Now Reading
Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου

Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου

Γνωρίζεις ότι το να διατηρείς το δέρμα σου τέλεια ενυδατωμένο είναι ο Νο1 κανόνας για να επιβραδύνεις τη γήρανση του δέρματος;

Το να θέλεις για πάντα ένα νεανικό δέρμα είναι ουτοπικό. Ωστόσο, είναι καλό να αναφέρουμε ότι όσες γυναίκες διατηρούν με απόλυτη συνέπεια το δέρμα τους ενυδατωμένο, χρησιμοποιώντας την καλύτερη κρέμα προσώπου το πρωί και το βράδυ, σε βάθος χρόνου θα επωφεληθούν έναντι όσων βαριούνται να χαρίζουν στο δέρμα τους αυτή τη βασική φροντίδα που έχει ανάγκη.

Για να διατηρηθεί ο σωστός βαθμός ενυδάτωσης, δεν μετράει μόνο η σταθερότητα της επαναλαμβανόμενης ρουτίνας που ακολουθείς, αλλά και η επιλογή της κρέμας σου.

Πώς να βρεις το καταλληλότερο προϊόν ενυδάτωσης

Πολυγλουταμινικό οξύ: To skincare συστατικό που είναι πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύΌπως θυμάται η Silvia Russo, βιοτεχνολόγος και προσωπολόγος στο Natural Biolifting Milano , «Το δέρμα μας αποτελείται από 70% νερό και το υπόλοιπο 30% από ένα μείγμα πρωτεϊνών, λιπιδίων, μετάλλων και άλλων ουσιών. Αυτή η σύνθεση του επιτρέπει να λειτουργεί ως διαπερατό φίλτρο, που επιτρέπει την ανταλλαγή θερμότητας με το εξωτερικό και, ταυτόχρονα, πραγματοποιεί αποτελεσματική προστατευτική δράση. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το νερό είναι απαραίτητο για το δέρμα ώστε να συνεχίσει να εκτελεί τις λειτουργίες του: χωρίς τα σωστά αποθέματα νερού, το δέρμα δυσκολεύεται και λειτουργεί υπό συνθήκες άγχους. Ως εκ τούτου προκύπτει και η ανάγκη του να ενυδατώνεις το δέρμα σου καθημερινά, αρκετές φορές την ημέρα, για να διατηρήσει τη ακέραια τη λειτουργία του προστατευτικού φραγμού του και, μαζί, να αποτρέψει τη γήρανση».

Πώς λειτουργεί η ενυδατική κρέμα προσώπου

Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σουΓια να αποτρέψεις την είσοδο του δέρματος σε κατάσταση αφυδάτωσης, είναι απαραίτητο να επενδύσεις σε ένα εξαιρετικό προϊόν με πολύτιμους ενυδατικούς παράγοντες. Ο Dr. Angelo Emanuele Leone, αισθητικός γιατρός στο ιατρικό κέντρο Adrigrat στο Μιλάνο εξηγεί στη Vogue, «Μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου πρέπει να δρα στην επιφάνεια του δέρματος, να εντοπίζεται από τις υδατικές κυτταρικές εναποθέσεις, αυξάνοντας την ποσότητα και αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Στόχος αυτού του προϊόντος είναι να διατηρήσει τη σωστή ισορροπία ενυδάτωσης για όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ενυδατικές κρέμες πρέπει να διαθέτουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά, να περιέχουν υγραντικά, υδατοαπωθητικά και μαλακτικά δραστικά συστατικά. Μεταξύ των πιο χρησιμοποιούμενων ενυδατικών στοιχείων σε ενυδατικά προϊόντα υπάρχουν ορισμένες ουσίες που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα, όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, η ουρία και το PCA (πυρρολιδονεκαρβοξυλικό οξύ), ενώ τα πιο χρησιμοποιούμενα μαλακτικά περιλαμβάνουν κεραμίδια και τριγλυκερίδια».

Η τέλεια ενυδατική κρέμα προσώπου προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματός σου

Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σουΌπως ακούμε χρόνια τώρα, στη ρουτίνα ομορφιάς αλλά και στη διατροφή, τον αθλητισμό, κλπ η εξατομίκευση της θεραπείας βρίσκεται σε προτεραιότητα . Σύμφωνα με τη Silvia Russo, «Η ενυδατική κρέμα προσώπου θα είναι ελαφρώς διαφορετική ως προς την υφή και ενεργή ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Ξεκινώντας από το λιπαρό δέρμα, ας καταρρίψουμε τον μύθο ότι δεν μπορεί να αφυδατωθεί: δεν είναι έτσι! Μια κρέμα είναι ιδανική για αυτόν τον τύπο δέρματος όταν είναι ενυδατική, έχει ελαφριά υφή και είναι εύκολα απορροφήσιμη. Υπάρχει συχνά σύγχυση όσον αφορά στο ξηρό δέρμα: αυτός ο τύπος δέρματος έχει σίγουρα έλλειψη νερού, αλλά έχει επίσης έλλειψη λιπιδίων, γι’ αυτό χρειάζεται μια κρέμα με πλούσια υφή, που να περιέχει τόσο ενυδατικά όσο και θρεπτικά συστατικά. Έπειτα, υπάρχουν και τα ώριμα δέρματα, συχνά αφυδατωμένα. Σε αυτή την περίπτωση, οι φόρμουλες που συνδυάζουν ενυδατικά ενεργά συστατικά με ευδιάκριτα αντιγηραντικά συστατικά κερδίζουν. Για όλους τους τύπους δέρματος, η ασυναγώνιστη ενυδατική κρέμα εμπεριέχει το υαλουρονικό οξύ, του οποίου η ικανότητα να συγκρατεί νερό στην επιδερμίδα διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, υγιές και πολύ απαλό».

Διάβασε επίσης:

Πολυγλουταμινικό οξύ: To skincare συστατικό που είναι πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύ

Η ενυδάτωση είναι ένα αδιαπραγμάτευτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας: δεν είναι τυχαίο που πολλαπλασιάζονται στο TikTok τεχνικές όπως το slugging και τα συστατικά ομορφιάς όπως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο συγκρατεί νερό στους ιστούς, αναρριχούνται τακτικά στους πίνακες με τις πιο περιζήτητες αναζητήσεις στο Google.

Πολυγλουταμινικό οξύ: To skincare συστατικό που είναι πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύΕπομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το πολυγλουταμικό οξύ (ή PGA) , 5 φορές πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύ, είναι το ανερχόμενο αστέρι του κόσμου των καλλυντικών και η τελευταία εμμονή των skincare addicts, των καταναλωτών που ενημερώνονται όλο και περισσότερο για τα συστατικά και τις συνθέσεις ομορφιάς.

Δες εδώ για το πολυγλουταμινικό οξύ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεφλεξολογία προσώπου: Η πρακτική για όμορφο δέρμα και να ανακούφιση από το άγχος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr