Now Reading
Αν είσαι πάνω από 40 αυτές τις 3 τροφές πρέπει να τρως για να έχεις πιο υγιές σώμα

Αν είσαι πάνω από 40 αυτές τις 3 τροφές πρέπει να τρως για να έχεις πιο υγιές σώμα

Avatar photo
πρωινό σε δίσκο

Υπάρχουν 3 τροφές που βοηθούν να έχουμε ένα υγιές σώμα όταν είμαστε πάνω από 40.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας και το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε. Οι ορμόνες και οι αλλαγές του μεταβολισμού που βιώνουμε μετά τα 40, είναι βασικοί παράγοντες που μας δυσκολεύουν στο να διατηρήσουμε το σώμα μας όπως και την ευεξία μας. Ωστόσο ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι μια πιο υγιεινή και θρεπτική διατροφή. Τα θρεπτικά συστατικά που βάζουμε στο σώμα μας βοηθούν και στο πώς αισθανόμαστε αλλά και στο πώς φαινόμαστε καθώς μεγαλώνουμε. Υπάρχουν 3 τροφές που μπορούμε να προσθέσουμε στην καθημερινή διατροφή μας που θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά την υγεία μας.

υγιεινό φαγητό

Οι 3 τροφές που βοηθούν

Σύμφωνα με το shefinds.com, οι 3 θρεπτικές τροφές είναι: τα μούρα, τα καρύδια και τα μαύρα φασόλια. Οι Alicia Galvin, RD, διαιτολόγος στο Sovereign Laboratories, η Joanna Wen, πιστοποιημένη προπονήτρια υγείας και ιδρύτρια του Spices and Greens, και η Megan Wong, RD στο AlgaeCal, μιλούν για τις καλύτερες τροφές αν είμαστε πάνω από 40 για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε καλή φόρμα.

1. Μούρα

μούραΗ αύξηση της πρόσληψης αντιοξειδωτικών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσουμε ένα πιο υγιές σώμα άνω των 40. Και όσον αφορά τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα μούρα είναι πάντα μια νόστιμη και αποτελεσματική επιλογή. «Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών», μας λέει η Galvin, σημειώνοντας ότι «οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο DNA, να γεράσουν το δέρμα και να προάγουν τη φλεγμονή – όλα αυτά γίνονται πιο σημαντικά να τα αντιμετωπίζουμε όσο μεγαλώνουμε». Επιπλέον, η διασφάλιση ότι καταναλώνουμε άφθονη ποσότητα αντιοξειδωτικών μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς μας, τη λειτουργία του εγκεφάλου μας και πολλά άλλα.

2. Καρύδια

καρύδια

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας. Όπως αποδεικνύεται, η Wen λέει ότι τα καρύδια αποτελούν ένα φανταστικό καθημερινό σνακ για γυναίκες άνω των 40 ετών, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην επιβράδυνση της γήρανσης. «Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο που διατηρούν τα κύτταρα υγιή προστατεύοντάς τα από οξειδωτική βλάβη και μειώνοντας τη φλεγμονή», λέει. «Η κατανάλωση καρυδιών όχι μόνο σας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα και ρυτίδες, αλλά έχουν επίσης συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης LDL που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων», λέει.

Στην πραγματικότητα, η τακτική κατανάλωση αυτού του τραγανού σνακ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς αρτηριακής πίεσης και στην απώλεια βάρους. «Η έρευνα έχει δείξει επίσης ότι τρώγοντας μόνο μια μικρή ποσότητα καρυδιών μπορείτε να επωφεληθείτε από τα βελτιωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και τον μεταβολικό ρυθμό», συνεχίζει η Wen.

3. Μαύρα φασόλια

φασόλιαΤα όσπρια αποτελούν μια καταπληκτική φυτική πρωτεΐνη για οποιονδήποτε, αλλά η Wong λέει ότι τα μαύρα φασόλια μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη διατροφής για γυναίκες άνω των 40, χάρη στο γεγονός ότι μπορούν να κρατήσουν μακριά μερικά από τα προβλήματα που προκύπτουν με την εμμηνόπαυση. «Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο, δύο μέταλλα που γίνονται ακόμη πιο σημαντικά όσο μια γυναίκα μεγαλώνει», εξηγεί. «Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες χάνουν έως και το 20% της οστικής τους πυκνότητας, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για οστεοπόρωση. Περίπου το 60% του μαγνησίου στο σώμα μας αποθηκεύεται στα οστά». Είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε αρκετό μαγνήσιο και κάλιο στη διατροφή μας ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση, επειδή πιθανότατα θα αντιμετωπίζουμε υψηλότερη αρτηριακή πίεση, θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο για υπέρταση και καρδιακές παθήσεις.

πρωινό σε δίσκο
Ανεξάρτητα από την ηλικία μας, η προτεραιότητα μιας υγιεινής, θρεπτικής, ισορροπημένης διατροφής είναι απαραίτητη για τη συνολική μας ευεξία – και αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο από το να τρώμε αυτά τα 3 τρόφιμα σε τακτική βάση. Ωστόσο, αν θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία μας καθώς μεγαλώνουμε, σίγουρα δε θα κάνουμε λάθος με τις επιλογές των ειδικών.

Διάβασε επίσης:

Η κατανάλωση μοσχοστάφυλων χαρίζει υγεία και μακροζωία

Μια από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι το να τρώμε γλυκά, ζουμερά σταφύλια. Όταν είναι ώριμα, είναι πραγματικά σαν καραμέλα, με μια ζαχαρένια γεύση που τα κάνει να μην μπορούν να σταματήσουμε να τα τρώμε. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά για την υγεία μας και πρόσφατη έρευνα λέει ότι ένας τύπος σταφυλιών συγκεκριμένα – τα σταφύλια μοσκαντίνι ή αλλιώς μοσχοστάφυλα, της ποικιλίας μοσχάτου- συνδέεται με αυξημένη μακροζωία.

μοσχοστάφυλλα

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση σταφυλιών της ποικιλίας μοσχάτου

Αν είσαι νέα στα σταφύλια muscadine-μοσχοστάφυλα, είναι ιθαγενή στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και αποτελούν μια ισχυρή υπερτροφή. Μια μερίδα (½ φλιτζάνι ή 16 σταφύλια) περιέχει 55 θερμίδες, 13 γραμμάρια υδατανθράκων και 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Επιπλέον, είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά για εξαιρετική υγεία.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κόλπο για να παράξει το σώμα σου την ορμόνη της ευτυχίας και να ζήσεις περισσότερο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST