Now Reading
Ξέχνα τα λευκά και τα pastel- 4 χρώματα στο μπάνιο που βγαίνουν από τη μόδα το 2023

Ξέχνα τα λευκά και τα pastel- 4 χρώματα στο μπάνιο που βγαίνουν από τη μόδα το 2023

Avatar photo

4 αποχρώσεις που θα είναι out of trends το 2023 στο μπάνιο σου!

Αν και δεν συμβουλεύω κανέναν να ακολουθεί τυφλά τις τάσεις τις μόδας, το να προσέχουμε ποια είναι τα tremds σε μόδα, ομορφιά και φυσικά στη διακόσμηση είναι κάτι που όλες λίγο πολύ το έχουμε ανάγκη.  Ποια γυναίκα εξάλλου δεν ξεφυλλίζει ένα ωραίο περιοδικό γεμάτο stylish προτάσεις  όταν το βρίσκει μπροστά της ή δεν χαζεύει στα μεγαλύτερα deco sites του κόσμου; Έλα, όλες το κάνουμε κι ας μην υιοθετούμε κάθετι από αυτά που επιτάσσουν οι τάσεις. Και όταν λέμε τάσεις στη διακόσμηση αναφερόμαστε σε όλους τους χώρους του σπιτιού, όπως είναι και το μπάνιο μας.

Σήμερα θα σου μιλήσω για τα χρώματα στους τοίχους του μπάνιου μας που σύμφωνα με τους interior designers παγκοσμίως τείνουν να εκλείψουν τη νέα χρονιά. Φυσικά και θα υπάρχουν στην αγορά όμως το 2023 δεν θα είναι τόσο διαδεδομένα. Γενικά, τα χρώματα μπάνιου που επιλέγουμε δεν τείνουν να είναι αμφιλεγόμενα ή περιπετειώδη όπως για παράδειγμα συμβαίνει με άλλα μέρη του σπιτιού. Όμως,  ακόμη και οι πιο ασφαλείς αποχρώσεις μπορεί μοιάζουν το 2023 πιο «αδύναμες», με το λευκό να είναι ένα από αυτά. Και παρόλο που εξακολουθούμε να επιλέγουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό) το λευκό για το μπάνιο μας, το επόμενο έτος ίσως θα θελήσουμε να γνωρίσουμε νέα πιο τολμηρά χρώματα και επιλογές. 

Γιατί φεύγουν αυτά τα χρώματα από τη μόδα; Μα γιατί πολύ απλά …πολυφορέθηκαν!

Δεν είναι μόνο το λευκό (που εντάξει, μας γεμίζει φως αλλά δεν δημιουργεί μια σπίθα λάμψης στο design), είναι και οι πολύ σκούρες αποχρώσεις που νιώθουμε πως μας πνίγουν (ειδικά όταν τα χρησιμοποιούμε και στα έπιπλα του μπάνιου, εκτός από τους τοίχους). 

Ποια χρώματα «εξαφανίζονται» το 2023 από το μπάνιο μας

Οι χρωματικές τάσεις συχνά καθοδηγούνται από το τι συμβαίνει στον ευρύτερο κόσμο. Τώρα, και στο 2023, απομακρυνόμαστε από τα κρύα χρώματα και λαχταράμε, κυνηγάμε τη ζεστασιά. 

1. Απόλυτο λευκό

Είναι αμφιλεγόμενος ο ισχυρισμός ότι το λευκό μπάνιο φεύγει από τη μόδα το 20231; Δε νομίζω. Οι περισσότεροι από εμάς  τον τελευταίο καιρό (ειδικά μετά τον covis) ψάχνουμε να εισάγουμε φωτεινά χρώματα στα σπίτια μας (η Pantone θα συμφωνήσει με αυτό καθώς το νέο χρώμα για το 2023 είναι το Viva Magenta) , και το μπάνιο δεν διαφέρει. Έχουμε ερωτευτεί τη χρήση χρώματος στα μπάνια μας, από τις κυκλοθυμικές αποχρώσεις του μπλε έως τα πράσινα, το κίτρινο του ήλιου και το baby pink. Στην πραγματικότητα έχουμε ερωτευτεί το φωτεινό λευκό μπάνιο (κάποτε ήταν βασικό!) όμως πια μας κούρασε. Θέλουμε σπιρτάδα, ένταση και χρώμα! 

2. Pastel αποχρώσεις

Η διακόσμηση με pastel έχει υποχωρήσει τον τελευταίο περίπου χρόνο.  Αν και τα pastel δεν είναι ένα μοναδικό χρώμα, οποιαδήποτε απαλή απόχρωση θεωρείται ότι θα βγει εκτός παιχνιδιού το 2023.  Βλέπουμε επίσης τις pastel αποχρώσεις να εξαφανίζονται από τη σχεδίαση του μπάνιου καθώς η τάση για πιο τολμηρά χρώματα αναδεικνύεται πιο εντυπωσιακή. Τα ροζ, το κίτρινο, το πράσινο και το μπλε έχουν παραφορεθεί, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα θέλαμε για καταπραϋντικό αντίδοτο μέσα στην τρέλα που ζούσαμε. Τώρα θέλουμε  μια αλλαγή, μεταβαίνοντας σε πιο γήινους τόνους που αντικατοπτρίζουν τον νέο σεβασμό μας για τη φύση.

3. Γκρι

Η διακόσμηση με γκρι χρώμα είναι βασικό στοιχείο για πολλά δωμάτια μέσα στο σπίτι τα τελευταία χρόνια. Τα γκρι μπάνια είναι μια άνετη επιλογή για πολλά χρόνια λόγω της ευελιξίας του χρώματος. Όμως, όπως και το λευκό έτσι και το γκρι θα το δούμε να φεύγει από τη μόδα το 2023. Το γκρι είναι ένα χρώμα έμφασης, όχι για να πλαισιώνει ένα ολόκληρο χώρο! Το γκρι είναι πολύ κρύο και δεν μεταφέρει την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί. Δεν το θέλεις αυτό για ένα μέρος όπου ζεις λοιπόν. Οι άνθρωποι θέλουν στα σπίτια τους να αισθάνονται σαν μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς τους και το γκρι ήταν είναι και θα είναι ένα ιδιαίτερο σκληρό χρώμα που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του 2023.

4. Neutral

Τα ουδέτερα μπάνια σε μονότονες αποχρώσεις, φεύγουν επίσης από τη μόδα. Η τάση που πρέπει να αποφευχθεί εξάλλου το 2023 είναι η ουδετερότητα. Όπως ανακαλύψαμε στο lockdown, το μπάνιο είναι ένα μοναδικό καταφύγιο της σύγχρονης ζωής μας. Θα πρέπει να το εξατομικεύσουμε εκτενώς για να ταιριάζει στα γούστα και τις απαιτήσεις όσων το χρησιμοποιούν, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα χρωμάτων, μοτίβων, υφών και υλικών. Ναι, το μπάνιο μας πρέπει να είναι το μέρος που θέλουμε να περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας! Αυτή είναι η επιτυχία του.

Βάλε χρώμα στο μπάνιο σου και κάντο να δείχνει ξεχωριστό και ανανεωμένο

Όταν πρόκειται για μπάνια, το λευκό δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Τα δροσερά λευκά θα δημιουργήσουν μια καθαρή εμφάνιση, ενώ τα υπόλευκα θα ζεστάνουν έναν σκοτεινό χώρο.

Οι παραδοσιακοί χώροι φαίνονται υπέροχα βαμμένοι σχεδόν σε οποιοδήποτε χρώμα. Οι πιο απαλές αποχρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα ηρεμιστικό περιβάλλον και τα πιο φωτεινά χρώματα κάνουν μια δήλωση. Τα λευκά διακοσμητικά είναι μια κλασική επιλογή που μπορεί να αφήσει τα πιο σκούρα χρώματα να ξεχωρίσουν. Η βαφή των διακοσμητικών και της οροφής στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους μπορεί να δώσει στο μπάνιο μια περιβάλλουσα αίσθηση.

Τα ανοιχτά χρώματα βαφής μπάνιου μπορούν να βοηθήσουν στην αντανάκλαση του φωτός, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς ή χωρίς παράθυρα χώρους. Είτε κάνεις σημαντικές αλλαγές στο χώρο, είτε απλώς έτοιμοι για μια γρήγορη ανανέωση, αυτά τα χρώματα θα δώσουν νέα ζωή στο μπάνιο.

Ένα ολόλευκο μπάνιο μπορεί να είναι αναζωογονητικό, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να διαμορφωθεί σωστά. Ο σχεδιασμός του μπάνιου είναι συχνά μη ευφάνταστος, δεδομένου του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου για διακόσμηση, οπότε το χρώμα είναι υψίστης σημασίας. Ρίξε μία ματιά στις παρακάτω ιδέες χρωμάτων μπάνιου για άφθονη έμπνευση για να ξεκίνα.

Διάβασε αναλυτικό το άρθρο ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Reese Witherspoon κουνιστός καναπές
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top