Now Reading
Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σου

Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σου

Δες πώς να τις σταματήσεις.

Εφαρμόζεις την αγαπημένη σου αντιρυτιδική κρέμα πρωί και βράδυ, προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο επιλέγοντας αντηλιακά προϊόντα με ισχυρό SPF και προσπαθείς με κάθε μέσο να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό και φρέσκο. Ωστόσο, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις έχεις κάποιες κακές καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην ταχύτερη γήρανση του δέρματος και στην εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

Αυτές είναι στην πραγματικότητα αρκετά κοινές κακές συνήθειες, οι οποίες υιοθετούνται χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι θα μπορούσαν να βλάψουν το δέρμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόωρη γήρανση.

Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σουΓια αυτόν τον λόγο, η επίγνωση της δικής σου λανθασμένης συμπεριφοράς είναι η καλύτερη στρατηγική για να το επιδιόρθωσης. Η κατανόηση των κακών συνηθειών που γερνούν πιο γρήγορα και κάνουν τις ρυτίδες είναι το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη στρατηγική αντιγήρανσης.

1.Πίνεις από το καλαμάκι

Υπάρχουν και εκείνοι που χρησιμοποιούν καλαμάκια όποτε μπορούν, σίγουρα για τη μεγάλη ευκολία τους, αλλά και ως μέθοδο για να αποφύγουν να λερώσουν τα δόντια τους όταν πίνουν ροφήματα με χρωστικές. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι καθημερινά, τα χείλη υπόκεινται σε συνεχή πίεση που δίνεται από το κύρτωμα του περιγράμματός τους και αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση του λεγόμενου «barcode», αυτής της σειράς κάθετων γραμμών που σχηματίζονται γύρω από τα χείλη.

Λύση: Η λύση είναι να προσέχεις, να συνειδητοποιήσεις τη συνήθειά σου και να την αλλάξεις, αποφεύγοντας τα ροφήματα που απαιτούν καλαμάκι.

2.Κοιμάστε πάντα στην ίδια πλευρά

Πόνος στα πόδια που σε εμποδίζει να κοιμηθείς τη νύχτα; Ίσως έχεις το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών:Όλοι έχουμε μια αγαπημένη πλευρά για να κοιμηθούμε, η οποία συχνά μας νανουρίζει. Στην πραγματικότητα, το να κοιμάσαι πάντα στην ίδια πλευρά είναι μια κακή συνήθεια για το δέρμα του προσώπου, γιατί η στάση πάντα συνθλίβει το πρόσωπο στο μαξιλάρι στα ίδια σημεία. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται ονομάζονται «ρυτίδες ύπνου» και μπορεί επίσης να είναι πολύ βαθιές και εμφανείς.

Λύση: Η καλύτερη λύση θα ήταν να κοιμάσαι σε ύπτια θέση . Ωστόσο, εάν αποδειχθεί δύσκολο, αφύσικο ή μη χαλαρωτικό, μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό αντιγηραντικό μαξιλάρι για άτομα που κοιμούνται στο πλάι.

3.Αναπνέεις με το στόμα ανοιχτό

 

Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σουΜπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως τη νύχτα, όταν το σαγόνι χαλαρώνει. Ωστόσο, η αναπνοή με το στόμα ανοιχτό δεν είναι καλή, πράγματι βλάπτει την υγεία τόσο στο επίπεδο των αεραγωγών όσο και στο σχηματισμό της υπερώας και της δομής της κάτω γνάθου. Αυτό έχει επίσης αντίκτυπο στο πώς εμφανίζεται το πρόσωπο ενός ατόμου, το οποίο έχει ένα λιγότερο καθορισμένο κάτω μέρος του προσώπου, με μεγαλύτερη χαλαρότητα του δέρματος , με μεγαλύτερες ενδείξεις ρινοχειλικών ρυτίδων και με πιο εμφανή παρουσία διπλού πηγουνιού .

Λύση: Υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να αναπνέει μόνο από τη μύτη. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα λεπτό αντικείμενο όπως μια αλυσίδα ανάμεσα στα κλειστά χείλη σου και να την κρατάς εκεί για δέκα λεπτά κάθε ώρα όταν είστε ξύπνια. Αυτό θα εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό σου να αλλάξει τη συνήθεια.

4.Κάνεις υπερβολικές εκφράσεις προσώπου

Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σουΑν και ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο είναι η πιο όμορφη έκφραση που μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, όσοι έχουν τη συνήθεια να κινούν πολύ τους μύες του προσώπου, για παράδειγμα ακόμη και να συνοφρυώνονται, μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο σχηματισμό ρυτίδων.

Λύση: Συνέχισε να χαμογελάς ελεύθερα, που είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείς να κάνεις. Ίσως όμως, αν θέλεις, να το προσέχεις και να μην συνοφρυώνεσαι πολύ ή την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια και μην ανοίξεις διάπλατα τα μάτια σου για να εκφράσεις την έκπληξή σου.

5.Κοιτάζεις το κινητό με σκυμμένο κεφάλι

Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σουTech Neck είναι το φαινόμενο που προκαλείται από την παρατεταμένη παρατήρηση του smartphone ενώ κρατάμε το κεφάλι κάτω. Αυτό προκαλεί μια λανθασμένη στάση που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό κύφωσης, αλλά κυρίως σε μεγαλύτερη υποχώρηση των μυών του λαιμού και στη δημιουργία χαλαρότητας του δέρματος και σε πιο τονισμένο διπλό πηγούνι.

Λύση: Δεν υπάρχουν συντομεύσεις, πρέπει να υιοθετήσεις μια σωστή στάση και ίσως να αφήνεις το smartphone σου μακριά από καιρό σε καιρό.

Διάβασε επίσης:

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται πάντα στον λαιμό- Έτσι θα σταματήσεις τον χρόνο

Θα κάνουμε μια παράξενη εικασία και θα πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κινήσεων περιποίησης της επιδερμίδας σου τείνουν να γίνονται από το πηγούνι και πάνω. Είναι μια φυσική συνήθεια να το κάνεις αυτό, αλλά η παραμέληση της φροντίδας του λαιμού σου μπορεί να οδηγήσει σε εμφανή σημάδια πρόωρης γήρανσης —όπως ρυτίδες και χαλάρωση— σε αυτό το πολύ ευάλωτο μέρος του σώματός σου.

φροντίδα λαιμούΤο δέρμα του λαιμού είναι πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου, με αποτέλεσμα να αντανακλά έστω και μια μικρή μείωση της υποστήριξης του κολλαγόνου. Έχει επίσης λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, τριχοθυλάκια και βλαστοκύτταρα που υποστηρίζουν την ανανέωση του δέρματος.

Δες εδώ πώς θα σταματήσεις τον χρόνο

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr