Now Reading
Young Emperors, ένα ζευγάρι που έκανε τη μόδα Τέχνη στο Instagram

Young Emperors, ένα ζευγάρι που έκανε τη μόδα Τέχνη στο Instagram

Avatar photo

Το ευχάριστο με στιλ ζευγάρι του Instagram που μας γεμίζει χαρά όταν ανεβάζει feed.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τη διετία της καραντίνας οι περισσότερες περάσαμε παρέα «σκρολάροντας» για ώρες στο Instagram. Κάπου εκεί στην αναταραχή της καραντίνας ανακάλυψα ένα ζευγάρι που με μάγεψε με την αισθητική τους, το σαρκαστικό χιούμορ που πηγάζει μέσα από τα βίντεο τους και φυσικά με το μοναδικό τρόπο που παρουσιάζουν τη μόδα! Οι Young Emperors έχουν δώσει μια νέα οπτική στη μόδα, στη χαρά και στο αισιόδοξο μήνυμα που δίνουν με κάθε τους ποστάρισμα.

Ο Nelson Tiberghien και η Isabelle Chaput είναι οι δημιουργοί των δυο μοναδικών προσωπικοτήτων, Young Emperors. Η σελίδα τους στο Instagram @young_emperors ξεκίνησε το 2018 και αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 280.000 ακόλουθους. Σχεδόν καθημερινά ανεβάζουν αναρτήσεις με παρόμοια ή και ίδια σύνολα, κάτι που «απογειώνει» το μοναδικό στιλ του ζευγαριού. Δημιουργούν σύνολα αναμειγνύοντας κομμάτια από τη δική τους γκαρνταρόμπα, τα οποία συνδυάζουν με ρούχα από τις νέες κολεξιόν μεγάλων οίκων μόδας. Alexander McQueen, Balmain, Paco Rabanne, Louboutin είναι μερικές από τις πολλές συνεργασίες που κάνουν και δημιουργούν ιδιαίτερες ιστορίες με τη μοναδική αισθητική τους.

Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά

Οι δυο δημιουργοί γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 2013 ενώ σπούδαζαν φωτογραφία στο Παρίσι, ο Nelson κατάγεται από τη Νίκαια και η Isabelle από το Παρίσι. Έγιναν φίλοι στο δεύτερο έτος της σχολής και στη συνέχεια έκαναν την πρακτική άσκηση τους στη Νέα Υόρκη όπου έγιναν και συγκάτοικοι. Επέστρεψαν στο Παρίσι, ερωτευμένοι πλέον, και αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, ξεκίνησαν να εργάζονται σε διάφορα εικαστικά project με το όνομα «Cesar Love Alexandre» κι έκαναν από φωτογραφίες μόδας μέχρι εικαστικές παραστάσεις. Στη διάρκεια των πρώτων ημερών της σχέσεις τους κατάλαβαν πως είχαν την ίδια αγάπη για τη μόδα. Ξεκίνησαν λοιπόν να ταιριάζουν τα ρούχα τους αφού για τους ίδιους ήταν μια έκφραση αγάπης και τους ένωνε ακόμη πιο πολύ. Η πίεση του Nelson προς την Isabelle τους έκανε να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο Instagram, με σκοπό να δείξουν την αγάπη τους για τη μόδα, κι έτσι γεννήθηκαν οι Young Emperors. Εστίασαν πολύ στην τέχνη της αδελφοποίησης, κάτι που συμβαίνει στην κορεάτικη κουλτούρα. Στην Κορέα υπάρχει η τάση τα ζευγάρια να ταιριάζουν τα ρούχα τους περισσότερο σαν αδελφοποίηση όπως επίσης είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν την αγάπη τους στον κόσμο!

Οι προτάσεις μόδας τους δεν έχουν φύλο

Υπάρχει κάτι όμως που κάνουν οι Young Emperors στις αναρτήσεις τους και τους κάνει μοναδικούς. Η προσέγγιση με τον τρόπο που δείχνουν τα ρούχα δεν προσδιορίζει κανένα φύλο. Στον Nelson αρέσει να φοράει γυναικεία ρούχα επειδή ταιριάζουν καλύτερα στο σχήμα του σώματος του καθώς επίσης του αρέσει να φοράει παντελόνια με ψηλή μέση, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στην ανδρική ένδυση. Συμφωνεί και η Isabelle με τη με έμφυλη προσέγγιση τους στο ντύσιμο, άλλωστε και η ίδια πολλές φορές φοράει τα ρούχα του Nelson.

Το υψηλό performance art που μας χαρίζουν

Οι Young Emperors δημιουργούν μοναδικά κινηματογραφικά βίντεο χρησιμοποιώντας τη μόδα ως μέρος της art performance που κάνουν. Πλέον, η νέα τάση στο  Instagram δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες αλλά και τα video-reels, καθώς η αμεσότητα των video είναι μια νέα μορφή επικοινωνίας. Τις περισσότερες φορές τις βιντεοσκοπήσεις τις κάνουν μόνοι τους  με ένα τρίποδο, βέβαια κάποιες φορές μπορεί να ζητήσουν από αγνώστους στο δρόμο να τους βιντεοσκοπήσουν. Οι ίδιοι καθώς έχουν το υπόβαθρο και την τεχνογνωσία στη φωτογραφία που γυρίζουν μπορούν να κατευθύνουν τους ανθρώπους στο πως θα τραβήξουν μια φωτογραφία.

Όπως  και να έχει ανυπομονώ κάθε φορά πότε θα ανεβάσουν κάτι καινούργιο διότι το υλικό τους είναι εξαιρετικά αισιόδοξο, σε κάνουν να χαμογελάς και να βλέπεις τη μόδα σα μια μορφή τέχνης κι όχι ως κάτι «άψυχο και αποστεωμένο» που οι περισσότεροι την παρουσιάζουν.

 

 

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top