι το τσόφλι αυγού. Ο καθαρισμός, το στέγνωμα και η κονιοποίηση των κελυφών θα βοηθήσει στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τσόφλια των αυγών χρειάζονται λίγο χρόνο για να σπάσουν, έτσι αυτά τα μικρότερα κομμάτια θα αλλοιωθούν πιο γρήγορα και θα κάνουν τα θρεπτικά συστατικά πιο εύκολα διαθέσιμα στα φυτά μας. Σύμφωνα με το rd.com, το ράντισμα μιας ή δύο κουταλιών της σούπας κονιοποιημένο κέλυφος αυγού απευθείας στις ρίζες ενός φυτού παρέχει τα πιο μετρήσιμα οφέλη από την προσθήκη ασβεστίου στο έδαφος.

ΤΣΟΦΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑΣε ποια φυτά αρέσουν τα τσόφλια αυγών;

Ενώ τα τσόφλια αυγών μπορούν να ωφελήσουν μια ποικιλία φυτών, οι ειδικοί στη γεωργία λένε ότι είναι ιδιαίτερα καλά για τις ντομάτες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στη σήψη των ανθέων και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το επιπλέον ασβέστιο για την καταπολέμησή της. Τα τσόφλια αυγών βοηθούν επίσης στη μείωση του επιπέδου pH του εδάφους και δημιουργούν ένα πιο αλκαλικό περιβάλλον, το οποίο προτιμούν πολλά φυτά που παράγουν καλλιέργειες και αυτά είναι: μελιτζάνες, πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι και φυλλώδη χόρτα, για να αναφέρουμε μερικά. Πρέπει όμως να μην υπερβάλλουμε και οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζουμε λίπασμα με κέλυφος αυγού στον κήπο μας ή στα φυτά εσωτερικού χώρου μόνο 2 φορές το χρόνο – το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Με ποια φυτά δεν πρέπει να το δοκιμάσουμε;

Δεν πρέπει να βάζουμε λίπασμα με κέλυφος αυγού σε φυτά που προτιμούν όξινο έδαφος, όπως τα βατόμουρα. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν και τα εριχοειδή φυτά όπως η δάφνη του βουνού, οι πιέρες και οι αζαλέες.

ΤΣΟΦΛΙ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟΣ

Διάβασε επίσης:

Πώς να κάνεις τα λουλούδια να διαρκούν περισσότερο: 8 επαγγελματικά tips

Τα φρέσκα λουλούδια έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Είτε σου έχει χαρίσει ένα μπουκέτο ένα αγαπημένο σου πρόσωπο είτε έχετε αγοράσει μερικά άνθη για τον εαυτό σου, η ύπαρξη φρέσκων λουλουδιών στο σπίτι ή στο γραφείο  μπορεί να λειτουργήσει ως άμεση τόνωση της διάθεσης. Εξαιτίας αυτού – και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φρέσκα μπουκέτα δεν είναι πάντα φθηνά – είναι χρήσιμο να γνωρίζεις πώς να κάνεις τα λουλούδια να διαρκούν περισσότερο. Ευτυχώς για εμάς, μερικοί κορυφαίοι ειδικοί στα λουλούδια αποκαλύπτουν τις κορυφαίες συμβουλές και τα κόλπα τους για την παράταση της διάρκειας ζωής των φρέσκων λουλουδιών. 

λουλούδια σε βάζοΉξερες ότι η επίδραση που έχουν τα λουλούδια στη διάθεση έχει στην πραγματικότητα επιστημονικές ρίζες; Σύμφωνα με μια 10μηνη μελέτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Rutgers, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «τα λουλούδια έχουν άμεσες και μακροπρόθεσμες επιδράσεις στις συναισθηματικές αντιδράσεις, στη διάθεση, στην κοινωνική συμπεριφορά, ακόμη και στη μνήμη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες». Αν και η μελέτη επικεντρώθηκε ειδικά σε άτομα που λαμβάνουν ανθοδέσμες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αγορά φρέσκων λουλουδιών για σένα και μόνο μπορεί να είναι εξίσου αναζωογονητική. 

Διάβασε εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΑΡΟΤΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
naterialDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr