Now Reading
Skin Cycling: Το beauty trend που έχει γίνει viral στο TikTok «σώζει» την επιδερμίδα σου

Skin Cycling: Το beauty trend που έχει γίνει viral στο TikTok «σώζει» την επιδερμίδα σου

Avatar photo

Κάθε επιδερμίδα έχει τα δικά της προβλήματα και έχει τις δίκες της ξεχωριστές ανάγκες. Ό,τι θέμα και αν αντιμετωπίζεις το νέο αυτό trend υπόσχεται πως θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το δέρμα που ονειρεύεσαι.

Αν κάνεις μία σύντομη έρευνα αγοράς θα βρεις αρκετά brands και video με προτάσεις στο διαδίκτυο, με πρωινές και βραδινές ρουτίνες για την περιποίηση του δέρματος του προσώπου, που μπορεί όμως να μπερδέψουν οποιονδήποτε προσπαθεί να βελτιώσει την υγεία της όψης του το δέρματος του. Είτε έχεις λιπαρό, ξηρό, μεικτό, ευαίσθητο δέρμα, με τάση ακμής, ή θαμπό, υπάρχει μια μέθοδος που ισχυρίζεται ότι έχει όλες τις «σωστές» απαντήσεις για μας. Σίγουρα είναι απογοητευτικό, το να έχεις δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά προϊόντα, αλλά να συνεχίζεις να αισθάνεσαι και να βλέπεις στο πρόσωπο σου ότι δεν έχεις τα αποτελέσματα που θα ήθελες. Όμως αυτή η μέθοδος που έγινε πρόσφατα viral στο TikTok μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το δέρμα σου.

Η Dr. Whitney Bowe έχει ανεβάσει πολλά video στο TikTok με εκατομμύρια προβολές για τη μέθοδό της, που λέγεται  Skin Cycling. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, έχει αναστατώσει εντελώς τη βιομηχανία της ομορφιάς. Η πρώτη φορά που ακούσαμε για το Skin Cycling ήταν στο podcast The Blonde Files, όταν η Arielle Lorre πήρε συνέντευξη από την Dr. Whitney Bowe. Η Lorre δήλωσε πώς το Skin Cycling άλλαξε το δέρμα της προς το καλύτερο, μετά από λίγες μόνο ημέρες που ξεκίνησε να το δοκιμάζει.

@drwhitneybowe

#greenscreen Skin cycling has been blowing up and it’s surreal. Crazy few weeks! #thatboweglow #dermatologist #skincycling #humbled #blowingup

♬ original sound – TheDisInsider

Τι είναι το Skin Cycling του δέρματος

Σύμφωνα με την Dr. Whitney Bowe, το Skin Cyclin είναι «μια μελετημένη, στρατηγική μέθοδος για την κυκλική χρήση των βραδύνων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα». Έτσι, αντί να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης για την επιδερμίδας μας το ένα μετά το άλλο, όλα μαζί σε μια νύχτα, αυτή η μέθοδος ακολουθεί την προσέγγιση «το λιγότερο είναι περισσότερο» και μας ενθαρρύνει να κάνουμε μία κυκλική χρήση των προϊόντων μας, μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο τεσσάρων νυχτών.

Η Dr. Whitney δημιούργησε αυτή τη μέθοδο έπειτα από μία δεκαετία που την εφάρμοζε ως θεραπεία στους ασθενείς της ως δερματολόγος, όπου ανακάλυψε ότι «τα κορυφαία λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για την περιποίηση της επιδερμίδας τους είναι ότι δεν υπολογίζουν πως τα βράδια είναι ο χρόνο που χρειάζεται για να ανακάμψει ο φραγμός της επιδερμίδας τους». Αυτή η μέθοδος έχει κατά νου τον εξωτερικό δερματικό φραγμό, γνωρίζοντας ότι όταν χρησιμοποιείς πάρα πολλά προϊόντα -ή προϊόντα με πολύ δυνατές συνθέσεις πολύ συχνά- ο δερματικός φραγμός μπορεί να ερεθιστεί, και γι’ αυτό χρειάζεται ένα σωστό διάλειμμα αποκατάστασης. Αν έχεις δοκιμάσει να προσθέσεις ρετινόλη στη περιποίησης της επιδερμίδας σου, σίγουρα θα γνωρίζεις τα πάντα για την ερυθρότητα και τον ερεθισμό που μπορεί να προέλθει από προϊόντα με υψηλές συγκεντρώσεις, στην προκείμενη περίπτωση της συγκεκριμένης ουσίας. Ακολουθώντας τη μέθοδο Skin Cycling, όχι μόνο δίνεις στο δέρμα σου ένα απαραίτητο διάλειμμα, αλλά ακολουθείς και μία προσωπική στρατηγική ως προς το ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς και με ποια σειρά.

Πώς να βάλεις το Skin Cycling στην ζωή σου

Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε την κλασική μέθοδο του Skin Cycling. Ωστόσο, η Dr. Whitney έχει τις δίκες της συστάσεις για μια προηγμένη εκδοχή και για μια πιο ήπια εκδοχή  της μεθόδου. Όποια εκδοχή και αν επιλέξεις, ξεκίνησε κάθε βράδυ με ένα καθαριστικό σχεδιασμένο για τις ανάγκες σου και στέγνωσε το δέρμα σου ταμποναριστά. Στη συνέχεια, προχώρησε με ένα προϊόν απολέπισης ή με το ρετινοειδές προϊόν σου -ανάλογα με το σε ποια νύχτα βρίσκεσαι- και άπλωσε στο δέρμα σου μια ενυδατική κρέμα για να ολοκληρώσεις την περιποίηση σου. Στη συνέχεια θα δούμε τα βήματα που ακολουθούνται στην κλασική μέθοδο του Skin Cycling καθώς και περισσότερες συμβουλές που αφορούν σε κάθε νύχτα του κύκλου.

1ο Βράδυ: Νύχτα απολέπισης:

Το πρώτο βράδυ συνιστάται η χρήση ενός leave-on ορού χημικής απολέπισης πάνω από ένα scrub, αλλά φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ταιριάζει στις ανάγκες της δίκης σου επιδερμίδας. Εάν αισθανθείς ένα μούδιασμα από από το προϊόν, περίμενε να υποχωρήσει πριν εφαρμόσεις την ενυδατική κρέμα.

2ο Βράδυ: Νύχτα ρετινοειδών

Είτε επιλέξεις ένα ρετινοειδές που μπορείς να προμηθευτείς χωρίς συνταγή είτε ένα συνταγογραφούμενο, θα το χρησιμοποιήσεις τη δεύτερη νύχτα του κύκλου περιποίησης. Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο, ξεκίνησε με κάτι πολύ ήπιο για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες. Στη συνέχεια, προσάρμοσε την χρήση του με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το λιγότερο είναι περισσότερο όταν πρόκειται για τα ρετινοειδή,  χρειάζεσαι μόνο μια ποσότητα σε μεγέθους μπιζελιού για να καλύψεις όλη την επιφάνεια του προσώπου σου και άλλη μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού για το λαιμό και δύο για το στήθος σου.

Βράδυ 3 + 4: Νύχτα αποκατάστασης

Ήρθε η ώρα να δώσεις στην επιδερμίδα σου μια ανάσα και να της χαρίσεις  λίγη ξεκούραση και ανάπαυση, αφού φρόντισες το πρόσωπό σου τις δύο προηγούμενες νύχτες με πιο «βαριά προϊόντα». Άφησε λοιπόν το προϊόν απολέπισης και το ρετινοειδές στην άκρη. Απλά χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου θρεπτική και ενυδατική κρέμα για να αποκαταστήσεις το μικροβίωμα και το φράγμα του δέρματός σου. Αν εξακολουθείς να αισθάνεσαι το δέρμα σου λίγο ξηρό, μπορείς να απλώσεις επάνω από την κρέμα μερικές σταγόνες ενός ελαίου για την ενυδάτωση του προσώπου.

Για ποιον είναι κατάλληλη η μέθοδος Skin Cycling

Όντας ένα κορίτσι με ευαίσθητο δέρμα και εγώ, ξεκίνησα στο μυαλό μου την αναδιάταξη στη ρουτίνα για την περιποίηση της επιδερμίδας μου μόλις άκουσα γι’ αυτή τη μέθοδο. Δεν μου είναι ξένοι οι ερεθισμοί, οι κοκκινίλες και τα εξανθήματα, οπότε η ιδέα ότι θα μπορούσα να εξακολουθώ, να χρησιμοποιώ προϊόντα πιο αποτελεσματικά και χωρίς να δημιουργούνται αρνητικές αντιδράσεις  ήταν κάτι που άλλαξε τη ζωή μου.  Στα ακόμα καλύτερα νέα της μεθόδου είναι ότι καθεμία μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο και να την εξατομικεύσει σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες.

Για παράδειγμα, αν δεν έχεις ευαίσθητο δέρμα, μπορείς να αναβαθμίσεις τη ρουτίνα της περιποίησης σου προσθέτοντας ένα δεύτερο ρετινοειδές τη νύχτα. Ομοίως, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα και κατ΄ επέκταση την ισχύ του ρετινοειδούς ή/και του προϊόντος απολέπισης. Η Dr. Whitney δήλωσε: «Η «καλύτερη» ρουτίνα περιποίησης του δέρματος είναι διαισθητική και προσαρμόζεται στις μοναδικές ανάγκες του δέρματός σας». Έτσι, αν πρόκειται να το δοκιμάσεις, προσπάθησε να είσαι συνεπής και να τηρήσεις τον κύκλο που θα αρχίσεις να ακολουθείς για 2-3 εβδομάδες τουλάχιστον, για να δεις πώς αντιδρά το δέρμα σου και για να το προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου ανάλογα με τις ανάγκες του και σύμφωνα με εκείνες που μπορεί να προκύψουν.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
peeling


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top