Now Reading
4 κανόνες για να αναβαθμίσεις με στυλ κάθε δωμάτιο στο σπίτι σου

4 κανόνες για να αναβαθμίσεις με στυλ κάθε δωμάτιο στο σπίτι σου

Avatar photo
σαλόνι καναπές άσπρος

Η διακόσμηση με απλά πράγματα μπορεί να αναμορφώσει εντελώς ένα δωμάτιο σου.

Η διακόσμηση στον χώρο μας δεν απαιτεί να απαραίτητα να τον φορτώνουμε ή να αγοράζουμε ακριβά αντικείμενα για να δείξει ολοκληρωμένος. Είναι πιο εύκολο  να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο σου με απλά αντικείμενα αν ακολουθήσεις τους 4 κανόνες. Οι προσιτές αναβαθμίσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο σπίτι σου.

Από ένα καλά επιλεγμένο βάζο, ένα μαξιλάρι ή ένα σωστό έργο τέχνης, η διακόσμηση με απλά πράγματα μπορεί να αναμορφώσει εντελώς ένα δωμάτιο. Τα απλά πράγματα μπορούν να αναζωογονήσουν ένα δωμάτιο, να αλλάξουν τον τρόπο που το αισθάνεσαι, να ανανεώσουν την εμφάνιση του. Με μερικά αντικείμενα αν τα επιλέξεις σωστά μπορεί πραγματικά να τον μεταμορφώσεις.

Μικρές αναβαθμίσεις στην εσωτερική σου διακόσμηση που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά

«Το μυστικό σε ό,τι βάζετε σε ένα δωμάτιο είναι το πώς το συνδυάζετε», λέει ο Noa Santos, interior designer της NAINOA, με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν 3 ή 4 στοιχεία που θα τραβήξουν το βλέμμα κάποιου». Αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι τόσο απλά όσο ένα καλά τοποθετημένο βάζο.

1. Πώς να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο με απλά πράγματα

διακόσμηση noa santos
Instagram/@noasantos

Προτού ξεκινήσεις να κάνεις οποιαδήποτε διακοσμητική αλλαγή, καλό είναι να κοιτάξεις το δωμάτιο στο σύνολο. «Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο σας ως εργαλείο – προσποιηθείτε ότι είστε φωτογράφος και απλά κοιτάξτε τον χώρο μέσα από τον φακό», λέει ο Noa Santos. «Υπάρχει κάποιο αίσθημα ανισορροπίας; Είναι κάτι ημιτελές; Είναι χρήσιμο να αναλύετε αυτές τις φωτογραφίες – μπορείτε να απολαύσετε τη σχεδίαση με μικρότερες χειρονομίες και μπορείτε να ξεκινήσετε μόνο με μια γωνιά του σπιτιού σας».

Αυτές οι απλές πινελιές είναι για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ισορροπία στην εσωτερική διακόσμηση. Όπως η παραπάνω μινιμαλιστική κουζίνα που σχεδίασε ο Noa, όπου με την προσθήκη του μπολ στη γωνία πάνω στον πάγκο ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να προσθέσει λίγη ζεστασιά και προσωπικότητα στον χώρο. Το κόλπο για να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο με απλά πράγματα είναι να το δεις πρώτα άδειο και μετά να αποφασίσεις τι θα βάλεις.

2. Επίλεξε το σωστό αντικείμενο

διακόσμηση jonathan adler
Insatgram/@jonathanadler

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξεις ένα αντικείμενο και να το προσθέσεις σε ένα δωμάτιο είναι να το συνδέσεις με κάτι που βρίσκεται ήδη στο χώρο. Ίσως ο καναπές να είναι μπλε και να βρεις ένα βάζο στην ίδια απόχρωση να είναι το μόνο που χρειάζεται. Ή αν υπάρχει ήδη μοντέρνα τέχνη στον τοίχο, ένα μαξιλάρι σε μια παρόμοια μοντέρνα αισθητική θα ταιριάξει.

«Είναι χρήσιμο να βλέπεις έναν χώρο όσον αφορά τις βινιέτες του», λέει ο σχεδιαστής Jonathan Adler από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι γνωστός για τις ευφάνταστες  πινελιές που χρησιμοποιεί σε κάθε δωμάτιο. «Δημιουργήστε μικρές γωνίες που  λαμβάνουν χώρο προς κάθε κατεύθυνση».

Και έτσι μπορείς να χωρίσεις το δωμάτιο σε ζώνες και να προσθέσεις στοιχεία που να ταιριάζουν ή να συμπληρώνουν αυτά που υπάρχουν ήδη σε κάθε χώρο. Σε αυτό το μοντέρνο υπνοδωμάτιο ο Jonathan, πρόσθεσε κάτω στο κομοδίνο τα έντονα χρωματικά κουτιά – ενώ το ιδιαίτερο κομοδίνο συμπληρώνει την παπλωματοθήκη.

3. ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

σαλόνι διακόσμηση
Instagram/@brigetteromanek

Τα σχήματα των αντικειμένων που προσθέτεις στα δωμάτια πρέπει να έχουν χώρο γύρω τους για να φανούν.

«Τα κομμάτια που επιλέγετε δεν πρέπει να δημιουργούν σύγκρουση μεταξύ τους, πρέπει να ρέουν», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Brigette Romanek με έδρα το Λος Άντζελες. «Μπορείς να το κάνεις αυτό κοιτάζοντας τον χώρο και τα σχήματα γύρω από τα έπιπλα σου. Εισάγοντας απαλές καμπύλες που ταιριάζουν η μια με την άλλη και χωρίζοντας τες έτσι ώστε τα περιγράμματα τους να έχουν χώρο να αναπνεύσουν, θα σου δίνεται η αίσθηση πως κάποια στιγμή αυτές οι καμπύλες θα ενωθούν».

Σε ένα σαλόνι που διακόσμησε η Brigette, τοποθέτησε μια μεγάλη γλάστρα με το φυτό να σου δίνει την αίσθηση πως θα ενωθεί με το φωτιστικό στο ταβάνι. Γύρω από αυτά τα αντικείμενα, ο αέρας και το φως ρέουν όμορφα.

4. ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

ράφια με βιβλία
Instagram/@tamsinjohnson

Μια διακοσμητική πινελιά μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και η χρήση των βιβλίων στα ράφια σου με διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε να αυξήσεις την αίσθηση της αρμονίας και του ρυθμού στην εσωτερική διακόσμηση .

«Στοιβάζετε βιβλία και προς τις δύο κατευθύνσεις – μερικά στο πλάι, άλλα όρθια», λέει η Αυστραλή σχεδιάστρια Tamsin Johnson, η οποία επιλέγει   αντικείμενα με ιδιαίτερες προδιαγραφές για τη δημιουργία υψηλών σχεδίων. «Και χωρίστε τα με ένα κηροπήγιο ή βάζο. Η ομορφιά των ανοιχτών ραφιών είναι να μπορείς να δεις αυτό που πραγματικά αγαπάς».

Στο σπίτι της, παραπάνω, η Tamsin έχει ομαδοποιήσει τα βιβλία σε ενότητες. Ο καθρέφτης και η λάμπα προς τα αριστερά του ραφιού παρέχουν το τέλειο κενό για να ρέει λίγος αέρας.

σαλόνι καναπές άσπρος
Instagram/@jonathanadler

Διάβασε επίσης:

To 2023 φέρνει 5 νέα trends στη διακόσμηση του δωματίου- Δεν θα ξέρεις ποιο να υιοθετήσεις απ’ όλα

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος όπου περνάμε πολύ χρόνο όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, έτσι δεν είναι; Εκεί που στην καραντίνα δεν θέλαμε να βλέπουμε άλλο το δωμάτιό μας, τώρα πάλι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στον χώρο που μας δημιουργεί την πιο ξεκούραστη οικειότητα στον πλανήτη! Ναι, η κρεβατοκάμαρά μας λοιπόν είναι ο χώρος ο οποίος θα έχει την τιμητική του το 2023 και τα deco trends έχουν αρχίσει ήδη να στήνουν χορό για τα διαφορετικά στυλ που θα υποδεχτούν.

Η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίζουμε να ανακαινίσουμε το υπνοδωμάτιό μας, η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρή καθώς ούτε μεγάλα έπιπλα έχουμε, ούτε πλακάκια στου τοίχους για να μας τρώνε χρόνο και χρήμα.  Αν δεν μπορείς να αντισταθείς κι εσύ λοιπόν (όπως κι εγώ) στην αλλαγή της ατμόσφαιρας του υπνοδωματίου σου —είτε αναζητάς το τέλειο στήσιμο είτε σου αρέσει να αγκαλιάζεις μια σειρά από υφές και χρωματισμούς—  θέλω να δώσεις προσοχή στις τάσεις που βρίσκονται προ των πυλών για το 2023. Από περίτεχνες κουρτίνες μέχρι φανταστικές διακοσμήσεις με στοιχεία του δάσους, ρίξε μια ματιά στα deco trends για την κρεβατοκάμαρα του 2023!

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΦΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το deco trick με το οποίο η Drew Barrymore «εξαφανίζει» την τηλεόραση στο σαλόνι της με στιλ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top