Now Reading
Πώς πότε και γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες; Δες πώς να τις φροντίσεις και τις αγαπήσεις

Πώς πότε και γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες; Δες πώς να τις φροντίσεις και τις αγαπήσεις

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Πώς πότε και γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες; Δες πώς να τις φροντίσεις και τις αγαπήσεις

Όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου, αποτυπώνονται μέσω αυτών των δερματικών ραβδώσεων.

Οι ραγάδες είναι πιο διαδεδομένες από την κυτταρίτιδα. Πολλές γυναίκες όχι μόνο τις αγαπούν αλλά και τους γιορτάζουν όπως το μοντέλο Chrissy Teigen, σύζυγος του John Legend, που δημιούργησε ένα #LOVEYOURLINES, ένα απλό hashtag που με τον καιρό έχει γίνει παγκόσμια πρωτοβουλία στον τομέα του body positivity. Τον τελευταίο καιρό, η λίστα έχει μεγαλώσει: η Lady Gaga , πριν από λίγους μήνες, έδειξε το έντονο ντεκολτέ της, το μοντέλο Asheley Graham έδειξε την κοιλιά της χαμηλά και το αγγελάκι Jasmine Tookes δεν κάλυψε ποτέ τις ραγάδες της, ακόμη και στην πιο πρόσφατη επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret.

@chrissyteigen

Και αν είναι υπέροχο να τις αποδεχτείς και να αποδεχτείς τον εαυτό σου, είναι εξίσου σωστό να προσπαθήσεις να μετριάσεις και κυρίως να τα αποτρέψεις τα σημάδια τους με έγκυρες θεραπείες. Στην πραγματικότητα, οι ραγάδες μπορεί να έχουν ισχυρό ψυχολογικό αντίκτυπο για κάποιες γυναίκες. Σύμφωνα με τη Vogue.it, στην Ιταλία υπάρχουν πάνω από 26 εκατομμύρια άνθρωποι με ραβδώσεις , οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες, και περισσότερα από 200 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη.

@ashleygraham

Ραγάδες: Αιτίες και θεραπείες

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν τις ραγάδες, που επιστημονικά ονομάζονται ατροφικές ραβδώσεις ή αλλοιώσεις του χορίου. «Βασικά είναι ουλές που σχηματίζονται μετά από ρήξεις του κολλαγόνου», εξηγεί ο Domenico Amuso, χειρουργός και αθλητολόγος. Μπορούν να έχουν μεταβλητό σχήμα, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκονται, γραμμικές, καμπυλόγραμμες, κυματιστές. Το πάχος τους κυμαίνεται από λίγα χιλιοστά έως 1,2 cm και το μήκος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 cm. Πριν γίνει σταθεροποιημένη, γυαλιστερή λευκή, η ραγάδα περνά από 3 φάσεις: φλεγμονώδη, κόκκινο-μοβ, αρχική ουλή και οριστική ουλή.

Η πρώτη φάση μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως και δύο χρόνια και είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για την εξάλειψή τους. Οι ραγάδες εμφανίζονται σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής: εφηβεία, εγκυμοσύνη , ξαφνικές αλλαγές στο βάρος, λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως κορτιζόνη, διατροφή πλούσια σε λιπαρά, πολύ συχνές και έντονες προπονήσεις. Πού σχηματίζονται; Στα κορίτσια στους μηρούς, στους γλουτούς και στο στήθος , ενώ στα αγόρια στην έξω πλευρά των μηρών, στους γλουτούς και στην οσφυοϊερή περιοχή.

@jastookes

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες δημιουργίας ραγάδων τόσο στην κοιλιά όσο και στο στήθος και επιδεινώνονται με τις επόμενες εγκυμοσύνες. Ωστόσο και το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο. Στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα υπάρχουν πολλές εικόνες γυναικείων γυμνών σωμάτων χωρίς ραγάδες, με την έλευση της βιομηχανίας τροφίμων και των έτοιμων προς χρήση συσκευασμένων τροφίμων στη Δύση, η εμφάνισή τους έχει αυξηθεί.

@jastookes

Βιοδερμογένεση: Μια αποτελεσματική μέθοδος

Οι ραγάδες ήταν πάντα μια πρόκληση για την ιατρική και την αισθητική δερματολογία. «Μετά από χρόνια σύνδεσης μεταξύ διαφόρων μεθόδων που δεν είναι πάντα ασφαλείς και χωρίς παρενέργειες, η μέθοδος Biodermogenesi® , που αναπτύχθηκε και παράγεται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, έφερε επανάσταση στη θεραπεία των ραβδώσεων», εξηγεί ο Maurizio Busoni , καθηγητής στο Master of Aesthetic Medicine. στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

γυναικείο σώμα«Η θεραπεία δεν είναι επεμβατική , αντιθέτως είναι ευχάριστη και χαλαρωτική. Συνδυάζει δύο φάσεις: STIM, που επιτρέπει τη μεταφορά των ενεργών συστατικών και ACTIVE που τρέφει και αποτοξινώνει τα κύτταρα, αυξάνοντας τη μίτωση και αυξάνοντας την ενδογενή παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης κατά 400%. Κάθε συνεδρία διαρκεί 25 λεπτά και προβλέπεται ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που κατά μέσο όρο κυμαίνεται από 6 έως 9 συνεδρίες και δεν θα χρειαστούν άλλες συνεδρίες συντήρησης». Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα που λήφθηκε με το Biodermogenesi® έχει αποδειχθεί σταθερό με την πάροδο του χρόνου μετά από περισσότερα από 5 χρόνια, όπως τεκμηριώνεται από τις μελέτες του καθηγητή Pier Antonio Bacci του Πανεπιστημίου της Σιένα και από δύο μελέτες που εγκρίθηκαν πρόσφατα από περιοδικά που επηρεάζουν το PubMed.

Πώς πότε και γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες; Δες πώς να τις φροντίσεις και τις αγαπήσειςΗ ένωση είναι δύναμη

Η απαλλαγή από τις ραγάδες δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να προληφθεί με μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς. Όλα είναι θέμα δέσμευσης και σωστών θεραπειών που βασίζονται σε φυσικά έλαια και συγκεκριμένες κρέμες με ελαστική και ενυδατική δράση. Και όταν αρχίσουν να σχηματίζονται, ενδείκνυται επίσης ένας συνδυασμός peeling και laser.

Πώς πότε και γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες; Δες πώς να τις φροντίσεις και τις αγαπήσεις «Για τη θεραπεία των ραγάδων χρησιμοποιώ το υπερπαλμικό και κλασματοποιημένο λέιζερ CO2», εξηγεί ο Umberto Tozzi , ειδικός στην ιατρική και την αισθητική χειρουργική στην Aversa. Η ευελιξία του σου επιτρέπει να έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε μακροχρόνιες όσο και σε πιο πρόσφατες ραγάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί με διηθήσεις PRP ή θεραπεία οξυγόνου-όζοντος. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική: μπορεί να επιτευχθεί με ένα ενυδατικό προϊόν, όπως το υαλουρονικό οξύ , ή με άλλα ενεργά συστατικά που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Διάβασε επίσης:

5 προϊόντα που τονώνουν και αδυνατίζουν το σώμα σου και το κάνουν έτοιμο για την παραλία

Η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει. Το καλοκαίρι πλησιάζει κι εμείς προετοιμαζόμαστε με πυρετώδεις ρυθμούς για τη στιγμή που θα αποκαλύψουμε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι σημεία στο σώμα μας που για μήνες έμειναν «κρυφά».

Προσθέτουμε στην καθημερινότητά μας περισσότερη σωματική κίνηση, προσλαμβάνουμε περισσότερο νερό, συμπεριλαμβάνουμε στο καθημερινό διατροφικό μας περισσότερα λαχανικά και φρούτα, ενώ παράλληλα ανανεώνουμε την ρουτίνα περιποίησης του σώματός μας με εξειδικευμένα προϊόντα που στόχο έχουν να τονώσουν, να αναζωογονήσουν την όψη της επιδερμίδας μας, κάνοντάς τη να δείχνει πράγματι στα καλύτερά της!

Δες εδώ τα 5 προϊόντα που τονώνουν και αδυνατίζουν το σώμα

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Short nails: H hot φθινοπωρινή τάση στο μανικιούρ έχει έναν ανεπιτήδευτο και κομψό χαρακτήρα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Face peeling: Πώς να κάνεις μόνη με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα απολέπιση προσώπουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr