Now Reading
Πεπτίδια: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Πεπτίδια: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
ορός με δραστικά συστατικά

Τα πεπτίδια είναι το δραστικό συστατικό που πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή στις συνθέσεις των καλλυντικών προϊόντων.

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει συμπεριφορά. Μπορεί να γίνει πιο ξηρό ή πιο λιπαρό, οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και η περιοχή γύρω από τα μάτια μας μπορεί να μοιάζει πιο πρησμένη. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των σημαδιών γήρανσης: τα πεπτίδια.
Τι είναι όμως τα πεπτίδια και γιατί είναι σημαντικά για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας;

Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι πρωτεΐνες που παράγονται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελούνται από αμινοξέα που συνεργάζονται με σκοπό να βοηθήσουν στην διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου – της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί σφριγηλό και νεανικό.

Το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Χρησιμοποιώντας καλλυντικές φόρμουλες ενισχυμένες με πεπτίδια, μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσεις την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Τα οφέλη των πεπτιδίων σε προϊόντα περιποίησης δέρματος

περιποίηση επιδερμίδας

Όταν εφαρμόζονται τοπικά, τα πεπτίδια μπορούν να διεισδύσουν σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Η τακτική χρήση πεπτιδίων κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό.

Επιπλέον, τα καλλυντικά προϊόντα με βάση τα πεπτίδια αυξάνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι το δέρμα διατηρεί τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και την ενυδάτωσή του ακόμα και τον χειμώνα

Τα προϊόντα με βάση τα πεπτίδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, όπως οι ακτίνες UV από τον ήλιο ή η ρύπανση από βιομηχανικές πηγές.

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος εμπλουτισμένα με πεπτίδια περιέχουν συχνά πρόσθετα συστατικά όπως βιταμίνες A, C και E, τα οποία παρέχουν ακόμη περισσότερη αντιοξειδωτική προστασία από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη μείωση των σκούρων κηλίδων ή του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος.

Οι διαφορετικοί τύποι πεπτιδίων

Πεπτίδια: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι πεπτιδίων που χρησιμοποιούνται σήμερα σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, εκ των οποίων ο κάθε ένας προσφέρει τα δικά του μοναδικά οφέλη στο ώριμο δέρμα. Το πεπτίδιο χαλκού είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους πεπτιδίων που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα αντιγήρανσης, επειδή βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος ενώ παράλληλα διεγείρει το σχηματισμό νέων.

Το Palmitoyl oligopeptide είναι ένας άλλος τύπος που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της ερυθρότητας και του ερεθισμού, στη μείωση των ρυτίδων αλλά και στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. . Το Acetyl hexapeptide-8 με συστηματική χρήση βοηθά στη χαλάρωση των μυών του προσώπου που μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες.
Τέλος, υπάρχει το palmitoyl tetrapeptide-7, το οποίο βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα μια πιο υγιή επιδερμίδα με λιγότερα σημάδια γήρανσης. Το Matrixyl 3000 είναι ένα συνθετικό πεπτίδιο που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πεπτίδια στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

ορός

Η ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι πιθανώς φαντάζεσαι. Τα πεπτίδια είναι το συστατικό που πρόσφατα γνώρισε μια έκρηξη δημοτικότητας. Πολλά προϊόντα ομορφιάς σήμερα περιέχουν σύμπλοκα πεπτιδίων που βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και προάγουν μια πιο νεανική επιδερμίδα.
Θα βρεις τα πεπτίδια σε ενυδατικές κρέμες, ορούς, κρέμες ματιών και σε πολλές ακόμη συνθέσεις.

Διάβασε επίσης:

 

 

To δέρμα σου γίνεται πιο λεπτό και εύθραυστο όσο μεγαλώνεις; Δες πώς θα το ενδυναμώσεις

Mπορεί μια μέρα να κοιταχτείς στον καθρέφτη σου και να δεις το δέρμα σου πιο χαλαρό και τις ρυτίδες μας πιο βαθιές και εμφανείς. Όλα αυτά όμως είναι απολύτως φυσιολογικά δεδομένου ότι προσθέτεις κάθε χρόνο περισσότερα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων σου.
Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα τείνει να χάνει τον όγκο της και να γίνεται πιο λεπτή. Η μείωση όγκου και ελαστικότητας του δέρματος είναι λοιπόν μια φυσική συνέπεια της φθοράς του οργανισμού που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, τόσο γενετικούς όσο και του τρόπου ζωής.

εύθραυστο δέρμα

Γιατί το δέρμα γίνεται πιο λεπτό;

1. Φυσιολογικές αλλαγές δέρματος
Στην επιδερμίδα, ο κύκλος αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται με το πέρας της ηλικίας. Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, με αποτέλεσμα ένα πιο λεπτό δέρμα που είναι πιο επιρρεπές σε βλάβες και ξηρότητα.

2. Κάπνισμα και αλκοόλ
Το κάπνισμα και η πρόσληψη αλκοόλ είναι δύο γνωστές συνήθειες που επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα nail trends της άνοιξης που ταιριάζουν σε όλα τα νύχια και σε κάθε τόνο επιδερμίδας
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το long bob της Hailey Bieber είναι το πιο elegant κούρεμα για να δοκιμάσεις αυτή την άνοιξη



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST