Now Reading
Αζελαϊκό οξύ και ρετινόλη:Κι όμως αυτά τα δύο δραστικά συστατικά λειτουργούν αποτελεσματικά μαζί

Αζελαϊκό οξύ και ρετινόλη:Κι όμως αυτά τα δύο δραστικά συστατικά λειτουργούν αποτελεσματικά μαζί

Avatar photo

Tο αζελαϊκό οξύ και η ρετινόλη δημιουργούν έναν δραστικό συνδυασμό ιδιαίτερα ωφέλιμο για την επιδερμίδα του προσώπου.

Μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης είναι ένα από τα ευεργετικά «δώρα» που μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Η ρουτίνα που θα ακολουθήσεις δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει πολλά στάδια για να είναι αποτελεσματική. Αρκεί να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου.
Μπορείς να επωφεληθείς ενσωματώνοντας στην ρουτίνα ομορφιάς σου απλά και μόνο τρία βασικά προϊόντα: ένα απαλό καθαριστικό, μια ενυδατική κρέμα και ένα ισχυρό SPF.

Στη συνέχεια, αν θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου επιπλέον ή να θεραπεύσεις τυχόν δερματικές παθήσεις, μπορείς να προσθέσεις τόνερ, ορούς και απολεπιστικές φόρμουλες.
Μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος πρέπει να ξεκινάει πάντα με τη χρήση του καθαριστικού. Έπειτα, μπορείς να εφαρμόσεις οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο προϊόν ή συστατικό, συμπεριλαμβανομένου του αζεαλικού οξέος και της ρετινόλης, ολοκληρώνοντας πάντα τη ρουτίνα σου με ενυδατική κρέμα. Η πρωινή σου ρουτίνα θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει οπωσδήποτε το αντηλιακό ως το τελευταίο βήμα.
Παρ΄όλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν αναμειγνύονται όλα τα συστατικά καλά μεταξύ τους, δεδομένου ότι το ένα μπορεί να αποκρούει το άλλο ή η συνέργεία τους να προκαλεί δερματικό ερεθισμό ή άλλες ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Επομένως, πρέπει να κάνεις την έρευνά σου εμπεριστατωμένα προτού εφαρμόσεις οποιοδήποτε νέο προϊόν.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αζελαϊκό οξύ μαζί με ρετινόλη;

περιποίηση επιδερμίδας

Tο αζελαϊκό οξύ και η ρετινόλη δημιουργούν έναν συνδυασμό που λειτουργεί καλά και είναι αρκετά αποτελεσματικός καθώς δρα πολυεπίπεδα στο δέρμα.
Το αζελαϊκό οξύ αποτελείται από μόρια δικαρβοξυλικού οξέος. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τη θεραπεία της ακμής, καθώς έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το αζελαϊκό οξύ είναι επίσης δραστικό για τη θεραπεία της ροδόχρου ακμής και της δερματίτιδας. Δεδομένου ότι αυτό το οξύ προσφέρει μια μορφή χημικής απολέπισης, καθαρίζει τους πόρους και μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων όσο το χρησιμοιείς.
Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο βιταμίνης Α. Επομένως, λειτουργεί επιταχύνοντας τον ρυθμό αναννέωσης των κυττάρων και αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Αντιμετωπίζει την υπερμελάγχρωση, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και γεμίζει τον όγκο της επιδερμίδας. Η ρετινόλη μειώνει επίσης δραστικά τις ατέλειες, απολεπίζοντας την επιδερμίδα.
Τόσο το αζελαϊκό οξύ όσο και η ρετινόλη μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχα αποτελέσματα εάν είσαι υπομονετική και συνεπής στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Πώς ενσωματώνονται σε μια ρουτίνα ομορφιάς;

ορός

Ενώ η χρήση αζελαϊκού οξέος και ρετινόλης μαζί είναι ασφαλής, έχει σημασία σε ποιο στάδιο της ρουτίνας σου θα τα συμπεριλάβεις. Και τα δύο συστατικά είναι ιδιαιτέρως ισχυρά. Δεδομένου ότι απολεπίζουν το ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα, να την ερεθίσουν και να την κάνουν πιο ευάλωτη σε φωτοευαισθησίες.
Όταν χρησιμοποιείς μαζί αζελαϊκό οξύ και ρετινόλη, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο συνδυασμός αυτός δεν κρύβεται ήδη σε κάποιο από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.
Ένας γενικός κανόνας που υφίσταται για να ενσωματώσεις αυτά τα δύο συστατικά στο καθημερινό σου πρόγραμμα ομορφιάς είναι ότι μας «καθοδηγεί» η υφή του προϊόντος. Ξεκινάμε πάντα από την πιο λεπτόρρευστη και καταλήγουμε την πιο παχύρευστη.

Είναι επίσης ωφέλιμο να εφαρμόζεις το αζελαϊκό οξύ δύο φορές την ημέρα, ενώ η ρετινόλη θα πρέπει να κυριαρχεί αποκλειστικά στη νυχτερινή σου φροντίδα.

 

Διάβασε επίσης:

Πεπτίδια: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Kαθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει συμπεριφορά. Μπορεί να γίνει πιο ξηρό ή πιο λιπαρό, οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και η περιοχή γύρω από τα μάτια μας μπορεί να μοιάζει πιο πρησμένη. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των σημαδιών γήρανσης: τα πεπτίδια.
Τι είναι όμως τα πεπτίδια και γιατί είναι σημαντικά για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας;

ορός με δραστικά συστατικά

Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι πρωτεΐνες που παράγονται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελούνται από αμινοξέα που συνεργάζονται με σκοπό να βοηθήσουν στην διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου – της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί σφριγηλό και νεανικό. Το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Χρησιμοποιώντας καλλυντικές φόρμουλες ενισχυμένες με πεπτίδια, μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσεις την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
peeling
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top