Now Reading
Αρωματικό αποσμητικό: Πώς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει ιδανικά σε εσένα

Αρωματικό αποσμητικό: Πώς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει ιδανικά σε εσένα

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Αρωματικό αποσμητικό: Πώς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει ιδανικά σε εσένα

Η σωστή επιλογή αρωματικού αποσμητικού θα σου χαρίσει αυτοπεποίθηση.

Συνδυάζουμε μυρωδιές για να δημιουργήσουμε ένα άρωμα με υποβλητική και σαγηνευτική δύναμη. Ωστόσο, συχνά όταν μιλάμε για μυρωδιά, το κάνουμε ξεχνώντας αυτή που εκπέμπεται απευθείας από το ίδιο μας το σώμα. Αυτή η απόλυτα προσωπική μυρωδιά κάθε ανθρώπου αντιδρά στις κλιματικές συνθήκες και τα βακτήρια, δημιουργώντας διαφορετικές ενώσεις μυρωδιών σε καταστάσεις άγχους και στρες ή ορμονικές ανισορροπίες.

Βάζεις αποσμητικό σε όλο σου το σώμα; Δες πόσο ασφαλές είναι

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μετατρέπεται σε ένα όχι ακριβώς ευχάριστο cocktail, μια οργανική ένωση μεταξύ των βασικών υπεύθυνων για τη μυρωδιά του ανθρώπινου «ιδρώτα». Για να κάνεις πιο ευχάριστη τη μυρωδιά που αναδύεται και να ελέγξεις τις ακραίες περιπτώσεις στις οποίες ιδρώνεις περισσότερο, πρέπει να κάνεις προσεκτική επιλογή του αποσμητικού σου με βάση το Ph σου, τις ορμόνες σου και τον τρόπο που ιδρώνεις.

Το αρωματικό αποσμητικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσεις ένα ευχάριστο άρωμα στη ρουτίνα ομορφιάς σου ή ακόμα και να πλησιάσεις τα εμβληματικά αρώματα που έχουν διαμορφωθεί και σε μορφή αποσμητικού, για να αποκτήσεις πρόσβαση σε μια «μυρωδιά πολυτέλειας» για μεγάλο χρονικό διάστημα με ένα μικρότερο κόστος.

Βάζεις αποσμητικό σε όλο σου το σώμα; Δες πόσο ασφαλές είναιΕίναι ασφαλής η χρήση αρωματικού αποσμητικού;

Σύμφωνα με την AIRC, τα αποσμητικά έχουν κατηγορηθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχουν αλουμίνιο, parabens και αλκοόλ, συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται εάν έχεις ευαίσθητο, αντιδραστικό δέρμα, Η πεποίθηση ήταν ότι τα άλατα αλουμινίου είχαν σχέση με τους υποδοχείς οιστρογόνων και επομένως ήταν σε θέση να διεγείρουν τον καρκίνο του μαστού, ειδικά εάν εφαρμόζονταν στο άνω τέταρτο του μαστού, στην πιο συχνή περιοχή αυτών των καρκινωμάτων και στο πιο ογκώδες μέρος του αδένα: τους μασχαλιαίους λεμφαδένες.

Μήπως το αποσμητικό σου προκαλεί εξάνθημα στις μασχάλες; Δες τι μπορεί να φταίειΕπιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά δεν έδειξαν σημαντικές σχέσεις μεταξύ της χρήσης του αποσμητικού και της εμφάνισης της νόσου, μια από τις πιο σοβαρές μελέτες απέδειξε το πέρασμα σχεδόν αμελητέας ποσότητας, ίσο με 0,012% . Για να αποφύγεις τη χρήση πιθανώς επιβλαβών συστατικών, ωστόσο, το ιδανικό θα ήταν να επιλέξεις φυσικά αποσμητικά, χωρίς αλουμίνιο, parabens, σιλικόνες, οινόπνευμα (ακόμα και αν μια συγκέντρωση μικρότερη από 5% δεν θεωρείται επιβλαβής).

Πώς να επιλέξεις το δικό σου αρωματικό αποσμητικό

Για να επιλέξεις ένα αρωματικό αποσμητικό πρέπει αρχικά να γνωρίζεις εάν έχεις μια ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να πλένεσαι κάθε πρωί με ένα αντιβακτηριακό σαπούνι, για να εξαλείψεις τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που παράγουν οξέα και αυξάνουν την κακοσμία στην περιοχή της μασχάλης. Το δεύτερο βήμα είναι να γνωρίσεις τη μυρωδιά του δέρματός σου, κάτι που δεν είναι δύσκολο: αν αισθάνεσαι καλύτερα με floral αρώματα, ακόμη και το ιδανικό αρωματικό αποσμητικό θα ακολουθήσει αυτές τις νότες, ενώ αν τα πιο ξηρά και πιο πικάντικα αρώματα είναι στις πρώτες θέσης της αρεσκείας σου, μπορείς να νιώσεις αυτοπεποίθηση συνεχίζοντας με αυτή τη μυρωδιά και κάτω από τις μασχάλες.

Διάβασε επίσης:

Μήπως το αποσμητικό σου προκαλεί εξάνθημα στις μασχάλες; Δες τι μπορεί να φταίει

Το αποσμητικό σου μπορεί, δυστυχώς, να προδώσει το δέρμα σου και να προκαλέσει ξαφνικά αλλεργική αντίδραση. Σύμφωνα με την Healthline, αυτό μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείς αποσμητικό ή αντιιδρωτικό.

Μήπως το αποσμητικό σου προκαλεί εξάνθημα στις μασχάλες; Δες τι μπορεί να φταίει

Ομοίως, η δημοσίευση σημειώνει ότι το προϊόν δεν χρειάζεται να είναι νέο για εσένα. Αυτό μπορεί να συμβεί με αποσμητικό ή αντιιδρωτικό που χρησιμοποιείς εδώ και αρκετό καιρό. Θα καταλάβεις εάν είσαι αλλεργική εάν σχηματιστεί εξάνθημα στη μασχάλη σου και το δέρμα είναι κόκκινο, ερεθισμένο και αισθάνεσαι κνησμό. Εάν το εξάνθημα είναι σοβαρό, το δέρμα σου μπορεί επίσης να εμφανίσει φουσκάλες.

Δες εδώ τι μπορεί να φταίει

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση με το Derma Rolling; Όσα γνωρίζουμε
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπυράκια στο πηγούνι ή γύρω από το στόμα: Aυτή είναι σίγουρα η αιτίαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr