Now Reading
Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τους

Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τους

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τους

Πολλά εξαρτώνται επίσης από το νερό με το οποίο ξεπλένεις το σαμπουάν σου.

Υπάρχουν στιγμές που φαίνεται σαν να μη μακραίνουν καθόλου τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, τα μαλλιά μακραίνουν από 7 έως 9 χιλιοστά το μήνα. Σε ένα χρόνο η ανάπτυξή τους πρέπει να φτάσει περίπου τα 10/12 εκατοστά.

Προφανώς υπάρχουν στιγμές που όλα επιβραδύνουν όταν τρως λίγο ή κακής ποιότητας τρόφιμα, όταν περνάς μια περίοδο έντονου στρες και επίσης, δυστυχώς, η ηλικία. Είναι αντιστρόφως ανάλογο: όσο μεγαλώνεις, τόσο μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας. Ωστόσο, δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν πόσο μακραίνουν τα  μαλλιά σε ένα μήνα: η γενετική και οι ορμόνες.

Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τους

Οι άλλοι παράγοντες: Υγεία

Εκτός από την επιβράδυνση της ανάπτυξης, η φυσική σου κατάσταση έχει να κάνει και με την τριχόπτωση. Μετά από μια εγχείρηση ή μια μακροχρόνια ασθένεια, μπορεί να περάσει κανείς μια περίοδο που η ιατρική ονομάζει telogen effluvium που χαρακτηρίζεται από εμφανή πτώση. Τέτοια γεγονότα αποτελούν ένα σοκ για το σώμα που με κάποιο τρόπο παραλύει τον εαυτό του εσωτερικά.

Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τουςΤο άγχος προκαλεί τριχόπτωση;

Η απάντηση είναι ναι, γιατί όταν βιώνεις μια κακή στιγμή, το σώμα διανέμει τα θρεπτικά συστατικά (όπως οι βιταμίνες ) με διαφορετικό τρόπο: τα αφαιρεί από ό,τι δεν είναι ζωτικής σημασίας – όπως η τριχοφυΐα – και τα κατευθύνει προς τα πιο σημαντικά. όργανα και περιοχές, σημαντικά για την επιβίωσή μας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις και να προσπαθήσεις να ελέγξεις το άγχος σου και, στο μεταξύ, να αποτρέψεις άλλα στοιχεία από το να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μηκών. Ένα παράδειγμα: προστάτεψε το τριχωτό της κεφαλής σου από το κρύο και τη ζέστη με ένα καπέλο.

Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τουςΈχει σημασία το νερό που λούζεσαι;

Το νερό μπορεί να είναι «σκληρό» ή πλούσιο σε μέταλλα που παράγουν για παράδειγμα ασβεστόλιθο ή «απαλό» που, από την άλλη, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου ουσίες όπως μαγνήσιο και ασβέστιο. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να υπάρχει συσσώρευση αυτών των ουσιών στο δέρμα που κάνουν τα μαλλιά ξηρά και το τριχωτό της κεφαλής ερεθισμένο, στη δεύτερη περίπτωση το νερό δεν ξεπλένει σωστά το σαμπουάν και τις ακαθαρσίες, δημιουργώντας συσσώρευση ουσιών που «μπλοκάρουν» τα ωοθυλάκια και συνεπώς ανάπτυξη των μαλλιών. Το τελευταίο φαινόμενο μπορεί επίσης να συμβεί όταν χρησιμοποιείς πάρα πολλά προϊόντα μαλλιών.

Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τουςΔιέγειρε την ανάπτυξη των μαλλιών με microneedling

Το microneedling είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που δημιουργεί μικροβλάβες στο δέρμα χρησιμοποιώντας πολύ μικρές βελόνες, ενεργοποιώντας έτσι έναν αναγεννητικό μηχανισμό. Μπορεί επίσης να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Η συμβουλή των ειδικών, στην περίπτωση του τριχωτού της κεφαλής, είναι να χρησιμοποιείς τις μικρότερες βελόνες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ και να μειώσεις τις συνεδρίες το πολύ σε μία την εβδομάδα. Προφανώς, εκτός από αυτό το πρωτόκολλο, τα συμπληρώματα προσφέρουν και υποστήριξη, χωρίς να ξεχνάς τη σημαντικότητα της διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Διάβασε επίσης:

Μπορεί το φολικό οξύ να ευθύνεται για την τριχόπτωση των μαλλιών σου; Δες τι υποστηρίζει η επιστήμη

Η συνθετική μορφή του φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β-9) είναι το φολικό οξύ. Η Mayo Clinic το περιγράφει ως «ένα βασικό θρεπτικό συστατικό κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη για τη μείωση του κινδύνου γενετικών ανωμαλιών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού». Είναι επίσης κλειδί για την ανάπτυξη των κυττάρων και για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Σίγουρα θα το έχεις ακούσει, αφού είναι σύνηθες να το συστήνουν οι γιατροί όταν οι γυναίκες ετοιμάζονται να συλλάβουν και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί το φολικό οξύ να ευθύνεται για την τριχόπτωση των μαλλιών σου; Δες τι υποστηρίζει η επιστήμηΕδώ και χρόνια έχει διαδοθεί η πεποίθηση ότι τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά που χαρακτηρίζουν τις εγκύους οφείλονται στο φολικό οξύ. Και πιστεύεται ότι η διακοπή του συμπληρώματος μετά την γέννα μπορεί να προκαλέσει έντονη τριχόπτωση. Αλλά η πραγματικότητα απέχει από αυτόν τον μύθο.

Δες εδώ τι υποστηρίζει η επιστήμη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 βήματα για να έχεις super-ενυδατωμένη επιδερμίδαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr