Now Reading
5 ξεπερασμένες λεπτομέρειες που πρέπει να διαγράψεις από το βιογραφικό σου

5 ξεπερασμένες λεπτομέρειες που πρέπει να διαγράψεις από το βιογραφικό σου

Avatar photo
βιογραφικό

Στο βιογραφικό σου επισήμανε τα επιτεύγματα σου και προστάτευσε τον εαυτό σου από προκαταλήψεις.

Όταν έφτιαξες για πρώτη φορά το βιογραφικό σου πιθανότατα το έγραψες με τη συμβουλή οποιουδήποτε σε βοηθούσε εκείνη τη στιγμή: τον καθηγητή σου από τη σχολή, τους γονείς σου, έναν φίλο σου ή μέσω του Διαδικτύου. Καθώς οι κανόνες για όσους αναζητούν εργασία έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, τα περισσότερα από τα βιογραφικά δεν συμβαδίζουν με το ρεύμα της εποχής καθώς μας απασχολεί να ζούμε πραγματικά τη ζωή και να μην συμβαδίζουμε με τις τάσεις του βιογραφικού. Μπορεί να έχεις τροποποιήσει το βιογραφικό σου σε διάφορα σημεία αλλά είναι πιθανό να εξακολουθεί να έχει επιπλέον πληροφορίες και λεπτομέρειες που δεν χρειάζονται πια.

Το lifehacker.com αναφέρει πως εάν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που ενημέρωσες το βιογραφικό σου, υπάρχουν πιθανώς μερικά πράγματα που μπορείς να αλλάξεις ή και να αφαιρέσεις, να εστιάσεις σε αυτά που σε κάνουν μοναδική και να αποφύγεις την προκατάληψη.

βιογραφικό1. Η διεύθυνση του σπιτιού σου

Η συμπερίληψη της διεύθυνσης κατοικίας στα βιογραφικά μας αποτελεί κατάλοιπο της εποχής που οι εταιρείες συνήθιζαν να απέρριπταν τους αιτούντες μέσω φυσικής αλληλογραφίας και έπρεπε να γνωρίζουν πού να στείλουν την επιστολή. Σε αυτό το σημείο, η απόρριψη μέσω αλληλογραφίας είναι αρκετά σπάνια, επομένως δεν χρειάζεται πλέον να έχεις την πλήρη διεύθυνση του δρόμου στο βιογραφικό σου. Είναι επίσης γενικά καλή πρακτική να μην επισυνάπτεις τη διεύθυνση του σπιτιού σου σε έγγραφα που υποβάλλεις συχνά μέσω διαδικτυακών πυλών. Αντί να προσθέσεις την πλήρη διεύθυνση σου σημείωσε απλά την πόλη που διαμένεις. Εάν υποβάλλεις αίτηση για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας, η τοποθεσία σου δεν θα έχει τόση σημασία. Το κύριο μέλημα σε αυτή την περίπτωση είναι η μετακίνηση στην περιοχή.

2. Ηλικία, φυλή ή θρησκεία

Είναι παράνομο για κάποιον που κάνει συνέντευξη να κάνει ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία, τη φυλή ή την εθνικότητα ή τη θρησκεία μας, επομένως μην δίνεις εθελοντικά αυτές τις πληροφορίες. Απαγορεύεται στους ανθρώπους να κάνουν αυτές τις ερωτήσεις με βάση την τάση για μεροληψία, ηλικία και ρατσισμό – όλα τα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν μια απόφαση πρόσληψης μακριά από την εστίαση στις πραγματικές δεξιότητες που απαιτούνται. Οι περισσότερες διαδικασίες πρόσληψης λαμβάνουν μέτρα για την εξάλειψη της μεροληψίας όπου είναι δυνατόν, επομένως θέλουμε να κάνουμε το ίδιο όταν πρόκειται για το βιογραφικό. Άφησε αυτές τις λεπτομέρειες να προκύψουν φυσικά αν επιλέξεις να τις μοιραστείς.

βιογραφικό3. Φωτογραφία σου

Η προσπάθεια ενσωμάτωσης μιας φωτογραφίας σε ένα έγγραφο δημιουργεί σχεδόν πάντα προβλήματα μορφοποίησης και η φωτογραφία σου καταλήγει να καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο από ό,τι της αξίζει ή τόσο μικρό που δεν αξίζει να συμπεριληφθεί ούτως ή άλλως. Επιπλέον, η πλειονότητα των φωτογραφιών τείνουν να κάνουν έναν υπεύθυνο προσλήψεων να νιώθει «εντάξει» στην καλύτερη περίπτωση και άβολα στη χειρότερη. Άφησε αυτόν που σου παίρνει τη συνέντευξη να εστιάσει στα επιτεύγματα σου, όχι στη δομή των οστών σου. Οι άνθρωποι παίρνουν γρήγορες αποφάσεις με βάση την εμφάνιση ενός άλλου ατόμου, συχνά χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, και δε θέλεις αυτό να επηρεάσει τη γνώμη του.

4. Το έτος που ξεκίνησες το γυμνάσιο ή στη σχολή σου

Είτε σου πήρε 4 είτε 6 χρόνια για να πάρεις το δίπλωμα σου, αυτό που έχει σημασία είναι ότι αποφοίτησες, οπότε αφαίρεσε τις λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ακριβώς ξεκίνησες την εκπαίδευση σου. Εάν αυτή τη στιγμή επιδιώκεις να πάρεις ένα επιπλέον πτυχίο, βάλε το έτος που περιμένεις να αποφοιτήσεις.

βιογραφικό5. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δε σχετίζονται με την εργασία

Εάν διαθέτεις ένα χαρτοφυλάκιο ή έναν προσωπικό ιστότοπο, αυτά είναι απολύτως λογικά και σχετικά πράγματα που πρέπει να διατηρείς στο βιογραφικό σου, ώστε ένας αναγνώστης να μπορεί να εμβαθύνει στη δουλειά σου, εάν το επιθυμεί. Το LinkedIn είναι κοινό προφίλ για μια τέτοια σύνδεση, καθώς συνήθως το ρυθμίζεις ως επαγγελματικό προφίλ και μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις το Twitter ή το Instagram για δουλειά, αν ασχολείσαι με καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Αλλά αν χρησιμοποιείς κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προσωπική χρήση καλό είναι να μην το αναφέρεις στο βιογραφικό σου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σου εδώ και καιρό ή εάν το προφίλ σου είναι ιδιωτικό. Οι περισσότεροι αναγνώστες βιογραφικών θα πιστέψουν ότι είσαι πραγματικό πρόσωπο χωρίς να χρειάζεται να δουν το προφίλ σου στο Twitter που δεν έχεις χρησιμοποιήσει από το 2011.

Διάβασε επίσης:

Αθόρυβη απόλυση: Τι είναι και πώς θα καταλάβεις τα προειδοποιητικά σημάδια

Tο να εργάζεσαι σ΄ένα περιβάλλον που επικρατεί ηρεμία και ευημερία αποτελεί το μαγικό κλειδί για εργαζόμενους και εργοδότες. Το να μπορείς να έχεις δημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα λειτουργεί «ρολόι» χωρίς να παρεμποδίζεται από δύσκολες καταστάσεις και τοξικές συμπεριφορές μπορεί να ενισχύσει τη συνολική εργασιακή μας ικανοποίηση.

απόλυση εργασίαΟ όρος «αθόρυβη απόλυση» άρχισε να τυγχάνει της προσοχής όταν εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γρήγορα συνδέθηκε με τους υπαλλήλους της Gen Z που διοχέτευαν περισσότερη ενέργεια εκτός της εργασίας τους, θέτοντας νέα όρια τόσο στον τρόπο που ήθελαν να δουλέψουν όσο και στον τρόπο που ήθελα να ζήσουν.

Δες εδώ τα σημάδια.



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST