Now Reading
Τι προκαλεί την ακμή στο στήθος και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

Τι προκαλεί την ακμή στο στήθος και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

Avatar photo
ακμη στο στηθος αντιμετωπιση

Η ακμή στο στήθος είναι μια πραγματικότητα και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από αυτή τη μορφή ακμής. Οι ειδικοί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν τι μπορείς να κάνεις για αυτό το πρόβλημα και δίνουν τις συμβουλές τους.

Εάν παλεύεις με επίμονες εξάρσεις στο στήθος, πιθανώς έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να έχεις ακμή στο στήθος. Εκτός του ότι είναι επώδυνη κατά καιρούς, μπορεί πραγματικά να χτυπήσει την αυτοπεποίθησής σου, οπότε είναι κατανοητό αν ψάχνεις τρόπους για να την εξαφανίσεις.   

Τα καλά νέα είναι ότι, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για την ακμή, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τη διαχειριστείς. Πολλές από τις καλύτερες θεραπείες ακμής αφορούν την ακμή του σώματος και υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά, από αφρόλουτρα σώματος μέχρι κρέμες και επιθέματα ακμής.   

Μιλώντας με δερματολόγους ξέρουμε ένα ή δύο πράγματα για το πώς λειτουργεί η ακμή. Επιπλέον, αρκετοί έχουν την δίκη τους προσωπική εμπειρία και είναι επιρρεπής σε δερματικά προβλήματα και μπορούν να μιλήσουν για το ποια προϊόντα θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις κηλίδες ή τα σπυράκια ως μέρος της καλύτερης ρουτίνας περιποίησης για την ακμή.   

   γυναικείο στήθος

Τι προκαλεί την ακμή στο στήθος   

Η ακμή αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της περίσσειας λιπαρότητας και των φραγμένων πόρων και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε. Ναι, η ακμή στο πηγούνι, η ακμή στο λαιμό, η ακμή στην πλάτηκαι ακόμη και η ακμή στα οπίσθια είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις. Η ακμή αυτή προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται C. acnes και ευδοκιμεί σε αυτούς τους φραγμένους πόρους, οδηγώντας στα φλεγμονώδη σημεία που γνωρίζουμε ως ακμή, από κόκκινες κηλίδες με λευκή κεφαλή μέχρι φλύκταινες και βαθύτερες βλάβες.  

Η διαδικασία είναι η ίδια σε επίπεδο πόρων, είτε συμβαίνει στο πρόσωπο είτε στο σώμα. Τόσο το πρόσωπο όσο και το πάνω μέρος του στήθους και της πλάτης έχουν υψηλή πυκνότητα σμηγματογόνων αδένων, γι’ αυτό και η ακμή εμφανίζεται σε αυτά τα σημεία.  

Σύμφωνα με το NHS, η ακμή στο στήθος επηρεάζει περίπου το 15% των ατόμων με ακμή, γεγονός που λειτουργεί ως καθησυχαστική υπενθύμιση ότι είναι αρκετά συχνή.  

  ακμη στο στηθος αντιμετωπιση

Πώς να αντιμετωπίσεις την ακμή στο στήθος  

 Εάν η ακμή στο στήθος σας είναι ιδιαίτερα σοβαρή, θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό ή το δερματολόγο σου για θεραπεία. Μπορεί να σου συνταγογραφήσει μια ισχυρότερη κρέμα ή μια σειρά αντιβιοτικών. Ωστόσο, αν τα στίγματα δεν είναι πολύ σοβαρά, υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά και αγορές χωρίς συνταγή που συνιστούν οι ειδικοί.  

Τα απολεπιστικά σώματος είναι απαγορευτικά, θα πρέπει να αποφύγεις τους κόκκους και γάντια απολέπισης, διαφορετικά μπορεί με τη σειρά του να επιδεινώσει τις κηλίδες. Μια στοχευμένη και ειδικά σχεδιασμένη ενυδατική κρέμα πρέπει επίσης να είναι μέρος της ρουτίνας σου, για να προσθέσεις ξανά υγρασία στο δέρμα.  

Κατά τα άλλα, οι αρχές της θεραπείας είναι οι ίδιες για το πρόσωπο και το σώμα: το δέρμα είναι δέρμα. Με το σώμα, μπορεί να τείνεις προς πιο απλωτές υφές ή σπρέι για την αντιμετώπιση μεγαλύτερων περιοχών. Μπορεί επίσης να θέλεις να παραλείψεις το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ως αντιφλεγμονώδες, καθώς λευκαίνει τα ρούχα.  

Ο λαιμός και το στήθος πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια προσέγγιση -όπως το πρόσωπο-, αλλά συχνά μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ευαισθησία και ερεθισμό. Λατρεύω το αζελαϊκό οξύ για αυτές τις περιοχές, καθώς είναι και αντιφλεγμονώδες και καθαρίζει τους πόρους. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των σημαδιών μετά την ακμή.  

  γυναικειο στήθος

Το σαλικυλικό οξύ, μια μορφή βήτα-υδροξυ οξέος, είναι ένα άλλο εξαιρετικό συστατικό περιποίησης για την ακμή του σώματος, επειδή μπορεί να εισχωρήσει βαθύτερα στους πόρους σας για να διασπάσει τυχόν φραγμένα υπολείμματα. Οι ειδικοί μας συνιστούν επίσης να έχουμε το νου σας στα άλφα-υδρόξυ οξέα, όπως το γαλακτικό οξύ και το γλυκολικό οξύ, τα οποία λειτουργούν πιο επιφανειακά, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά στην πρόληψη των φραγμένων πόρων.   

 

Διάβασε επίσης

Thyme Ice Cube Hack:ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της ακμής γίνεται viral στο TikTok

Τα κυστικά ξεσπάσματα και τα φλεγμονώδη σπυράκια είναι συχνά ένα πρόβλημα που αφορά κυρίως στην περίοδο της εφηβείας. Ωστόσο, ενώ για κάποιους η ακμή ξεθωριάζει καθώς εισέρχονται στο επόμενο στάδιο της ζωής τους, άλλοι διαπιστώνουν ότι η ακμή συνεχίζει να τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους, ή κάνει τότε την εμφάνιση της. Ακριβώς όπως η ακμή κατά την εφηβεία, η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αναφέρει ότι η ακμή των ενηλίκων μπορεί να προκληθεί από κακή διατροφή, άγχος, ορμόνες, αυξημένη παραγωγή λιπαρών ουσιών ή προϊόντα ομορφιάς. 

Αν προσπαθείς να ξεπεράσεις το πρόβλημα που σου έχει παρουσιαστεί με την ακμή για κάποιο χρονικό διάστημα, πιθανότατα έχεις μπει σε μία αναζήτηση πιθανών λύσεων, ιδιαίτερα αν η περιποίηση της επιδερμίδας που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα δεν έχει ακόμη λειτουργήσει.

Σίγουρα δεν είσαι μόνη σου σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Στην τελευταία τάση περιποίησης του δέρματος στο TikTok, η αναζήτηση για «παγάκια θυμαριού για το δέρμα» έχει συγκεντρώσει πάνω από επτά εκατομμύρια προβολές στο TikTok. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πώς να αποδεχτείς το σώμα σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ορός με δραστικά συστατικά


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top