Now Reading
Αυτός είναι ο λόγος που το δέρμα σου χρειάζεται πιο ελαφριές ενυδατικές υφές το καλοκαίρι

Αυτός είναι ο λόγος που το δέρμα σου χρειάζεται πιο ελαφριές ενυδατικές υφές το καλοκαίρι

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Γιατί το δέρμα σου χρειάζεται πιο ελαφριές ενυδατικές υφές το καλοκαίρι

Το δέρμα σου ασφυκτιά κάτω από τις πλούσιες και παχύρρευστες καλλυντικές συνθέσεις αυτή την εποχή.

Κάθε Ιούνιο, το πρόσωπό μας αποκτά μια πιο λαμπερή όψη που φωτίζεται από τον ήλιο. Σε συνδυασμό με ελαφρύτερα, πιο δροσερά καλοκαιρινά κομμάτια και αξεσουάρ, είμαστε έτοιμες να αντέξουμε τις ανεβασμένες θερμοκρασίες αυτής της εποχής. Η μετάβαση από τον πιο ψυχρό καιρό στο καλοκαίρι είναι συχνά μια μεταμόρφωση από έξω προς τα μέσα. Δημιουργούμε στόχους κι αλλάζουμε την εμφάνισή μας.

Εκτός από διαφορά στη στάση και την αισθητική, το δέρμα μας παίρνει και μια ελαφρώς νέα μορφή, αποκτώντας διαφορετικές ανάγκες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υποφέρουμε από ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα που πρέπει να καταπραΰνουμε με πλούσιες μαλακτικές υφές. Συνηθίζεται επίσης να υπάρχει έξαρση των δερματικών παθήσεων (έκζεμα, ψωρίαση ή χειμωνιάτικη φαγούρα από το κρύο)

@lancaster_beauty

Ωστόσο, η υγρασία είναι συνήθως πολύ υψηλότερη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επομένως δεν χρειάζεται να ληφθούν αυτές οι προφυλάξεις. Η αντικατάσταση των πιο παχύρρευστων ενυδατικών κρεμών από τον χειμώνα με πιο ελαφριές συνθέσεις και υφές είναι ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις αυτή την εποχή, όπως άλλωστε και κάθε καλοκαίρι.

Γιατί χρειάζεσαι πιο ελαφριές ενυδατικές συνθέσεις το καλοκαίρι

Γιατί το δέρμα σου χρειάζεται πιο ελαφριές ενυδατικές υφές το καλοκαίρι

Ο χειμώνας και το καλοκαίρι είναι πολικά αντίθετα – ενώ οι μεθυστικές, πυκνές μυρωδιές κανέλας και γαρύφαλλου κυριαρχούν στις διακοπές, θα ασφυκτιούσες με αυτό τους πιο ζεστούς μήνες. Το δέρμα σου λοιπόν περνά κάτι παρόμοιο. Οι μαλακτικές ενυδατικές κρέμες πάνω από το ζεστό δέρμα είναι βαριές, πλούσιες  και κολλώδεις, σαν κάτι να σε βαραίνει.

Τα ενεργά συστατικά περιποίησης προσώπου που διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα

Εάν το δέρμα σου δεν είναι ιδιαίτερα ξηρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ενυδατικές κρέμες όπως αυτές μπορούν επίσης να φράξουν τους πόρους, επειδή πολλές από αυτές είναι εμπεριέχουν κάποιο έλαιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σπυράκια ή ανομοιομορφία στην υφή της επιδερμίδας. Αντίθετα, χρησιμοποίησε ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό ή το τζελ.

Διάβασε επίσης:

Πώς να αντιμετωπίσεις έγκαιρα την ακμή στους γλουτούς σου για να είναι λείοι το καλοκαίρι

Τα σπυράκια και άλλα ελαττώματα μπορεί να είναι αντιαισθητικά, ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο εμφανίζονται στο σώμα σου. Οι κηλίδες δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο η κανονική ακμή, αλλά μπορούν να σε κάνουν να αισθάνεσαι ανασφάλεια. Ωστόσο, αυτές οι ενοχλητικές εξογκώματα στο πίσω μέρος του σώματός σου μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την κοινή ακμή. Οι αιτίες τους ποικίλλουν από θυλακίτιδα έως έκζεμα, keratosis pilaris και δερματίτιδα εξ επαφής.

Πώς να αντιμετωπίσεις έγκαιρα την ακμή στους γλουτούς σου για να είναι λείοι το καλοκαίριΓια παράδειγμα, η θυλακίτιδα χαρακτηρίζεται από πρησμένα, κόκκινα εξογκώματα γύρω από τους θύλακες των τριχών στο στήθος, τα χέρια, τους γλουτούς και άλλες περιοχές. Αυτές οι κηλίδες μπορεί να οφείλονται σε ερεθισμό, βακτηριακές μολύνσεις, φλεγμονώδεις δερματικές διαταραχές ή ορισμένες χημικές ουσίες. Ομοίως, τείνουν να εμφανίζονται στους γλουτούς, τις μασχάλες και άλλες περιοχές του σώματος με τρίχες. Μπορεί να οφείλονται σε ωοθυλακίτιδα ή να εμφανιστούν ως αυτόνομη κατάσταση.

Δες εδώ πώς να αντιμετωπίσεις την ακμή στους γλουτούς 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάνε το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο στο δέρμα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εμμηνορροϊκός κύκλος και ομορφιά: Ποιες θεραπείες να επιλέξεις σύμφωνα με τις φάσεις του κύκλου σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr