Now Reading
Το layering είναι το μυστικό για να είσαι πάντα ζεστή ακόμη και στους -3

Το layering είναι το μυστικό για να είσαι πάντα ζεστή ακόμη και στους -3

Ιωάννα Σαλαμουρα
κοπέλα με ολόσωμη φόρμα

Τις ημέρες που το κρύο είναι έντονο, μια είναι η λύση: σωστό layering που θα σε κρατήσει ζεστά.

Τις ημέρες που το κρύο είναι ανυπόφορο, το μυστικό για να είσαι ζεστή και στεγνή είναι τα ρούχα που θα φορέσεις. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν μια είναι η συμβουλή, το layering. Το να δημιουργήσεις μικρά στρώματα σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις τον «θερμοστάτη» του σώματος σου, δίνοντας σου την κατάλληλη θερμοκρασία.

Επιπλέον, βάζοντας και αφαιρώντας στοιχεία διατηρείς ένα ομοιόμορφο επίπεδο άνεσης καθώς οι συνθήκες ή οι χώροι που βρίσκεσαι μπορεί να αλλάζουν. Κάνοντας ένα σωστό, στρατηγικά ντύσιμο θα μπορέσεις να διαχειριστείς τον κρύο και ενδεχομένως χιονισμένο καιρό. 3 είναι τα πιο βασικά στρώματα που θα λειτουργήσουν για τη μέγιστη ζεστασιά σου.

Το layering είναι το μυστικό για να είσαι πάντα ζεστή ακόμη και στους -3
Launchmetrics Spotlight

Τα 3 βασικά στρώματα

  • Βασική στρώση: Το εσωτερικό ρούχο πρέπει να διατηρεί το δέρμα  όσο το δυνατόν πιο στεγνό.
  • Εξωτερική στρώση: Το fleece ή το φουσκωτό μπουφάν πρέπει να συγκρατεί όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα του σώματος.
  • Στρώση από εξοπλισμό: Ο εξοπλισμός που θα προστατεύσει τα άκρα σου από το κρύο.

1. Πώς να επιλέξεις τη βασική στρώση

Η ζεστή επιδερμίδα ξεκινά από το στεγνό δέρμα, οπότε η δουλειά του εσωτερικού ρούχου είναι να απομακρύνει τον ιδρώτα από πάνω σου διότι το βρεγμένο δέρμα είναι σίγουρο πως θα σε κρατά παγωμένη. Τα υφάσματα που πρέπει να επιλέγεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα συνθετικά καθώς είναι ιδανικά για την απορρόφηση της υγρασίας, αλλά και το μαλλί είναι μια καλή επιλογή λόγω των φυσικών ινών που είναι εξίσου απορροφητικές.

Το layering είναι το μυστικό για να είσαι πάντα ζεστή ακόμη και στους -3
Launchmetrics Spotlight

2. Πώς να επιλέξεις την εξωτερική στρώση

Αυτό είναι το στρώμα που οι περισσότερες από εμάς σκεφτόμαστε σε κρύες συνθήκες, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δουλειά του είναι να διατηρεί τη ζεστασιά. Το υλικό που μπορείς να διαλέξεις μπορεί να είναι από fleece, ένα εξαιρετικό υλικό για το κρύο, αλλά και τα puffer μπουφάν, αν το κρύο είναι πολύ, είναι ιδανικά. Όμως αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην είναι από πούπουλο διότι αν βραχεί, στεγνώνει πολύ δύσκολα. Τα πανωφόρια από συνθετική γέμιση είναι καλύτερη επιλογή όταν οι συνθήκες είναι υγρές. Επίσης, καλό είναι το πανωφόρι σου να είναι μακρύ, καθώς θα προστατέψεις και τα πόδια σου από το κρύο.

Το layering είναι το μυστικό για να είσαι πάντα ζεστή ακόμη και στους -3
Launchmetrics Spotlight

3. Πώς να επιλέξεις την στρώση από εξοπλισμό

Για να αποφύγεις το κρύο στα άκρα πρέπει να είσαι καλυμμένη παντού.  Οι πιο ζεστές επιλογές σε καπέλα, γάντια και υποδήματα κάνουν το ίδιο πράγμα με τα παραπάνω στρώματα καθώς απορροφούν, μονώνουν και εμποδίζουν τη βροχή, το χιόνι και τον άνεμο.

  • Καπέλα: Τα μάλλινα και συνθετικά σκουφάκια λειτουργούν καλά, ενώ επίσης μπορείς να φορέσεις και την κουκούλα του μπουφάν σου ως κάλυψη. Τα  χειμερινά καπέλα έχουν επιπλέον μόνωση. Βεβαιώσου ότι οποιοδήποτε καπέλο καλύπτει τα αυτιά σου. Εάν το πρόσωπο σου κρυώνει πολύ, μια balaclava είναι ιδανική.
  • Γάντια: Τα fleece γάντια παρέχουν βασική ζεστασιά. Τα μονωμένα γάντια, ειδικά αυτά με αδιάβροχο/αναπνεύσιμο κέλυφος είναι καλύτερα.
  • Μπότες: Οι μπότες με χοντρές, μη βαμβακερές κάλτσες μπορούν να προσφέρουν ζεστασιά όταν οι συνθήκες είναι απλώς κρύες αλλά όχι υγρές ή χιονισμένες. Οι αδιάβροχες μπότες σε πιο έντονες συνθήκες είναι καλύτερες. Οι χειμερινές μπότες, εκτός από το να προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι ή τον πάγο, περιλαμβάνουν και μόνωση.
Το layering είναι το μυστικό για να είσαι πάντα ζεστή ακόμη και στους -3
Launchmetrics Spotlight

Διάβασε επίσης:

Τα top 4 επαναλαμβανόμενα βασικά είδη που πρέπει να αγοράζεις συνέχεια

Η προσθήκη ενός νέου κομματιού μας δίνει επιπλέον χαρά, ιδιαίτερα όταν σκεφτόμαστε πώς θα το συνδυάσουμε την πρώτη φορά που θα το φορέσουμε. Αλλά υπάρχει επίσης μια ιδιαίτερη χαρά στα δοκιμασμένα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας που κρέμονται στη ντουλάπα μας- εκείνα τα κομμάτια που παραμένουν και φοριούνται συνεχώς επειδή είναι τόσο καλά.

βασικά είδη πουλόβερ
Launchmetrics Spotlight

Ως υπέρμαχοι του να ψωνίζουμε πιο έξυπνα και όχι πιο δύσκολα, είμαστε υπέρ του να επαναλαμβάνουμε τα ρούχα μας (όσο πιο συχνά μπορούμε να επαναλαμβάνουμε την αγορά ενός κομματιού, τόσο το καλύτερο). Το να αγοράζεις ρούχα που θα τα βάλεις μια φορά, δεν έχει νόημα, το να έχεις ρούχα όμως που τα φοράς και τα ξανά φοράς και μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλούς τρόπους είναι ό, τι καλύτερο.

Δες εδώ ποια είναι τα κομμάτια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να συνδυάσεις την trendy broderie-anglaise φούστα σου το πρωί με 2 τρόπους
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόρεσε τα σανδάλια της Cindy Crawford κάνοντας το πιο άνετο ντύσιμο αυτή τη σεζόν



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST