Now Reading
«Tιμή μου που επιστρέφω στο Ιράκ»- Η Angelina Jolie δίπλα στους επιζώντες της γενοκτονίας του ISIS

«Tιμή μου που επιστρέφω στο Ιράκ»- Η Angelina Jolie δίπλα στους επιζώντες της γενοκτονίας του ISIS

Avatar photo
Angelina Jolie

H Angelina Jolie συνεχίζει το ανθρωπιστικό της έργο και την ακτιβιστική της δράση.

Την περιοχή Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ, επισκέφτηκε η Angelina Jolie μαζί με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Nadia Murad, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με επιζώντες της γενοκτονίας του 2014 από το ISIS.

Οι επιθέσεις του ISIS σκότωσαν χιλιάδες και εκτόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη, καθώς περισσότερες από 6.000 γυναίκες και παιδιά υποδουλώθηκαν και η μεγάλη πλειοψηφία των υποδομών στην περιοχή καταστράφηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Angelina Jolie: Στο Ιράκ με τους επιζώντες της γενοκτονίας από το ISIS

Τα συναισθήματα της Angelina Jolie

Η Χολιγουντιανή ηθοποιός και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μurad συνομίλησαν με επιζώντες της γενοκτονίας και όπως ανέφερε η Jolie ήταν μία «έντονη μέρα».

«Είναι τιμή μου που επιστρέφω στο Ιράκ, αυτή τη φορά για να υποστηρίξω το έργο της φίλης μου Nadia Murad και άλλων ντόπιων Γιαζίντι που ξαναχτίζουν τις ζωές και τις κοινότητές τους μετά τη φρίκη που έζησαν», δήλωσε η Jolie μέσω του «Nadia’s Initiative» και συνεχίζει: «Έχω δει την πρόοδο που έχουν σημειώσει, αλλά και την ανάγκη για μακροπρόθεσμη διεθνή δέσμευση στην υποστήριξη του έργου και της ηγεσίας τους. Οι επιζήσαντες των Γιαζίντι συνεχίζουν να αγωνίζονται με τραύματα, ανασφάλεια, εκτοπισμό και αργή πρόοδο στις αποζημιώσεις.

Συνάντησα οικογένειες που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται και άλλες που δεν έχουν ακόμη υποστήριξη για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι ντόπιοι εδώ δουλεύουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Αξίζουν σεβασμό και υποστήριξη».

Οι δηλώσεις της Nadia Murad για το έργο της Jolie

Σε δήλωσή της, η Nadia Murad χαρακτήρισε το έργο της Jolie «καθοριστικό για την ευαισθητοποίηση και την κάλυψη των αναγκών των γυναικών, των παιδιών και των προσφύγων σε όλο τον κόσμο». Στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφίες από την συνάντηση γράφοντας στη λεζάντα: «Επιστρέφοντας στο σπίτι μου και παρουσιάζοντας τη φίλη μου Angelina Jolie – μια αφοσιωμένη υποστηρίκτρια γυναικών, παιδιών και προσφύγων – στους συναδέλφους μου επιζώντες ήταν μια συγκινητική εμπειρία. Είναι τιμή μου να της δείξω τη δύναμη των Yazidi και να μοιραστώ μαζί της την ιστορία επιβίωσής μας.

Angelina Jolie

Αυτό το ταξίδι ήταν επίσης μια υπενθύμιση για μένα ότι το έργο μας για την προστασία των μειονοτήτων και των γυναικών στο Sinjar και σε όλο τον κόσμο δεν έχει τελειώσει ακόμα. Εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη στον Γιαζίδη δεν θα συμβεί ποτέ ξανά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις βασικές αιτίες της γενοκτονίας και της σεξουαλικής βίας. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε μέχρι οι γυναίκες, τα κορίτσια και οι ευάλωτες κοινότητες σε όλο τον κόσμο να έχουν ισότητα των φύλων, εκπαιδευτικές και οικονομικές ευκαιρίες και το δικαίωμα να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις για τη ζωή και τις οικογένειές».

Διάβασε επίσης:

Η Roya Piraei ανοίγει την καρδιά της στην Angelina Jolie για τον θάνατο της μητέρας της στο Ιραν

Στην δική της συγκλονιστική ιστορία αφηγήται η 25χρονη Roya Piraei που ζούσε με τους γονείς της στην πόλη Kermanshah του Ιράν, όταν άρχισαν οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Mahsa Amini. Όλα ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου όπου η μητέρα της Roya, Minoo Majidi, φώναζε συνθήματα μαζί με άλλους διαδηλωτές όταν οι δυνάμεις ασφαλείας με μηχανάκια την πυροβόλησαν από κοντά. Πέθανε με 167 σφαίρες από κυνηγετικά όπλα στην πλάτη της. Μετά την κηδεία της μητέρας της, η Roya έφυγε από τη χώρα για την ασφάλειά της.

Με αφορμή το αφιέρωμα «Γυναίκες του Ιράν είναι οι Ήρωες της Χρονιάς» του TIME 2022, η Angelina Jolie παίρνει συνέντευξη από την ακτιβίστρια Roya Piraei, η οποία βρίσκεται πλέον στη Γαλλία και μιλά για τη θλίψη της και τις ελπίδες της για το μέλλον του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Angelina Jolie αρχικά την ρώτησε πώς αντιμετώπισε το σοκ που υπέστη από το τραγικό συμβάν. Η 25χρονη απάντησε πως «η πληγή στην καρδιά μου, είναι σαν να γίνεται καινούργια κάθε μέρα. Προσπαθώ να είμαι σταθερός. Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο. Πρέπει να προχωρήσω μπροστά, γιατί πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να είμαι φωνή για τη σιωπηλή φωνή της μαμάς μου και των άλλων ανθρώπων που σκοτώνονται. Έδωσε τη ζωή της για αυτό που πίστευε. Αναζήτησε ελευθερία και δικαιοσύνη για τη Mahsa και όλη τη νέα γενιά όπως εγώ».

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top