Now Reading
8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Μην κάνεις αυτές τις λάθος κινήσεις, όταν βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι.

Ενώ πολλοί κομμωτές δεν συνιστούν να βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, μερικές φορές μοιάζει είναι η καλύτερη σου επιλογή. Για παράδειγμα, η επαγγελματική εφαρμογή χρώματος μπορεί να μην είναι στον προϋπολογισμό σου, αλλά να χρειάζεται επειγόντως να καλύψεις τα γκρίζα μαλλιά που έχουν εμφανιστεί στη ρίζα σου. Ή ίσως ο κομμωτής σου να βρίσκεται σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι ή διακοπές κι εσύ να πρέπει να παρευρεθείς σε κάποια εξέχουσα περίσταση.

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Εάν αποφασίσεις λοιπόν ότι ήρθε η στιγμή να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι, είναι βέβαιο πως θα ήθελες να το κάνεις σωστά επιτυγχάνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εδώ, θα βρεις μερικά από τα πιο κοινά λάθη που θα ήταν καλό να αποφύγεις:

1.Μην ξεχάσεις να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσεις

Τις περισσότερες φορές, λόγω βιασύνης, δεν διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων που αγοράζουμε. Είτε πρόκειται για είδη οικιακής χρήσης, είτε για είδη ομορφιάς. Όμως, όταν πρόκειται για τη βαφή μαλλιών σου, δεν πρέπει να παραλείψεις αυτό το στάδιο. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να αναμιγνύεται το προϊόν καθώς και πόσο χρόνο χρειάζεται για να δράσει

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

2. Μην αλλάζεις εταιρεία και προϊόν (αν είσαι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα)

«Ποτέ μην χρησιμοποιείς διαφορετική μάρκα χρώματος εάν έχεις καλά αποτελέσματα», λέει ο διασημότερος κομμωτής Anthony Pazos. Η πιστή παραμονή στην ίδια μάρκα θα σε βοηθήσει να επιτύχεις ένα πιο σταθερό χρώμα μαλλιών.

3. Μην εφαρμόζεις ποτέ το χρώμα χωρίς δύο καθρέφτες

Η κομμώτρια Brittany Gharring επισημαίνει  ότι χρειάζεσαι δύο καθρέφτες για να εφαρμόσεις σωστά το χρώμα μόνη σου. «Το να χρωματίσεις το πίσω μέρος του κεφαλιού σου μπορεί να είναι δύσκολο. Χρησιμοποιήσε έναν καθρέφτη χειρός για να ελέγξεις το πίσω μέρος του κεφαλιού σου στον καθρέφτη του μπάνιου καθώς περνάς τη βαφή, ώστε να μην χάνεις το σημείο», λέει.

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

4.Ποτέ μην αγοράζεις μόνο μια συσκευασία βαφής

Εάν έχεις μακριά ή πυκνά μαλλιά, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο: αγόρασε ένα επιπλέον κουτί. «Ποτέ δεν ξέρεις πόσο πορώδη είναι τα μαλλιά σου και τα περισσότερα χρώματα είναι για κοντά, λεπτά μαλλιά, οπότε προγραμμάτισε ανάλογα», συμβουλεύει ο Gharring.

5.Μην ξεχνάς να προστατεύεις το δέρμα σου

Είναι σημαντικό και εύκολο να προστατεύεις το δέρμα σου ενώ βάφεις τα μαλλιά σου. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να καταλήξεις με σημάδια χρώματος στο μέτωπό σου», λέει ο Gharring. «Εφάρμοσε μια λεπτή λωρίδα βαζελίνης ή ενυδατικής κρέμας γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά σου», συνιστά.

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

6. Μην ξεπλένεις ποτέ με ζεστό νερό

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να ξεπλύνεις με ζεστό νερό τα μαλλιά σου από τη βαφή γιατί σίγουρα έχει καλύτερη αίσθηση από κρύο νερό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια πολύ καλή ιδέα. «Το ζεστό νερό ανασηκώνει το εξωτερικό στρώμα του χρώματος των μαλλιών, με αποτέλεσμα το χρώμα να ξεθωριάζει πιο γρήγορα», λέει ο κομμωτής των διασημοτήτων Cody Renegar. «Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό για να σφραγίσεις την επιδερμίδα και να κλειδώσεις το νέο χρώμα».

7. Μην λούζεσαι την επόμενη μέρα

Εάν λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, αυτή η συμβουλή αποτελεί πρόκληση. Θα ήταν όμως χρήσιμο να την ακολουθήσεις για μία ή δύο ημέρες μετά την εφαρμογή της βαφής. Με αυτόν τρον τρόπο θα «δέσει» καλύτερα το χρώμα στα μαλλιά σου.

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

8.Απόφυγε τη χρήση εργαλείων styling μετά τη βαφή

Ενώ οι επαγγελματίες μπορεί να φορμάρουν τα μαλλιά σου με ζεστά εργαλεία μετά τη βαφή, εσύ είναι προτιμότερο να περιμένεις λίγες μέρες πριν χρησιμοποιήσεις κάποια πρέσα ή σίδερο για μπούκλες. «Η πρόσθετη θερμότητα από ένα εργαλείο μπορεί να προκαλέσει στα μαλλιά σου ξεθώριασμα, αλλά επίσης η χημική επεξεργασία που έχουν υποστεί τα έχει κάνει πιο ξηρά και εύθραυστα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εργαλεία θερμότητας, αλλά δεν θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιείς αμέσως μετά τη βαφή των μαλλιών σου και πάλι, δεν θα τα χρησιμοποιούσα συχνά. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν», λέει ο Renegar.

Διάβασε επίσης:

Reverse Balayage: H «αντίστροφη» τεχνική balayage που θα χαρίσει ζωντάνια στα μαλλιά σου

Με τόσες πολλές νέες χρωματικές τάσεις που εμφανίζονται καθημερινά, μπορεί να είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσεις όλες. Επιπλέον, το να αντιληφθείς ποιο χρώμα είναι καταλληλότερο για εσένα και τον τρόπο ζωής σου μπορεί να είναι μια εξίσου «τρομακτική» διαδικασία. Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι τολμηρό, όπως τα «Genimi hair» ή αναζητάς κάτι πιο φίνο, όπως τα «midlights»; Είσαι εντάξει με κάτι που απαιτεί συχνά επισκέψεις στο κομμωτήριο ή προτιμάς ακριβώς αντίθετο;

reverse balayage color trend

Αν αναζητούσες έναν εύκολο τρόπο για να επαναφέρεις ένταση και ζωή στα μαλλιά σου, έχουμε την τέλεια απάντηση: reverse balayage. Όταν το balayage, η διαδικασία του ελεύθερου βαψίματος στις ανταύγειες, συνήθως περιλαμβάνει πιο ανοιχτές αποχρώσεις, το «αντίστροφο balayage» εστιάζει στην προσθήκη πιο σκούρων αποχρώσεων για να δώσει στα μαλλιά μια πιο ζωντανή εμφάνιση.

Δες εδώ το Reverse Balayage

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνδέεται πράγματι το γάλα με την ακμή; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζειςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr