Now Reading
Τι έκανε η Serena Williams τον πρώτο της μισθό που την οδήγησε στην εκατομμυριούχο που είναι σήμερα

Τι έκανε η Serena Williams τον πρώτο της μισθό που την οδήγησε στην εκατομμυριούχο που είναι σήμερα

Avatar photo
τενίστρια serena

Η Serena Williams μας αποκαλύπτει πώς διαχειρίστηκε τα πρώτα της χρήματα.

Η Serena Williams έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις στο επαγγελματικό τένις όταν ήταν ακόμη έφηβη. Πήρε την πρώτη της νίκη σε Grand Slam στο single το 1999 όταν ήταν 17 ετών. Τις επόμενες 2 δεκαετίες, πρόσθεσε άλλα 22 τρόπαια Grand Slam και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Η Williams συγκαταλέγεται πλέον στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, άνδρες ή γυναίκες. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο χρηματικό έπαθλο από όλα αυτά τα Grand Slam, αλλά και σε συνεργασίες με επωνυμίες όπως είναι η Gatorade, η Nike, η Ubrelvy, η Gucci και άλλες. Η τενίστρια είναι και Ambassador των γνωστών, πολυτελών ρολογιών Audemars Piguet. 

Όπως δείχνει η ταινία του 2021 «King Richard», η ταπεινή της πρότερη ζωή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σημερινή της εξέλιξη. Αυτή και τα 6 αδέλφια της μοιράζονταν ένα σπίτι 2 υπνοδωματίων στο Compton της Καλιφόρνια. Το τένις ήταν αρχικά ένας τρόπος για την οικογένεια να επιτύχει οικονομική επιτυχία και όχι μια αθλητική φήμη.

εμφανίσεις κόκκινο χαλί
Serena Williams/απε-μπε

Η Serena Williams άρχισε να κερδίζει χρήματα από το τένις ως έφηβη

Ο Richard Williams καθοδήγησε τις κόρες του Venus και Serena να γίνουν αστέρες του τένις επειδή ήξερε ότι το επαγγελματικό τένις θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλούς μισθούς και είχε δίκιο. Οι υψηλοί μισθοί άρχισαν να φτάνουν στα χέρια τους όταν ήταν και οι δύο έφηβες. Αυτό σήμαινε ανάληψη οικονομικής ευθύνης από νωρίς στη ζωή. «Από τότε που ήμουν έφηβη, έπρεπε να πάρω κάθε οικονομική απόφαση στη ζωή μου. Έπρεπε να μάθω πώς να κάνω καλές επιλογές και πώς να κάνω κακές, για να κάνω καλύτερες επιλογές», δήλωσε η  Williams στο thelist.com.

Παρά το γεγονός ότι λάμβανε τεράστια χρηματικά ποσά από την επιτυχία της στο τένις σε νεαρή ηλικία, η τενίστρια έκανε μια σοφή απόφαση πέρα από το νεαρό της ηλικίας της όταν έλαβε τον πρώτο 7ψήφιο μισθό της. «Ποτέ δεν άγγιξα τα χρήματα – απλώς τα έβαλα στην τράπεζα», είπε. Η πρώτη τραπεζική κατάθεση της φαινομενικά συγκλόνισε περισσότερο τους τραπεζίτες παρά την ίδια. «Θυμάμαι ότι πέρασα από το drive-thru για να καταθέσω την επιταγή μου, και μετά μου είπαν, νομίζω ότι πρέπει να μπεις μέσα για αυτό».

serena williams τενίστρια
απε-μπε

Η Serena Williams έχει τολμήσει σε επιχειρήσεις και τη φιλανθρωπία

Από το 2022, η Serena Williams έχει κερδίσει σχεδόν 95 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικό έπαθλο. Έχει κάνει έξυπνες κινήσεις με αυτά τα χρήματα επενδύοντας τα στη Serena Ventures, ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων που δημιούργησε η ίδια. Η Serena Ventures μέχρι στιγμής έχει επενδύσει σε εταιρείες που επικεντρώνονται στα πάντα, από την ασφάλιση ψηφιακών ενοικιαστών έως τις πλατφόρμες προσωπικής χρηματοδότησης έως τους ελέγχους υγείας των γυναικών στο σπίτι.

Φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια, η Williams δεν έχει χρησιμοποιήσει μόνο τον πλούτο της για επιχειρηματικές προσπάθειες ή απλά τα έχει όλα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Όπως συμβαίνει με πολλούς από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, χρησιμοποιεί τα χρήματα της για να τα δώσει πίσω στις τοπικές κοινωνίες. Ίδρυσε το Κέντρο πόρων «Yetunde Price» μαζί με την οικογένεια της. Ο οργανισμός που εδρεύει στο Compton βοηθά οικογένειες που έχουν βιώσει βία και τραύμα, προσφέροντας προγράμματα υποστήριξης και θεραπείας. Η ίδια προσεγγίζει τα προσωπικά της οικονομικά, τις επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπικές της επιχειρήσεις παρόμοια με τον τρόπο που προσέγγισε την καριέρα της στο τένις: με πειθαρχία. «Το να δίνεις πίσω στην κοινότητα σου, να είσαι μέρος της φιλανθρωπίας, να υποστηρίζεις κορίτσια, να υποστηρίζεις γυναίκες, χρειάζεται πολλή πειθαρχία», σύμφωνα με το ESPN. Αυτή την πειθαρχία πιστώνει στους γονείς της.

τενίστρια serena
απε-μπε

Διάβασε επίσης:

Τα 10 σημαντικά επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν με τον ερχομό του AI (Τεχνητή Νοημοσύνη)

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βρίσκεται στην κορυφή με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η έκρηξη του ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη τους τελευταίους μήνες, χάρη στην κυκλοφορία εργαλείων όπως το ChatGPT και το Midjourney, έχει εγείρει ανησυχίες για το πώς θα επηρεαστεί ο κόσμος της εργασίας από αυτή τη νέα τεχνολογική επανάσταση.

τεχνητή νοημοσύνηΟικονομολόγοι και ειδικοί στην εργασία προσπαθούν να προβλέψουν ποιες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν περισσότερο και τι είδους νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν. Σύμφωνα με το euronews.com, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ παρουσίασε την έκθεση του για το μέλλον της εργασίας αναφέροντας λεπτομερώς ποιες θέσεις εργασίας θα είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες τα επόμενα χρόνια και ποιες θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Διάβασε εδώ ποια είναι τα επαγγέλματα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλεία σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
βιογραφικόDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top