Now Reading
Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με το Derma Rolling; Όσα γνωρίζουμε

Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με το Derma Rolling; Όσα γνωρίζουμε

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με το Derma Rolling; Όσα γνωρίζουμε

Η θεραπεία της τριχόπτωσης με derma roller μπορεί να έχει καθαρά υποστηρικτικό χαρακτήρα.

Ανάμεσα στους πολλούς ισχυρισμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη δυνατότητα του derma rolling να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση, είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε το πραγματικό γεγονός από τη φαντασία. Δεδομένου ότι το derma rolling δεν είναι τόσο δημοφιλές θέμα όσον αφορά στις επιστημονικές μελέτες —όπως αυτές για τον προσδιορισμό του καλύτερου τύπου δίαιτας για την προώθηση της τριχοφυΐας — είναι εύκολο να διαδοθεί παραπληροφόρηση. Για να επαληθεύσουμε τα γεγονότα, εξετάσαμε τρεις από τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής που διερεύνησαν την αποτελεσματικότητα του derma rolling στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με το Derma Rolling; Όσα γνωρίζουμεΩστόσο, προτού προχωρήσουμε, είναι σημαντικό να καθορίσουμε τι χαρακτηρίζεται ως «τριχόπτωση». Οι μελέτες που εξετάσαμε επικεντρώθηκαν ειδικά στην ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία ξεκινά με ένα προβλέψιμο μοτίβο αραίωσης μαλλιών και επακόλουθη απώλεια. Στους άνδρες, αυτή η διαμορφωμένη τριχόπτωση ξεκινά με υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών, ενώ στις γυναίκες ξεκινά από την κορυφή του τριχωτού της κεφαλής.

Και οι τρεις μελέτες έδειξαν θετικά αποτελέσματα του derma rolling στην υποστήριξη της θεραπείας για την τριχόπτωση. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα είναι πιο περίπλοκα από ό,τι φαίνεται αρχικά. Ενώ κάθε μελέτη derma rolling απέφερε θετικά αποτελέσματα, οι ερευνητικές εργασίες ρίχνουν φως σε πρόσθετες κρίσιμες πληροφορίες.

Το Derma Rolling από μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση

Καμία από τις τρεις μελέτες που έγιναν για την εξέταση της τριχόπτωσης δεν χρησιμοποίησε μόνο derma roller για θεραπεία. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν δημόσιες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα αποκλειστικά του derma rolling για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι το κύριο όφελος του derma rolling για το τριχωτό της κεφαλής είναι η υποστήριξη της διείσδυσης κάποιου προϊόντος.

Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με το Derma Rolling; Όσα γνωρίζουμε

Η πρώτη μελέτη, που διεξήχθη το 2021 και δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό αρχείο του Ιατρικού Πανεπιστημίου. Η δεύτερη μελέτη του 2021, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, ενσωμάτωσε έναν ορό ανάπτυξης μαλλιών QR 678, ενώ η τρίτη μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 2016 στο Journal of the Egyptian Women’s Dermatologic Society, χρησιμοποίησε μια θεραπεία πλάσματος πλούσια σε αιμοπετάλια και μείγμα μινοξιδίλης.

Για να επιτύχεις πανομοιότυπα αποτελέσματα με αυτά που παρατηρήθηκαν σε αυτές τις μελέτες, θα πρέπει να συνδυάσεις το derma rolling με μια θεραπεία μαλλιών PRP ή QR 678. Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι θεραπείες χορηγούνταν κάθε μήνα, με τους περισσότερους ασθενείς να παρουσιάζουν βελτίωση σε δύο έως τρεις μήνες.

derma ROLLERΤώρα, το ερώτημα είναι: Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με derma rolling εάν δεν είναι προσβάσιμη μια θεραπεία μαλλιών με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια ή QR 678; Η απάντηση είναι ναι, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους περιορισμούς. Άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως ο ορός ή το λάδι ανάπτυξης μαλλιών, μπορεί να αποφέρουν κάποια αλλά λιγότερο σημαντικά αποτελέσματα. Το έλαιο δεντρολίβανου, ένας τρόπος για να αποκτήσεις μακρύτερα και πυκνότερα μαλλιά, σύμφωνα με την επιστήμη.

Πώς να χρησιμοποιήσεις ένα derma roller για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

 

Για να χρησιμοποιήσεις ένα derma roller για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, θα πρέπει να ξεκινήσεις με καθαρό το τριχωτό της κεφαλής και να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα εργαλεία: έναν ορό ή λάδι ανάπτυξης μαλλιών και ένα derma roller με μήκος βελόνας που κυμαίνεται από 0,25 mm έως 1,5 mm.

Κύλησε το derma roller απαλά πάνω από το τριχωτό της κεφαλής σου για περίπου δύο λεπτά. Βεβαιώσου ότι καλύπτεις όλες τις «πληγείσες» περιοχές διατηρώντας μια σταθερή και ελεγχόμενη κίνηση. Μετά το derma rolling, κάνε μασάζ με τον ορό ή το λάδι ανάπτυξης μαλλιών που προτιμάς στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό θα βοηθήσει σε βαθιά θρέψη και τόνωση των θυλάκων της τρίχας. Περιόρισε το derma rolling σε δύο φορές την εβδομάδα για να αποφύγεις την υπερβολική πίεση στο τριχωτό της κεφαλής. Ξεκίνα με θεραπείες μία φορά την εβδομάδα και σταδιακά αύξησε τη συχνότητα αν σου είναι ανεκτή.

Διάβασε επίσης:

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να διατηρήσεις το derma roller σου καθαρό

Σήμερα, σχεδόν όλα μπορούν να γίνουν από το σπίτι και μάλιστα με άψογο επαγγελματισμό. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα DIY TikTok videos που σίγουρα κέρδισαν δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από την εργασία μέχρι την προπόνηση, δεν υπάρχουν πολλά που δεν μπορούμε να κάνουμε από την άνεση του σπιτιού μας. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για πολλές θεραπείες προσώπου, όπως το derma rolling.

derma ROLLERΣύμφωνα με ένα άρθρο στο Medical News Today, το derma rolling, γνωστό και ως micro-needling, χρησιμοποιείται σωστά μόνο από εκπαιδευμένους δερματολόγους. Τα derma rollers είναι συσκευές περιποίησης του δέρματος με πολλά οφέλη, όπως την ανάπλαση του δέρματος, την υποβοήθηση στη δημιουργία ουλών από ακμή και στη μείωση των σημαδιών κατά της γήρανσης. Τώρα, τα derma rollers μπορούν να αγοραστούν από παντού. Θεωρούνται σχετικά φθηνά εργαλεία περιποίησης του δέρματος, ωστόσο είναι σημαντικό όλες οι γυναίκες να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά ένα τέτοιο εργαλείο καθώς υπάρχουν πάντα κίνδυνοι με την εφαρμογή μικροσκοπικών βελόνων στην επιφάνεια του δέρματός μας. Ένα σημαντικό μέρος της σωστής χρήσης ενός derma roller είναι να γνωρίζεις και να κατανοείς πώς να το διατηρείς καθαρό.

Δες εδώ πώς θα το διατηρήσεις καθαρό

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Short nails: H hot φθινοπωρινή τάση στο μανικιούρ έχει έναν ανεπιτήδευτο και κομψό χαρακτήρα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθώντας αυτές τις 5 μεθόδους θα διατηρήσεις λευκό και λαμπερό το χαμόγελό σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr