Now Reading
Άνοιξη: Ώρα για καθάρισμα με αυτά τα 4 έξυπνα tips που θα κάνουν το σπίτι πεντακάθαρο

Άνοιξη: Ώρα για καθάρισμα με αυτά τα 4 έξυπνα tips που θα κάνουν το σπίτι πεντακάθαρο

Avatar photo
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Η Άνοιξη θέλει καθαριότητα γι’ αυτό δοκίμασε να εφαρμόσεις αυτά τα 4 tips για να καθαρίσεις το σπίτι σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Όσο οι μέρες μεγαλώνουν και ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, αυτό σηματοδοτεί και ουσιαστικά την Άνοιξη. Με τη σεζόν αυτή όμως έρχεται και σκόνη, και γύρη, και οι αλλεργίες στον αέρα είναι περισσότερο από ποτέ διάχυτες γι’ αυτό και ο απαραίτητος ανοιξιάτικος καθαρισμός στο σπίτι μοιάζει με επιτακτική ανάγκη. Κι ενώ το να βρίσκουμε το σπίτι μας σε πεντακάθαρη κατάσταση μπορεί μερικές φορές να είναι αγχωτικό, προτιμούμε να το σκεφτόμαστε πως ένας σωστός καθαρισμός μάς κάνει δημιουργικούς και αποτελεί έναν τρόπο να πετάξουμε άχρηστα πράγματα ή να τακτοποιήσουμε περιοχές που συνήθως παραμελούμε.

Αυτά τα 5 hacks που θα δεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν να γυαλίσεις υπέροχα κάθε γωνιά του σπιτιού σου.

1. Πέταξε ληγμένα μπαχαρικά και οργάνωσε τα ήδη υπάρχοντα με ένα DIY hack

Είναι η τέλεια στιγμή για να πετάξεις μπαχαρικά που έχουν χαλάσει. Ναι, και τα μπαχαρικά χάνουν την μυρωδιά και τη σύνθεσή τους αν μείνουν πολύ καιρό. Για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτά, ώστε να μπορείς να εντοπίσεις τις ημερομηνίες λήξης τους, δοκίμασε να φτιάξεις τις δικές σου ταμπελίτσες.

2. Ενημέρωσε το ντουλάπι με τα φάρμακα με χρωματική κωδικοποίηση

Μια εξαμηνιαία ανασκόπηση του ντουλαπιού που περιέχει τα φάρμακα διασφαλίζει ότι είσαι ενημερωμένη σχετικά με τις συνταγές και τις ημερομηνίες λήξης. Για να το κάνετε εύκολο, αντιστοίχισε ένα χρώμα σε κάθε μήνα ή έτος και, στη συνέχεια, τοποθέτησε ένα αυτοκόλλητο σε αυτήν την απόχρωση σε βάζα, σωλήνες ή μπουκάλια με τις αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης. Τώρα θα μπορείς να δεις ποια φάρμακα και προϊόντα εξακολουθούν να είναι καλά κοιτάζοντας το αυτοκόλλητό τους.

χαπι

3. Ετοίμασε τον κήπο ή τη βεράντα σου σκουπίζοντας τα εργαλεία

«Τα βακτήρια, οι μύκητες και άλλα παράσιτα φυτών που μπορεί να έχουν διεισδύσει στον κήπο σου την περασμένη σεζόν μπορούν να επιβιώσουν με εργαλεία τον χειμώνα και μετά να μολύνουν ξανά το χώμα», λέει ο Aaron Green του Essential Home and Garden. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανανεώσεις αυτά τα εργαλεία. Απλώς σκούπισέ τα με ένα πανί εμποτισμένο σε 70% ισοπροπυλική αλκοόλη, το οποίο θα σκοτώσει κάθε επίδοξο εισβολέα του εδάφους.

Κήπος4. Άλλαξε μπαταρίες για έκτακτη ανάγκη

Ακριβώς όπως με τον ανιχνευτή καπνού, ο έλεγχος των μπαταριών σε συσκευές που συχνά παραβλέπονται, όπως φακοί που πρέπει να είναι ενεργοί αν πέσει το ρεύμα, δύο φορές το χρόνο διασφαλίζει ότι όλα λειτουργούν όλη τη σεζόν.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Διάβασε επίσης:

Αναγέννησε ένα φυτό που ξεραίνεται πριν πάρεις την απόφαση να το πετάξεις

Πολλές φορές βλέπουμε στα φυτά μας, φύλλα που πέφτουν, πεσμένους μίσχους ή και παράσιτα στα φυτά εσωτερικού χώρου. Όμως τι σημαίνει αυτό, ότι ήρθε η ώρα να τα αποχωριστούμε; Η απάντηση είναι όχι διότι πολλά φυτά εσωτερικού χώρου είναι πιο ανθεκτικά από ότι νομίζουμε, κι επιπλέον μπορούν να επανέλθουν γρήγορα. Σύμφωνα με το realsimple.com, πριν πάρεις την απόφαση να μη δώσεις άλλη ευκαιρία στο φυτό σου θα πρέπει να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει κι αν μπορείς να το επαναφέρεις.

μεταφύτευση

Πώς να καταλάβεις εάν το φυτό είναι ακόμη ζωντανό

Συχνά, ένα φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να μοιάζει σαν να έχει ξεραθεί, αλλά έχει ακόμα πολλή ζωή μέσα του. Ομοίως, ορισμένα φυτά, όπως η αμαρυλλίδα, φυσικά αδρανούν για ένα μέρος του έτους και χάνουν όλο το φύλλωμα τους. Έτσι, ενώ ορισμένα σημάδια μπορεί να φαίνονται ανησυχητικά, μερικές φορές είναι απλώς μέρος μιας εντελώς φυσιολογικής διαδικασίας. Για να διαπιστώσεις πως το φυτό έχει ζωή, επιθεώρησε τους μίσχους.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το hack του TikToker για τον καθαρισμό του pampas ή του διακοσμητικού γρασιδιού  θα σε καταπλήξει 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MinimaluxDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr