Now Reading
Ο Jimmy Fallon κατηγορείται για τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο πλατό του «Tonight Show» 

Ο Jimmy Fallon κατηγορείται για τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο πλατό του «Tonight Show» 

Λινα Γριβογιάννη
JIMMY FALLON

Πρόσφατα 16 νυν και  πρώην στελέχη του «The tonight show» ισχυρίζονται ότι ο Jimmy Fallon ήταν μεθυσμένος στη δουλειά και κακομεταχειριζόταν φραστικά το προσωπικό της εκπομπής, δημιουργώντας άσχημες εργασιακές συνθήκες. 

Ως οικοδεσπότης του «The Tonight Show», η προσωπικότητα του Jimmy Fallon στον αέρα είναι μια αστείρευτη θετικότητα. Αλλά εκτός κάμερας, το αστέρι της βραδινής ζώνης μπορεί να μην είναι τόσο ωραίο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Rolling Stone που ισχυρίζεται ότι ο πρώην σταρ του «Saturday Night Live» έχει δημιουργήσει έναν τοξικό χώρο εργασίας. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 7/09, μιλάει με δύο τωρινά μέλη του προσωπικού του «Tonight Show» και 14 πρώην στελέχη που εργάζονταν στην εκπομπή από τότε που ο Fallon ανέλαβε ως οικοδεσπότης το 2014, όλοι τους παρέμειναν ανώνυμοι. Όλες οι πηγές παρουσιάζουν το «The Tonight Show» ως ένα τοξικό, άσχημο περιβάλλον, όπου το προσωπικό εκφοβίζεται και υποτιμάται από τα αφεντικά τους, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Fallon, και οι καταγγελίες για το HR δεν γίνονται δέκτες. Αρκετές από τις πηγές είπαν ότι το περιβάλλον προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ίδιων και των συναδέλφων τους. Φέρεται μάλιστα να έγινε σύνηθες φαινόμενο στην εκπομπή να αστειεύονται για τον αυτοκτονία και τα καμαρίνια των καλεσμένων έγιναν γνωστά ως «κλάματα» όπου οι υπάλληλοι πήγαιναν να εκτονώσουν τα συναισθήματά τους λόγω της κακομεταχείρισης.

JIMMY FALLON
ΠΗΓΗ:instagram.com/jimmyfallon/

Μια πηγή κοντά στο «The Tonight Show» είπε στο IndieWire ότι το NBC πρόσφερε «20» μέλη του προσωπικού του Fallon στο Rolling Stone ως φωνές υποστήριξης του οικοδεσπότη αργά το βράδυ. Το Rolling Stone αρνήθηκε να συμπεριλάβει αυτούς τους ανθρώπους, είπε η πηγή, επειδή ο καθένας τους ζήτησε ανωνυμία. Το Rolling Stone ήθελε επίσης τα στελέχη να απαντήσουν σε κάθε μία από τις μεμονωμένες κατηγορίες εναντίον του Fallon στο κομμάτι της, πρόσθεσε το άτομο. «Ο δημιουργός του show Chris Miller είναι ένας δημοφιλής και πολύ σεβαστός ηγέτης και ο Jimmy είναι αγαπητός στο προσωπικό», είπε η πηγή κοντά στην εκπομπή. «Μαζί έχουν δεσμευτεί να καλλιεργήσουν ένα θετικό περιβάλλον στην εκπομπή».
Μια πηγή με γνώση της πλευράς του Rolling Stone λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία: το NBC έδωσε στη Rolling Stone τα ονόματα 20 υπαλλήλων που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωναν μια θετική εργασιακή εμπειρία στο «Tonight Show» του Fallon, αλλά δεν παρείχε τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Η πηγή είπε στο IndieWire ότι το Rolling Stone επικοινώνησε ανεξάρτητα με τα ίδια 20 άτομα (επιπλέον με δεκάδες άλλους) και ότι κανένας από αυτούς δεν μοιράστηκε μια θετική εμπειρία.

Στην ιστορία αυτή, μεγάλο μέρος της ευθύνης για το κλίμα που επικρατεί στο «The Tonight Show», και που περιγράφεται ως «πολύ έξω από τα όρια αυτού που θεωρείται φυσιολογικό στον κόσμο υψηλής πίεσης της μεταμεσονύχτιας τηλεόρασης», αποδίδεται στον ίδιο τον Fallon. Τα στελέχη με τα οποία μιλάνε για αυτό απεικονίζουν τον κωμικό ως οξύθυμο και ακανόνιστο, με την τάση για ξεσπάσματα στα οποία θα μείωνε και θα ταπείνωνε τα μέλη του προσωπικού. Ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης συμπεριφοράς του Fallon, η εκπομπή γνώρισε μεγάλη ανατροπή στην ανώτερη ηγεσία, με 6 ομάδες των 9 εκπομπών να ηγούνται της σειράς κατά τη διάρκεια των 9 ετών.
Αρκετοί από τους αναφερόμενους υπαλλήλους υποστήριξαν ότι η ακανόνιστη συμπεριφορά του Fallon μπορεί να οφείλεται σε υποτιθέμενο αλκοολισμό. δύο υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν τον Fallon φαινομενικά μεθυσμένος κατά τη διάρκεια μιας πρόβας το 2017, και άλλοι δύο υπάλληλοι ισχυρίστηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις το 2019 και το 2020 ότι μύρισαν αλκοόλ στην αναπνοή του. Άλλοι υπάλληλοι είπαν ότι ο Fallon συχνά φαινόταν να έχει μανία από το προηγούμενο βράδυ, κάτι που συχνά επηρέαζε τη συμπεριφορά του.

JIMMY FALLON
ΠΗΓΗ:instagram.com/jimmyfallon/

Συγκεκριμένα περιστατικά του Fallon που εμπλέκεται σε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους που φέρονται στην ιστορία περιλαμβάνουν τη σύνταξη προσωπικών προσβολών σε σημειώσεις ανατροφοδότησης και την αποστολή email καβγάδων. Δύο υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι, κατά τη διάρκεια μιας μαγνητοσκόπησης με τον Jerry Seinfeld, ο Fallon επέπληξε σκληρά ένα μέλος του προσωπικού που ήταν υπεύθυνο για τις κάρτες και ζήτησε συγγνώμη μόνο όταν ο Seinfeld τον ανάγκασε.
Ο Seinfeld αρχικά δεν απάντησε στο αίτημα του Rolling Stone για σχόλιο, αλλά σε μια δήλωση που εστάλη στη δημοσίευση μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου, χαρακτήρισε την εκδοχή της ιστορίας μια «ηλίθια ανατροπή των γεγονότων». «Αυτό είναι τόσο ηλίθιο. Θυμάμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή», έγραψε στη δήλωσή του. «Πείραξα τον Jimmy για ένα τρεμόπαιγμα και όλοι γελάσαμε. Δεν ήταν καθόλου άβολα. Ο Jimmy  κι εγώ ακόμα το αναπολούμε περιστασιακά και γελάμε».

Η έκθεση του Rolling Stone δεν είναι η πρώτη φορά που ο Fallon δέχεται σοβαρές κατηγορίες. Πέρυσι, ο κωμικός κατονομάστηκε ως κατηγορούμενος σε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του πρώην ηθοποιού του «Saturday Night Live», Horatio Sanz. O ενάγων, η οποίος κατηγόρησε τον Sanz ότι την περιποιήθηκε και της επιτέθηκε σεξουαλικά, ισχυρίστηκε ότι ο Fallon – μαζί με τη Lorne Michaels και την Tracey Morgan – επέτρεψαν την ανάρμοστη συμπεριφορά του Sanz. Ο Fallon, ειδικότερα, κατηγορήθηκε ότι κάλεσε την ενάγουσα σε πάρτι και ότι ως έφηβος και ότι έπινε μαζί της και τον Sanz.

JIMMY FALLON
ΠΗΓΗ:instagram.com/jimmyfallon/

Το «The Tonight Show», μαζί με τους υπόλοιπους παρουσιαστές που έχουν εκπομπές αργά το βράδυ, είναι επί του παρόντος εκτός εκπομπής λόγω της απεργίας της WGA που ξεκίνησε τον Μάιο. Ο Fallon, μαζί με άλλους οικοδεσπότες, όπως ο Stephen Colbert και ο Seth Meyers, κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα podcast Spotify, με τα έσοδα να υποστηρίζουν τους εργαζομένους τους. Το 2021, η εκπομπή «The Tonight Show» ανανεώθηκε, με τον Fallon ως οικοδεσπότη, μέχρι το 2026.

Διάβασε επίσης:

«Depp v. Heard»:Τo Docuseries του Netflix των 3 επεισοδίων είναι μία εικόνα ματαιότητας και ντροπής

To ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την υπόθεση δυσφήμισης του Johnny Depp κατά της Amber Heard και του τσίρκου που είχε δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που συνόδευσε τη δίκη. Η δίκη, η οποία διήρκεσε έξι εβδομάδες, εξέτασε κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση που αφορούσαν το πρώην ζευγάρι Johnny Depp και Amber Heard.

ΔΙΚΗ DEPP-HEARD
ΠΗΓΗ:instagram.com/depp_vs_heard/

Η σειρά τριών των 3 επεισοδίων της Emma Cooper στο Netflix έρχεται πάνω από ένα χρόνο μετά την εξαντλητική κατάληξη της δίκης του Johnny Depp για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Amber Heard, και είναι το αντίστοιχο ντοκιμαντέρ ενός από αυτά τα συγκεντρωτικά άρθρα «πρώτων αντιδράσεων». Χρησιμοποιώντας τις απαντήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τη δίκη, μαζί με πλάνα από τις μαρτυρίες στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Cooper είναι σε θέση να δώσει μια επισκόπηση αυτού που μπορεί ή όχι να ήταν η πρώτη «δική TikTok», για να καταγράψει την προχειρότητα της νομικής διαδικασίας και τις θεαματικές προκαταλήψεις του διαδικτυακού συναισθήματος, και να πούμε ακριβώς αυτό που ήταν ήδη εμφανές σε όλους εκείνη την εποχή.

Δες εδώ τι δείχνει το docuseries του Netflix

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Amy SchumerDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr