Now Reading
13 facts που δε γνωρίζεις για τα προϊόντα της Miele και 14 eco news που κάνουν καλύτερη τη ζωή σου

13 facts που δε γνωρίζεις για τα προϊόντα της Miele και 14 eco news που κάνουν καλύτερη τη ζωή σου

Avatar photo
miele

Miele: Η οικογενειακή επιχείρηση που είναι αφοσιωμένη στην ποιότητα και το sustainability.

Όλοι μοιραζόμαστε ένα κοινό σπίτι, τον πλανήτη μας, και την ευθύνη να τον διατηρήσουμε καθαρό τόσο για εμάς όσο για τα παιδιά μας. Η Miele όμως πηγαίνει ένα βήμα μπροστά γιατί δε σκέφτεται σε χρόνια αλλά σε γενιές. Κάνει τη βιωσιμότητα πράξη σε κάθε βήμα παραμένοντας μια οικογενειακή επιχείρηση με όραμα και καινοτομίες για περισσότερα από 120 χρόνια.

11 υπάλληλοι, 4 τόρνοι και 1 μηχανή ήταν η αρχή…

Η ιστορία ξεκινά το 1899, με 11 υπαλλήλους, 4 τόρνους και μια μηχανή διάτρησης, όπου ο μηχανικός Carl Miele και ο επιχειρηματίας Reinhard Zinkann ίδρυσαν μια εταιρεία για την κατασκευή διαχωριστή γάλακτος – κρέμας, στο Herzebrock. Η κατευθυντήρια αρχή τους γίνεται η επιχειρηματική φιλοσοφία: Immer besser (Πάντα καλύτερα). To 1903 αρχίζει να δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλυντηρίων ενώ το 1929 η Miele κατασκευάζει το πρώτο αυτόματο πλυντήριο πιάτων στην Ευρώπη. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά κυκλοφορεί την παγκόσμια ευρεσιτεχνία του κυψελωτού κάδου στα πλυντήρια ρούχων (*Ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: EP 0 935 687) ενώ το 2017 η εταιρία λανσάρει την αποκλειστική καινοτομία του φούρνου Dialog, ο οποίος με την τεχνολογία M-Chef δημιουργεί έναν «διάλογο με το φαγητό» και μπορεί ταυτόχρονα να μαγειρεύει διαφορετικά είδη φαγητού στον ίδιο χρόνο. Η ιστορία συνεχίζεται και η οικογένειες Miele και Zinkann αποδεικνύει περίτρανα πως συνεχίζουν να πρωτοπορούν με αφοσίωση στην ποιότητα, τη δεξιοτεχνία και στην τεχνολογική καινοτομία. Στη Miele δημιουργούν εμπειρίες απόλαυσης, επαναπροσδιορίζοντας την τελειότητα κάθε μέρα. Η τεχνολογική της κληρονομιά και η εμμονή με την ποιότητα είναι το κλειδί που οδήγησε τη Miele σε μια διαφοροποιημένη, κορυφαία θέση σε μια κατηγορία ομοιότητας. Αυτό είναι ανεκτίμητο και παραμένει μέρος της βασικής της ταυτότητας.

MIELE

Miele όπως λέμε τελειότητα!

Στη Miele δημιουργούν άρτια προϊόντα προσέχοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, προϊόντα που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα, που είναι εκτεταμένη και all – inclusive. Η ευθύνη της εταιρίας δεν τελειώνει στην πύλη του εργοστασίου. Οι άνθρωποι της Miele εργάζονται συνεχώς για να κάνουν τη βιωσιμότητα βασικό στοιχείο, σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και σε όλες τις αλυσίδες διανομής αλλά και στα σπίτια των καταναλωτών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η εταιρία είναι αφοσιωμένη στην παραγωγή άρτιων προϊόντων και υπηρεσιών, με τον μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, με απώτερο στόχο να επιτύχει 100% ουδετερότητα στο ανθρακικό της αποτύπωμα.

Ο καταναλωτής είναι ο στόχος

MIELE

Στόχος της Miele είναι ο καταναλωτής. Γι’ αυτό και εξασφαλίζει για όλους τους πελάτες της εξαιρετικές εμπειρίες, σε όλα τα σημεία επαφής της, από την αγορά μέχρι την τεχνική υποστήριξη και το service. Πρόκειται για τη μόνη εταιρεία στον κλάδο με δικό της στόλο service, ο οποίος επεκτείνεται εκθετικά, με premium, μοναδικές υπηρεσίες. Οι ιδέες και τα προϊόντα της Miele ξεκινούν από τους καταναλωτές και μένουν μαζί τους για μια ζωή, γιατί τα προϊόντα δεν αγοράζονται απλώς, αλλά βιώνονται στην καθημερινότητα. Επεκτείνοντας τα Miele Experience Centers, κύρια πρόθεση είναι να παρέχουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία Miele, να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και τις νέες καινοτομίες της εταιρίας, να βιώσουν τη δεξιοτεχνία σε όλες τις κατηγορίες.

13 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την οικογένεια της Miele

 1. Σφυρηλατεί το δικό της σίδερο
 2. Κατασκευάζει τα μηχανήματα που κατασκευάζουν τις συσκευές της
 3. Παράγει πάνω από το 70% των ανταλλακτικών της
 4. Εκτελούνται έως και 10.000 ώρες δοκιμών για να επιτευχθεί η άψογη ποιότητα Miele
 5. Το 30% του χρόνου παραγωγής αφιερώνεται στη δοκιμή των προϊόντων, διασφαλίζοντας το τέλειο αποτέλεσμα
 6. Οι ποιοτικοί έλεγχοι διενεργούνται σε όλο το φάσμα της παραγωγής του τελικού προϊόντος και όχι σε δειγματοληπτική βάση
 7. Στις θεμελιώδεις αρχές της Miele είναι η ύπαρξη και ανάπτυξη Τεχνικών Υπηρεσιών για τα προϊόντα της με δικούς της υπαλλήλους
 8. Επενδύει στη συνεχή ανατροφοδότηση δεδομένων χρήσης από τις αγορές, για τη διαρκή βελτίωση του τελικού προϊόντος
 9. Η Miele είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει 10 χρόνια εγγύηση σε ολόκληρη τη συσκευή και όχι σε μέρη της
 10. Είναι η μόνη εταιρεία που διατηρεί απόθεμα ανταλλακτικών για συσκευές για τουλάχιστον 15 χρόνια μετά τη διακοπή τους
 11. Η Miele έχει επανειλημμένα ψηφιστεί ως η «πιο αξιόπιστη μάρκα» από τους αναγνώστες του Readers Digest και έχει βραβευτεί αρκετές φορές με την πρώτη θέση για την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών από το γερμανικό Kundenmonitor. Αυτό αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη υψηλού επιπέδου των καταναλωτών.
 12. Η εταιρεία έχει σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής Miele Hellas, τα τελευταία 52 χρόνια, ανεξάρτητα από την κρίση και την οικονομική κατάσταση.
 13. Υπάρχουν 21 καταστήματα Miele σε όλη την Ελλάδα, με 14 πόλεις δραστηριότητας στη χώρα, πάνω από 110 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 310 σημεία πώλησης προϊόντων Miele.

Όλα τα eco news που αγνοείς για τα προϊόντα της Miele και θα ήθελες να γνώριζες νωρίτερα

1.Η θέρμανση του ανεμιστήρα Eco επιτρέπει το ενεργειακά αποδοτικό μαγείρεμα στο φούρνο μέσω της βέλτιστης χρήσης της θερμότητας. Έχεις λοιπόν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 25% όταν μαγειρεύεις σε ένα μόνο ράφι.

2.Οι φούρνοι Miele εξοικονομούν ενέργεια με το Night Dimming – η οθόνη ενεργοποιείται μόνο από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ.

3.Αρκετές λειτουργίες φούρνου, όπως το SmartFood ID διασφαλίζουν ότι το φαγητό μαγειρεύεται τέλεια, μειώνοντας τη σπατάλη φαγητού. Ακόμα, όλα τα προγράμματα εκτελούνται χωρίς προθέρμανση, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας.

4.Μπορείς να εξοικονομήσεις θερμότητα κατά το μαγείρεμα πριν καν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις γιατί οι επαγωγικές εστίες της Miele εξοικονομούν έως και 10% σε σύγκριση με τις κανονικές ηλεκτρικές εστίες και 50% σε σύγκριση με τις εστίες αερίου. Επιπλέον, το Tempcontrol με CookAssist αποτρέπει το κάψιμο του φαγητού και, κατά συνέπεια, τη σπατάλη του.

miele

5.Μπορείς να εξοικονομήσεις εως και 20% ενέργεια χωρίς επιπτώσεις στο αποτέλεσμα. Στις περισσότερες μαγειρικές μας συνήθειες, η προθέρμανση του φούρνου δεν είναι απαραίτητη. Χάρη στο SmartFood ID, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια από το χρόνο θέρμανσης.

6.Κάθε φορά που χρησιμοποιείς χρονοδιακόπτη, ο φούρνος σβήνει νωρίς –και αυτόματα– για να χρησιμοποιήσει την υπολειπόμενη θερμότητα για την ολοκλήρωση του ψησίματος.

7.Το AutoDos της Miele με ενσωματωμένο PowerDisk βοηθά στην επίτευξη τέλειας διανομής στο πλύσιμο των ρούχων. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από το πρόγραμμα ή, στο Αυτόματο πρόγραμμα, να εξαρτάται από το πόσο λερωμένα είναι τα ρούχα. Έτσι, η βέλτιστη ποσότητα απορρυπαντικού διανέμεται σε κάθε περίπτωση, για να επιτευχθεί η τέλεια καθαριότητα. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιείς μόνο όσο απορρυπαντικό, για βιώσιμη χρήση, αποφεύγοντας την περιττή σπατάλη.

miele

8.Καθαρά ρούχα και hands free! Με το TwinDos – το αυτόματο σύστημα δοσομέτρησης της Miele – η δοσομέτρηση είναι ακόμα πιο εύκολη και εξοικονομείται έως και 30% απορρυπαντικού, σε σύγκριση με τη χειροκίνητη δοσολογία.

9.Σημαντική εξοικονόμηση ακόμα και σε μικρές πλύσεις. Μέγιστη απόδοση κατά το πλύσιμο σε κάθε ποσότητα ρούχων, χάρη στην τέλεια αλληλεπίδραση μεταξύ του συστήματος αυτόματης διανομής TwinDos και του PowerWash.

10.Αποτελεσματικό στέγνωμα για μια ζωή. Η τεχνολογία Miele EcoDry εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και σύντομους χρόνους στεγνώματος. Παράλληλα, τα στεγνωτήρια με αντλία θερμότητας Miele λειτουργούν συνεχώς, οικονομικά καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

miele

11.Ανακάλυψε ένα στεγνωτήριο που μπορεί να συμβαδίσει με μια ανεμογεννήτρια. Από το 2021, η Miele κατασκευάζει στεγνωτήρια με ελάχιστη βαθμολογία A++. Η μετάβαση εξοικονομεί περίπου 1,5 kWh ανά κύκλο στεγνώματος. Με τουλάχιστον 200 κύκλους στεγνώματος ετησίως, εξοικονομούνται περίπου 300 kWh. Με μόλις κάτω από 30.000 πωλήσεις ετησίως, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 9000 MWh. Καθώς μια μέση ανεμογεννήτρια παράγει περίπου 4500 MWh ετησίως, εξοικονομείται η ενέργεια 2 ανεμογεννητριών.

12.Με βαθμολογία EEC A, τα ψυγεία Miele καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από ποτέ, εξοικονομώντας έτσι κόστος ενέργειας για τον χρήστη.

13.Τα πλυντήρια πιάτων G 7000 της Miele είναι ιδιαίτερα οικονομικά, χάρη στο βελτιστοποιημένο πρόγραμμα Eco. Με το πρόγραμμα Eco, πολλά μοντέλα επιτυγχάνουν ενεργειακή κλάση Α. Ταυτόχρονα, ξεχωρίζουν για τους σύντομους χρόνους πλύσης τους.

14.SMART HOME! Πιο έξυπνο για την ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι.Με τον νέο συνεργάτη της Miele, Loxone, οι συσκευές μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα έξυπνο δίκτυο που χρησιμοποιεί «οικιακή» ηλεκτρική ενέργεια από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρία που είναι αφοσιωμένη στην ποιότητα και το sustainability

Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά για τη Miele Hellas τα τελευταία 20 χρόνια. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 32,7 εκατ. ευρώ έναντι 31,4 εκατ. ευρώ το 2021 (+4,3%) και 27,6 εκατ. ευρώ το 2020 (+19%) και αυξήθηκε σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται (οικιακές και επαγγελματικές συσκευές) και σε όλες τις αγορές που αυτή εξυπηρετεί (Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία). Σε συνδυασμό με την υλοποίηση του σχεδίου εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών της Εταιρείας την περίοδο 2020-2021 και τη σταθερή αύξηση των επενδύσεων σε Ανθρώπινο Δυναμικό και ανάδειξης του brand, σημειώθηκαν κέρδη EBIT 6,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ το 2021 ( +344%).

Μάλιστα, η στρατηγική πρόθεση της Miele Hellas είναι να ενισχύσει περαιτέρω τα D2C κανάλια της, με έως 10 ιδιόκτητα καταστήματα, μέσα τα επόμενα 5 χρόνια. Το στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις με 4 άξονες: άνθρωποι, καταναλωτές, πλανήτης και η απόδοση. Η ώριμη κυπριακή αγορά, όπου η Miele Hellas έχει εταιρικό μερίδιο αγοράς ~20%, καθώς και οι 3 αγορές εξαγωγών (Αλβανία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία) αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνο.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΥΖΙΝΑ JENNIFER ANISTON
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τριανταφυλλιάDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top