Now Reading
10+1 εναλλακτικές λύσεις για χριστουγεννιάτικα δέντρα που χρειάζονται μόνο τη φαντασία σου

10+1 εναλλακτικές λύσεις για χριστουγεννιάτικα δέντρα που χρειάζονται μόνο τη φαντασία σου

Avatar photo

Εάν βαρέθηκες να στολίζεις το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ή αν απλά θέλεις μια πιο οικονομική λύση, σου έχουμε εναλλακτικούς τρόπους για πολύ μοντέρνα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Μερικές φορές ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι στα «σχέδια». Ίσως δεν σου αρέσουν τόσο πολύ οι πευκοβελόνες που πέφτουν, δεν έχεις αποθηκευτικό χώρο για ένα τεχνητό δέντρο (ή χώρο για την τοποθέτηση ενός δέντρου) ή απλά θέλεις να στήσεις κάτι διασκεδαστικό και γιορτινό σε ένα διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού σου.

Ευτυχώς, με λίγη φαντασία μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις όμορφη, «δεντρόμορφη διακόσμηση», χωρίς να φέρεις πραγματικά ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι. Ακόμη δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα  είτε το budget σου είναι πολύ χαμηλό είτε όχι.

Δες παρακάτω εναλλακτικές ιδέες για χριστουγεννιάτικα δέντρα που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα  και όλα τα πορτοφόλια.

 • Δέντρο με κουκουνάρια

Μια φόρμα από φελιζόλ σε σχήμα κώνου, μερικά κουκουνάρια και αποξηραμένα φρούτα και λίγη θερμή κόλλα είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μικρό γουστόζικο  χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 • Δέντρο δώρων

Στοιβάζεις όμορφα τυλιγμένα δώρα (ή μερικά μεγάλα άδεια κουτιά) για να σχηματίσεις ένα σχήμα δέντρου. Το καφέ χαρτί χειροτεχνίας και ο σπάγκος καθιστούν αυτή την επιλογή προσιτή.

 • Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βιβλία

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά βιβλία και μια κλωστή από γιρλάντα ή φωτάκια για να δημιουργήσεις ένα γοητευτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για τη γωνιά ανάγνωσης. (Φωτοτυπήσαι μερικές σελίδες από ένα αγαπημένο βιβλίο των διακοπών για να τις κόψεις και να τις κολλήσεις σε ένα αστέρι στην κορυφή).

 • Ένα δέντρο από ξύλινες σανίδες

Για αυτή τη δημιουργική εκδοχή του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα μήκη ξύλου συναρμολογούνται μεταξύ τους και απλές τάπες ασφαλίζουν τα στολίδια στη θέση τους.

 • Ένα χειμωνιάτικο κλαδί

Τα γυμνά κλαδιά μπορούν να είναι ιδανικά για να αναδείξεις τα αγαπημένα σου στολίδια από κάθε κλαδί. Κόλλησε με έναν ενιαίο χρωματικό συνδυασμό για να δώσεις μια συνεκτική εμφάνιση.

 • Διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με παχύφυτα

Βρες μια μορφή φύτευσης σε σχήμα κώνου ή χρησιμοποίησε ψεύτικα παχύφυτα και θερμή κόλλα (καθώς και μερικά επιλεγμένα στολίδια) για να δημιουργήσεις αυτό το μοναδικό δέντρο.

 • Δέντρο με βαθμιδωτό δίσκο

Αντί να βάζεις γλυκά και λιχουδιές στον αγαπημένο σου κλιμακωτό δίσκο, φόρτωσέ τον με όμορφα στολίδια από χριστουγεννιάτικες μπάλες για ένα εορταστικό κεντρικό κομμάτι που μοιάζει με δέντρο.

 • Χριστουγεννιάτικο δέντρο εκτύπωσης

Πάρε μια φωτογραφία ενός δέντρου και μετάτρεψε την σε μια εκτύπωση μεγάλης κλίμακας στο τοπικό σου κατάστημα εκτύπωσης γραφείου. Στερέεωσέ την σε έναν μακρύ ξύλινο πείρο και κρέμασέ την σαν ταπισερί με σπάγκο. Μπορείς είτε να αφήσεις την εκτύπωση ως έχει, είτε να προσθέσεις στολίδια σε ένα σπάγκο και να τα κολλήσεις με ταινία στο δέντρο.

 • Το μίνι δέντρο

Ακόμη και αν δεν έχεις χώρο για ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείς να αποκτήσεις την ίδια εμφάνιση σε μικρότερη κλίμακα. Αντί για το έλατο των 7 ποδιών, επίλεξε ένα δέντρο ύψους 3 ή 4 ποδιών και χρησιμοποίησε μια διακοσμητική μεταλλική γλάστρα στη θέση της τυπικής βάσης του δέντρου και της φούστας. Στη συνέχεια, κράτησε τα στολίδια ελάχιστα, ώστε να μην κατακλύσεις τα κλαδιά.

 • Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μαυροπίνακα

Όρισε έναν τοίχο (ή μέρος ενός τοίχου) ως τον τοίχο σου με μαυροπίνακα. Επικάλυψε τον με μπογιά μαυροπίνακα, άφησε τον να στεγνώσει και άλλαξε τα στολίδια και τις ζωγραφιές ανάλογα με την εποχή. Εδώ, ένα χειροποίητο τζάκι και ένα δέντρο δημιουργούν ένα ιδιόρρυθμο σκηνικό. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε στόκο ή ταινία για να στερεώσεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια, μια κάλτσα και φύλλα στο “πλαίσιο” για να προσθέσεις ένα τρισδιάστατο εφέ. Η όλη σκηνή ολοκληρώνεται με ένα άνετο σαλόνι μπροστά από τον τοίχο.

 • Χριστουγεννιάτικο δέντρο ανανά με χρυσά στολίδια

Για τις γιορτινές επιδείξεις στον πάγκο ή στο τραπέζι, ο ταπεινός ανανάς μπορεί να κάνει μεγάλη αίσθηση με λίγη δημιουργική μαγεία αναμεμειγμένη. Ψέκασε έναν φρέσκο ανανά σε γιορτινά χρώματα ή προτιίμησε ασημί και χρυσό για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Αν αισθάνεσαι ιδιαίτερα επιτήδειος, μπορείς ακόμη και να κρεμάσεις μικροσκοπικά στολίδια από τα φύλλα ή να τυλίξεις τη βάση του με λαμπιόνια. Οι ανανάδες θα διαρκέσουν τέσσερις έως πέντε ημέρες, οπότε φύλαξε αυτό το εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για λίγο πριν από τις διακοπές.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Khloé Kardashian έχει κάνει τάση τον πιο mainstream καναπέ που κυκλοφορεί στην αγορά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φυτά σε γλάστρα

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top