Now Reading
5 tips υγείας που βοηθούν το σώμα σου να απολαύσει στο έπακρο τις διακοπές

5 tips υγείας που βοηθούν το σώμα σου να απολαύσει στο έπακρο τις διακοπές

Avatar photo

Οι «χρυσοί» κανόνες που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να απολύσεις ακόμα περισσότερο τις διακοπές σου.

Τα ταξίδια είναι μια ευεργετική δραστηριότητα για το μυαλό και την ψυχή μας. Ωστόσο, η επιβίβαση σε ένα αεροπλάνο ή μια μακρά διαδρομή με το αυτοκίνητο μπορεί να βλάψει το σώμα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες υγείας, όπως η Kristin Wright McKitish, MD, η οποία ειδικεύεται στην προληπτική ιατρική, φροντίζουν να προετοιμάζουν το σώμα τους πριν ξεκινήσουν για διακοπές.

«Οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν πώς το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα», είπε η McKitish στο travelandleisure.com. «Ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και η συσκευασία για ένα ταξίδι μπορεί να είναι πιο αγχωτικό από ό,τι νομίζεις, οπότε φρόντισε να δώσεις στον εαυτό σου επαρκή χρόνο για να προετοιμαστεί και να απολαύσεις πραγματικά τα ταξίδια σου».

Ακολουθούν πέντε tips που η McKitish δήλωσε ότι κάνει πριν από το ταξίδι για να διασφαλίσει ότι είναι σωματικά προετοιμασμένη:

Πολύ νερό

Σύμφωνα με την επαγγελματία υγείας, η σωστή ποσότητα νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, ειδικά πριν από το ταξίδι. «Το να παραμένεις καλά ενυδατωμένος πίνοντας περίπου δύο έως τρία λίτρα νερό την ημέρα θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα να αποδώσει βέλτιστα», είπε. «Κάθε κύτταρο, ιστός και όργανο χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά – συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού συστήματος. Το νερό βοηθά στην υποστήριξη των φραγμών που προστατεύουν τις περιοχές μέσα στο σώμα σου – σκέψου τη μύτη, τον οισοφάγο, τους πνεύμονες και το στομάχι. Το νερό αποτελεί επίσης βασικό συστατικό του λεμφικού σου υγρού, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά των κυττάρων που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων».

Οι πτήσεις, σημείωσε, είναι ιδιαίτερα αφυδατωτικές, γι’ αυτό θυμήσου να πίνεις νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης σου.

Ελέγξτε τα συμπληρώματά σου

Η McKitish συνιστά στους ασθενείς της να εξετάσουν ένα συμπλήρωμα διατροφής που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα πριν από το ταξίδι, ώστε να διασφαλίσουν ότι το σύστημά τους είναι σε άριστη κατάσταση. «Συνιστώ σε όλους τους ασθενείς μου να λαμβάνουν συμπληρώματα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος για τρεις έως πέντε ημέρες πριν από το ταξίδι και να συνεχίσουν να το κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους», μοιράστηκε. «Συγκεκριμένα βιταμίνη C, βιταμίνη D, ψευδάργυρο και προβιοτικά».

Κοιμήσου αρκετά

Η προετοιμασία για ένα υγιές και χαρούμενο ταξίδι σημαίνει επίσης ότι πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα κοιμηθείς αρκετά πριν φύγεις. «Ο ύπνος είναι απολύτως κρίσιμος και, δυστυχώς, συχνά μένει σε δεύτερη μοίρα πριν από το ταξίδι, είτε από τον προγραμματισμό, το άγχος ή τον ενθουσιασμό του ταξιδιού», δήλωσε η McKitish. «Το σώμα μας κάνει την πιο σημαντική δουλειά του ενώ κοιμάστε, συγκεκριμένα ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Όταν ταξιδεύεις, έχεις τη δυνατότητα να εκτεθείς σε ιούς, βακτήρια και άλλες ασθένειες, ανάλογα με τον προορισμό σου. Επομένως, βεβαιώσου ότι κοιμάσαι επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ, ώστε το ανοσοποιητικό σου σύστημα να είναι βέλτιστο για το ταξίδι σου».

Προπόνηση πριν από το ταξίδι

Πιθανότατα θα κάνεις αρκετά βήματα στο ταξίδι και μπορεί να κουβαλάς κάποιες βαριές βαλίτσες, γι’ αυτό και η McKitish συνέστησε να κάνεις μερικές προπονήσεις πριν από το ταξίδι σου και μία ακριβώς πριν αναχωρήσεις για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις από το άγχος. «Η προπόνηση ακριβώς πριν από το ταξίδι είναι πολύ σημαντική για μένα προσωπικά», δήλωσε. «Αυτό βοηθά στην ανακούφιση από τα νεύρα και το άγχος, αλλά και δίνει άμεση ώθηση στο ανοσοποιητικό μου σύστημα».

Απόλαυσε πραγματικά τη διαδικασία του σχεδιασμού ενός ταξιδιού

Τέλος, είναι σημαντικό να αφεθείς στη χαρά του σχεδιασμού της απόδρασής σου, καθώς και αυτό θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους σου και θα σε αφήσει να νιώσεις υπέροχα για το ταξίδι που έρχεται. «Αν έχεις την τύχη να κάνεις μεγάλες διακοπές, απόλαυσέ τες», μοιράστηκε, προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε νέες υγιεινές συνήθειες αποκτήσεις κατά την προετοιμασία ενός ταξιδιού θα μπορούσαν να αποδώσουν αν τις συνεχίσεις μόλις επιστρέψεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σπανάκι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ζυμαρικα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top