Now Reading
Ξέχνα τη Zendaya και τη Bella Hadid- Η Jodie Comer είναι πια η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο

Ξέχνα τη Zendaya και τη Bella Hadid- Η Jodie Comer είναι πια η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο

Avatar photo

Ένας αλγόριθμος αποφάσισε ότι με βάση τις αναλογίες του προσώπου, η Jodie Comer είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο και νίκησε τη Zendaya, η Bella Hadid, η Beyoncé… Σύμφωνα λοιπόν με την επιστημονική συνάρτηση του συγκεκριμένου αλγόριθμου ,αυτή η νεαρή και όχι ιδιαίτερα γνώστη ηθοποιός κατάφερε να ξεπεράσει μεγάλα ονόματα στην ομορφιά.

Η ομορφιά έχει να κάνει με τα μαθηματικά, τις αναλογίες, τις συναρτήσεις και την αρμονία. Οι άνθρωποι της επιστήμης το πιστεύουν αυτό, και βασίζονται επίσης σε αυτή τη θεωρία για να καθορίσουν την τελειότητα των μορφών. Δεν είναι λοιπόν, καθόλου τυχαίο ότι υπάρχει ένας μαθηματικός υπολογισμός που αποτυπώνει μέσω μίας «μαθηματικής πράξης», ενός αλγόριθμου την έκφραση της ιδανικής ομορφιάς. Η χρυσή τομή, είναι μια έννοια που συναντάμε συχνά στον κόσμο της ομορφιάς, όπως στην επιλογή του σχήματος των φρυδιών με βάση το πρόσωπο. 

 Ο αισθητικός χειρουργός προσώπου Julian De Silva και η ομάδα του στο Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery στο Λονδίνο ξεκίνησαν από αυτή την ιδέα και χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο και τεχνικές χαρτογράφησης προσώπου, προσδιόρισαν με ποσοστά ποια γυναίκα έχει το πιο αρμονικό πρόσωπο, ποια ήταν αυτή που πλησιάζει περισσότερο στην τελειότητα. 

Προκειμένου να καθοριστεί ποια ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, αναλύθηκαν οι μετρήσεις κάθε περιοχής του προσώπου, από το μέτωπο μέχρι τα μάτια, από τα ζυγωματικά μέχρι τα χείλη, το πηγούνι και το σαγόνι. Εκείνη που έφτασε πιο κοντά στην τελειότητα, το σύμβολο που αντιπροσωπεύει τη χρυσή τομή, ήταν η Βρετανίδα ηθοποιός Jodie Comer. 

Ποια είναι όμως η Jodie Comer; 

Η 29χρόνη ηθοποιός έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λίβερπουλ, η Jodie Comer είναι περισσότερο γνωστή για το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά Killing Eve, για τον οποίο κέρδισε ένα Bafta και ένα Emmy. Η βρετανική Vogue το 2018 την συμπεριέλαβε στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή εκείνης της χρονιάς, ενώ το ίδιο έκανε και το Forbes την επόμενη χρονιά, κατατάσσοντάς την στους «30 κάτω των 30», τους νέους που πρέπει να προσέξουμε. Με ξανθά μαλλιά, ζεστή επιδερμίδα και πράσινα μάτια, η Jodie Comer σημείωσε ποσοστό 94,52% στο ειδικό τεστ του Dr De Silva, πλησιάζοντας περισσότερο στην τελειότητα της χρυσής τομής από οποιαδήποτε από τις «αντιπάλους» της που εξετάστηκαν από τον αλγόριθμο. 

Οι υπόλοιπες όμορφες στην κατάταξη της τελειότητας 

Εκτός από την τιμή της πρώτης θέσης, η Jodie Comer πρέπει να κερδίσει και μια άλλη, δηλαδή να ξεπεράσει μια εξίσου όμορφη, βετεράνο της πρωτιάς  τη Zendaya. Η τελευταία έχει μάλιστα θεωρηθεί η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο για πολλά χρόνια στη σειρά. Φέτος στην κατάταξη του De Silva ήρθε δεύτερη με βαθμολογία ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή της Comer, 94,37%. Στην τρίτη θέση ήταν η Bella Hadid με 94,35% και τέταρτη η Beyoncé. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ariana Grande, Taylor Swift, Jourdan Dunn, Kim Kardashian, Deepika Padukone και HoYeon Jung. 

Μερικές σκέψεις περί ομορφιάς  

Εφόσον πρόκειται για «κατατάξεις», δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη, ιδίως αν το θέμα τους αφορά την ομορφιά των γυναικών, η οποία, εκτός του ότι δεν πρέπει να συγκρίνεται και να τοποθετείται σε μια κλίμακα που αποτελείται από ποσοστά, σίγουρα δεν πρέπει να αξιολογείται με μαθηματικά κριτήρια που στοχεύουν στην τελειότητα.  

Όσο κι αν η χρυσή τομή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, καλλιτεχνικής φαντασίας, αν πρέπει πραγματικά να αναζητήσουμε την τελειότητα, θα πρέπει να τη βρούμε στα χαρακτηριστικά που δίνουν προσωπικότητα και χαρακτήρα στο πρόσωπο μιας γυναίκας. Όμως, κάτι ενδιαφέρον προκύπτει από την ανάλυση του Dr. De Silva, και αυτό είναι ότι η ομορφιά είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους και από όποιο μέρος του κόσμου και αν προέρχονται. 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top