Now Reading
Χρυσή τομή: Πόσο όμορφο είναι το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες;

Χρυσή τομή: Πόσο όμορφο είναι το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες;

Avatar photo
Χρυσή τομή: Πόσο όμορφο είναι το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες;
Unsplash/ Luigi Estuye, LUCREATIVE®

Πόσο όμορφο θα ήταν το πρόσωπό σου αν ζούσες στην Αρχαία Ελλάδα; Βρες τη χρυσή τομή!

Έχεις αναλογιστεί ποτέ αν τυχόν το πρόσωπό σου πλαισιώνεται από τη χρυσή τομή των μαθηματικών;

Αναλυτικότερα λοιπόν, από γενιά σε γενιά και ανάλογα με την εκάστοτε εποχή την οποία διανύουμε τα πρότυπα ομορφιάς μεταβάλλονται με τους ίδιους ρυθμούς που αλλάζει και η μόδα –σχεδόν- καθημερινά. Η αλήθεια είναι λοιπόν πως στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρξε για δεκαετίας, ή καλύτερα για αιώνες, το πρότυπο ομορφιάς που «φωτογράφιζε» μια κομψή γυναικεία σιλουέτα- με καμπύλες και λευκό πρόσωπο- με έντονα χαρακτηριστικά και μεγάλα μάτια.

Πριν όμως συνεχίσουμε θα πρέπει να θυμάσαι πως η ομορφιά είναι υποκειμενική!

Τι είναι ουσιαστικά η χρυσή τομή; Πρόκειται για έναν μαθηματικό όρο που περιγράφει μια αισθητικά αρμονική και ισορροπημένη αναλογία των μερών ενός συνόλου μεταξύ τους και προς το σύνολο. Αυτή, στα μαθηματικά εκφράζεται ως περίπου 1,61803398875 και έχει αποτελέσει οδηγό στην τέχνη και την αρχιτεκτονική. Η χρυσή τομή λοιπόν πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 300 π. Χ, με τον Ευκλείδη να τοποθετείται επί του θέματος.

Χρυσή τομή: Πόσο όμορφο είναι το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες;
Unsplash/ Lucas Calloch

Διάβασε επίσης: Τι αποκαλύπτει το πρόσωπό σου για το χαρακτήρα και την υγεία σου

Χρυσή τομή, πόσο όμορφο είναι το πρόσωπό σου για την Αρχαία Ελλάδα;

Όπως στην τέχνη, έτσι και στην ομορφιά, η χρυσή τομή, έχει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερο όταν αναφερόμαστε σε μια αντικειμενικά όμορφη γυναίκα, με σμιλεμένα χαρακτηριστικά και αρμονία στο πρόσωπο.

Που εστιάζει η χρυσή τομή και που οι Αρχαίοι Έλληνες:

Σε ένα πρόσωπο όλα τα χαρακτηριστικά, είναι αλληλένδετα και οι αποστάσεις, το σχήμα και η υφή τους, ολοκληρώνουν το καθηλωτικό αποτέλεσμα.

1. Αναλογία προσώπου: Όταν λοιπόν οι αναλογίες που κυριαρχούν μεταξύ του μήκους και του πλάτους ενός προσώπου, μεταφράζονται σε 1,618, τότε θεωρείται πως υπάρχει η χρυσή τομή.

2. Αναλογίες ματιών και φρυδιών: Στην προκειμένη, το ιδανικό σε μαθηματικούς όρους, μεταφράζεται με τις αποστάσεις. Συγκεκριμένα η απόσταση μεταξύ των ματιών, θα πρέπει να είναι ίση με το πλάτος του ενός ματιού. Αντίστοιχα, το μήκος των φρυδιών θα πρέπει να μετριέται σε 1,618 φορές το πλάτος του ματιού.

Χρυσή τομή: Πόσο όμορφο είναι το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες;
Unsplash/ Aaron Boucicault

3. Αναλογίες χειλιών και μύτης: Και όμως, η αρμονία έρχεται όταν το πλάτος των χειλιών είναι 1,618 φορές το πλάτος της μύτης.

Το πρότυπο ομορφιάς στην Αρχαία Ελλάδα δεν είχε μόνο αισθητική διάσταση, αλλά και φιλοσοφική και ηθική σημασία, με του Έλληνες εκείνης της εποχής να την συνδέουν άρρηκτα με την αρετή! Οι ίδιοι, επηρεάστηκαν πολύ από τα μαθηματικά και τη γεωμετρία και πίστευαν ότι η σωστή αναλογία του σώματος ήταν ένδειξη ομορφιάς.

Διάβασε επίσης: Μόλυβδος για λευκό δέρμα και τρίχες βοδιού για πυκνά φρύδια – Αυτά ήταν τα μυστικά ομορφιάς των αρχαίων Ελληνίδων

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άσκηση που μπορεί να σε κάνει έως 9 χρόνια νεότερη, σύμφωνα με μελέτη
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό το συστατικό δεν πρέπει να λείπει από την κρέμα του προσώπου σου για ενυδατωμένο και υγιές δέρμα



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer