Now Reading
3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλειά σου

3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Avatar photo
3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλεία σου

Η δουλειά δεν πρέπει να μοιάζει με τρομερή δοκιμασία. Μήπως ήρθε η ώρα να φύγεις;

Το να αντιληφθείς ή να αποδεχτείς ότι ήρθε η ώρα να σταματήσεις τη δουλειά σου μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά στο τρέχον οικονομικό κλίμα. Αυτή τη στιγμή, όλοι χρειαζόμαστε τη δουλειά μας για να επιβιώσουμε. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να εργαστείς σε δουλειές που δεν είναι η πρώτη σου επιλογή. Ή μπορεί να βρεις μεγαλύτερη ικανοποίηση μέσω της εθελοντικής εργασίας ή των χόμπι.

Αλλά, εάν βρίσκεσαι σε μια θέση όπου αντιμετωπίζεις κάποιας μορφής κακοποίηση, αισθάνεσαι ότι δεν σε εκτιμούν και σε εκμεταλλεύονται ή δεν πληρώνεσαι καλά, πιθανότατα αναρωτιέστε αν πρέπει να τα παρατήσεις.

3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλεία σου

Πριν αναφερθούμε στις ενδείξεις οι οποίες θα σου «πουν» πότε είναι ώρα να παραιτηθείς από τη δουλειά σου, θα ήταν καλό να γνωρίζεις αυτό: Έχεις πολύ μεγάλη αξία ως άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματίας και σου αξίζει μια καλή συμπεριφορά. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να καταστρέψει τη ζωή σου.

Το σώμα σου μπορεί να σου πει αν είναι η ώρα να φύγεις

Τρεις τρόποι με τους οποίους το σώμα σου σού λέει να εγκαταλείψεις τη δουλειά σου:

3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλεία σου

1.Το σώμα σου (αισθήσεις)

Όταν δίνεις την πρέπουσα προσοχή στις αισθήσεις σου, καταλαβαίνεις τις ενδείξεις που σου δίνουν για το πόσο άγχος βιώνεις. Εάν νιώθεις κάποια ένταση στους μύες σου, στομαχικές διαταραχές, πονοκέφαλο ή αδυναμία, αυτά είναι σημάδια ότι η δουλειά σου σε κάνει συναισθηματικά, ψυχικά και σωματικά άρρωστη. Μίλησε με το αφεντικό ή τον διευθυντή σου  για την επίλυση των ανησυχιών σου. Βεβαιώσου ότι έχεις ορίσει ένα χρονικό όριο. Εάν αρχίσεις να βλέπεις βελτιώσεις σε ένα μήνα, ίσως αξίζει να μείνεις. Ωστόσο, αν δεν αλλάζει τίποτα, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις. Το πιο σημαντικό: δώσε μεγάλη προσοχή στη σοφία του σώματός σου. Αν προσέξεις, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις υγιής. Είσαι ο ειδικός για εσένα! Κανείς άλλος δεν σε ξέρει καλύτερα από εσένα. Μην επιτρέπετε σε κανένα άτομο – οικογένεια ή φίλο – να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι που δεν είναι υγιές για εσένα. Το σώμα σου θα σε ενημερώσει όταν είσαι στο σωστό δρόμο.

2.Η καρδιά σου (συναισθήματα)

Τα συναισθήματά σου μπορούν να σου πουν τόσα πολλά για το πότε πρέπει να σταματήσεις τη δουλειά σου. Πρώτα, πρέπει να γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ αυτού που νομίζεις ότι αισθάνεσαι έναντι των αληθινών συναισθημάτων σου. Ας υποθέσουμε ότι δυσκολεύεσαι να ονομάσεις τα συναισθήματά σου. Όταν κάθεσαι με τα πόδια σου στο πάτωμα και είσαι χαλαρή, δοκίμασε να βάλεις το χέρι σου στην περιοχή της καρδιάς . Αισθάνεσαι ζεστό ή κρύο; Εάν νιώθεις κρύο, μπορεί να αισθάνεσαι λυπημένη, θυμωμένη, απογοητευμένη ή δυστυχισμένη. Αυτά τα συναισθήματα σου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου. Αν τα βιώνεις καθημερινά, πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Όσο περισσότερο περιμένεις να τα αντιμετωπίσεις, τόσο χειρότερα θα γίνουν. Εάν η καρδιά σου είναι ζεστή, μπορεί να αισθάνεσαι χαρούμενη, ενθουσιασμένη, αισιόδοξη και ικανοποιημένη. Εάν νιώθεις ειρήνη στο σώμα σου, τις περισσότερες φορές, είναι πιθανό να βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Γνωρίζεις ότι σε αγαπούν και πιθανότατα έχεις μια δουλειά που σε ικανοποιεί.

3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλεία σου

3.Το κεφάλι σας (το μυαλό)

Μάλλον έχεις «απασχολημένο» μυαλό. Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο ανησυχώντας για το παρελθόν και το μέλλον. Ένα ήσυχο μυαλό θα σε βοηθήσει να γνωρίζεις πότε πρέπει να σταματήσεις τη δουλειά σου. Το να κολλάς στο παρελθόν ή στο μέλλον καθιστά δύσκολο να γνωρίζεις τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Εάν προσπαθείς να αποφασίσεις αν θα αφήσεις τη δουλειά σου, πρέπει να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή. Μπορείς να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή μόνο όταν δεν αποσπάται η προσοχή σου. Το μυαλό σου έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με το σύμπαν. Όταν το μυαλό σας είναι πλήρως ανοιχτό, θα αναγνωρίσεις πράγματα και καταστάσεις χωρίς καμία προσπάθεια. Μπορείς να ζήσεις στο παρόν, παρατηρώντας τι συμβαίνει στο σώμα και την καρδιά σου. Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό σου είναι μέσω κάποιας μορφής διαλογισμού. Ο διαλογισμός έρχεται σε πολλές μορφές. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν με τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Ίσως σου αρέσει να περπατάς, να φτιάχνεις τον κήπο ή να ακούς μουσική για να ηρεμήσεις το μυαλό σου. Βρες αυτό που λειτουργεί καλύτερα σε εσένα.

3 ενδείξεις με τις οποίες το σώμα σου μαρτυρά ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλεία σου

Πρόσεξε τη φωνή του εσωτερικού σου επικριτή καθώς μπορεί να προσπαθήσει να παρέμβει για να σε κρατήσει σε μια δουλειά που δεν σε εξυπηρετεί. Αυτή η φωνή είναι δυνατή, επικριτική, ανυπόμονη και ταπεινωτική. Όταν το μυαλό σου είναι ήσυχο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις αν είναι ώρα να φύγεις. Θα ξέρεις. Όταν ακολουθήσεις την αλήθεια του εσωτερικού σας οδηγού, θα νιώσεις μια απελευθέρωση που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Η φωνή του αληθινού εαυτού σου είναι απαλή, υπομονετική, ευγενική και ενθαρρυντική. Εάν αυτή είναι η φωνή που αισθάνεσαι και ακούς, μπορείς να εμπιστευτείς την καθοδήγηση. Εμπιστεύσου τον εσωτερικό σου οδηγό – μπορεί να είναι ένας διαφορετικός τρόπος γνώσης για εσένα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο να αποφασίζεις χωρίς αγώνα. Ωστόσο, μπορεί να εκπλαγείς από το πώς οι επιλογές που κάνεις μέσω του εσωτερικού σας οδηγού μπορεί να λειτουργήσουν καλά. Ο εσωτερικός σου οδηγός αποκαλύπτεται όταν είσαι παρούσα. Και είσαι παρούσα όταν δίνεις προσοχή στις αισθήσεις του σώματός σου, νιώθεις τα συναισθήματα της καρδιάς σου και απολαμβάνεις ένα ήσυχο μυαλό.

Τώρα, είστε έτοιμη να πάρεις τη σωστή απόφαση σχετικά με την καριέρα που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις.

Διάβασε επίσης:

Έχεις σκεφτεί πως τα social media σου μπορεί να βλάπτουν την καριέρα σου; Δες και μόνη σου

Τα social media πλέον είναι από τα εργαλεία που οι περισσότερες χρησιμοποιούμε είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε απλά για διασκέδαση. Έχει περάσει όμως από το μυαλό σου πως μπορεί τα social media να βλάπτουν την καριέρα σου; Με πρόσφατες έρευνες, το ένα τρίτο των εργοδοτών απορρίπτει τους υποψηφίους λόγω του προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

εργασια και social

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν χρησιμοποιούνται έξυπνα, μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την επόμενη δουλειά μας από το να ξεκινήσουμε σε μια νέα εταιρεία μέχρι να ανοίξουμε τη δική μας επιχείρηση. Οι περισσότεροι εργοδότες (σχεδόν το 94%) χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσουν νέους υποψηφίους για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν.

Δες εδώ πώς τη βλάπτουν

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κλειδί για να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές όταν πεινάς ή έχεις λιγούρες (ναι, υπάρχει μυστικό)
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά μετά την προπόνηση για να κάνεις ντουςDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top