Now Reading
6 hacks από διαφορετικές χώρες του κόσμου που προάγουν τον τέλειο ύπνο

6 hacks από διαφορετικές χώρες του κόσμου που προάγουν τον τέλειο ύπνο

Avatar photo
9 Κορυφαία hacks για εύκολο ύπνο από διαφορετικά μέρη του κόσμου

Ακολουθούν οι πιο εύκολες και πρωτότυπες συμβουλές ύπνου που μπορεί να μην έχετε ακούσει πριν από την Κίνα, τη Σουηδία, την Φιλανδία και άλλες.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν διαφορετικές μεθόδους για να εξασφαλίσουν μια καλή νυχτερινή ξεκούραση και έναν ήρεμο ύπνο. Ανεξάρτητα από το πού ζεις, το φύλο ή την ηλικία σου, η αϋπνία και η στέρηση ύπνου είναι σχεδόν καθολική. Είναι πιθανό εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις να δυσκολεύετε να αποκοιμηθεί. Σε όλο τον κόσμο, 1 στους 3 ανθρώπους έχει παρουσιάσει συμπτώματα αϋπνίας και το 10% των ενηλίκων ζει με συμπτώματα διαταραχής ύπνου.

Είναι προφανές ότι ένας πλήρης βραδινός ύπνος δεν είναι εύκολος για πολλούς, είτε οφείλεται σε πόνο, άγχος ή σε ένα απλό άβολο στρώμα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν θεραπείες που βοηθούν στην προώθηση του καλύτερου ύπνου, και φαίνεται ότι κάθε τσέπη του πλανήτη έχει τις δικές του συμβουλές για ύπνο. Κάνε τον ύπνο προτεραιότητα και δοκίμασε να ενσωματώσετε μία ή περισσότερες από αυτές τις συμβουλές στη ρουτίνα πριν τον ύπνο σας.

9 Κορυφαία hacks για εύκολο ύπνο από διαφορετικά μέρη του κόσμου

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την καλύτερη ξεκούραση, ακολουθούν τρόποι από μέρη του κόσμου που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο γρήγορα:

1.Κίνα: Ζεστό μούσκεμα ποδιών

Μια μορφή παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής συνιστά να ζεστάνεις τα πόδια σου σε ένα ζεστό μπάνιο πριν κοιμηθείς για να χαλαρώσεις και να προάγεις τον καλύτερο ύπνο που μπορείς. Υπάρχει επιστήμη για να υποστηρίξει αυτή τη νυχτερινή πρακτική. Μια μελέτη, από το 2013, διαπίστωσε ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος σε συνδυασμό με την υψηλότερη θερμοκρασία στα πόδια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λανθάνοντος ύπνου (ο χρόνος που χρειάζεται για να αποκοιμηθείς) και να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του ύπνου. Για την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία ενυδάτωσης των ποδιών, δοκιμάσε να προσθέσεις αυτά τα συστατικά στο νερό του μπάνιου σου:
Άλατα Epsom.
Αιθέρια έλαια.
Φλούδες φρούτων.
Βότανα.

9 Κορυφαία hacks για εύκολο ύπνο από διαφορετικά μέρη του κόσμου
2.Σουηδία: Välling

Ένα κοινό γιατρικό για τον ύπνο μεταξύ των Σουηδών, ειδικά των παιδιών, είναι ένα ωραίο ποτήρι välling: ένα κρεμώδες ποτό σαν χυλό που συνδυάζει γάλα και αλεσμένη βρώμη. Το γάλα είναι ένα συστατικό που συχνά λατρεύεται για την ικανότητά του να προάγει την καλύτερη ξεκούραση όταν πίνεται πριν τον ύπνο. Το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προάγει τον ύπνο.

3.Ευρώπη: Δύο παπλώματα

Έχεις  ακούσει ποτέ για την ευρωπαϊκή μέθοδο ύπνου; Αντί να μοιραστείς ένα μεγάλο πάπλωμα με τον σύντροφό σου, μπορεί ο καθένας να πάρει το δικό του πάπλωμα. Αυτό εξαλείφει την πιθανότητα διαταραχών του ύπνου λόγω ενός ατόμου που πιάνει όλα τα καλύμματα.

4.Φινλανδία: Ζεστή συνεδρία σάουνας

Με πληθυσμό περίπου 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Φινλανδία διαθέτει περίπου 3,3 εκατομμύρια σάουνες. Οι Φινλανδοί παίρνουν τη θερμοθεραπεία τους στα σοβαρά. Οι σάουνες παράγουν θερμότητα και είναι γνωστές για τα θεραπευτικά και καρδιαγγειακά τους οφέλη. Όταν χρησιμοποιείς μια σάουνα πριν τον ύπνο, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σου, ξεκινώντας μια απόκριση στον πυρήνα σας που λειτουργεί για να μειώσει αυτήν τη θερμοκρασία. Αυτή η διαδικασία μιμείται τη φυσική πτώση της θερμοκρασίας που συμβαίνει όταν αποκοιμηθείς και προωθεί την καλύτερη ξεκούραση. Τα αποτελέσματα από μια έρευνα του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Science Direct έδειξαν ότι το 83,5% των 482 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν οφέλη ύπνου για μία έως δύο ημέρες μετά τη χρήση της σάουνας.

9 Κορυφαία hacks για εύκολο ύπνο από διαφορετικά μέρη του κόσμου

5.Ιαπωνία: στρώμα Shikibuton ή futon

Το shikibuton είναι ένα ιαπωνικό στρώμα futon. Είναι συνήθως κατασκευασμένο από φυσικά υλικά όπως μαλλί ή βαμβάκι και έχει μια λεπτή κατασκευή που προορίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα. Ο ύπνος στο έδαφος σε ένα λεπτό στρώμα πιστεύεται ότι συμβάλλει στην καλύτερη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και στην πρόληψη του πόνου στη μέση.

6.Νότια και Κεντρική Αμερική: Αιώρες

9 Κορυφαία hacks για εύκολο ύπνο από διαφορετικά μέρη του κόσμου
Στους πληθυσμούς της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής αρέσει να παίρνουν έναν υπνάκο μέσα σε μια αιώρα. Η αργή ταλαντευόμενη κίνησή της αιώρας προσφέρει μια καταπραϋντική αίσθηση και σε οδηγεί απαλά και ήρεμα στον ύπνο — όπως όταν ήσουν μωρό. Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι η κίνηση μπρος-πίσω μιας αιώρας μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση ενός βαθύτερου ύπνου στους ενήλικες και να συντομεύσει το χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθούν.

Διάβασε επίσης:

Πώς επηρεάζει ο ύπνος τη γνώση, τη μνήμη και την άνοια

«Περίπου το 15% της γνωστικής εξασθένησης ή της νόσου του Αλτσχάιμερ θα μπορούσε να προληφθεί εάν μπορούσαν να εφαρμοστούν αποτελεσματικές παρεμβάσεις για τη μείωση των διαταραχών ύπνου». Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας ομάδας επιστημόνων που γράφουν στο περιοδικό Sleep.

Σύμφωνα με το psychologytoday.com, τα ευρήματά τους είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2023 δείχνουν ότι ο διαταραγμένος ύπνος λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στατιστικά στοιχεία από το Κέντρο Προώθησης της Υγείας (CFAH) δείχνουν ότι έως και 70 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανοί αντιμετωπίζουν κάποιο είδος διαταραχής ύπνου, όπως αϋπνίαυπερυπνία (κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας), άπνοια ύπνου και ανωμαλίες του κιρκάδιου ρυθμού. Η αϋπνία είναι μια από τις πιο κοινές διαταραχές ύπνου, με το 30 έως 40% των ενηλίκων να αναφέρουν συμπτώματα. Πράγματι, μελέτες συνδέουν την αϋπνία, που χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στο να αποκοιμηθείς ή να παραμείνεις για ύπνο, με μια ποικιλία γνωστικών και ψυχιατρικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και του άγχους.

Δες εδώ πώς επηρεάζει ο ύπνος την υγεία σου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα όσα σου λέει το σώμα σου όταν νιώθεις ή ακούς τους καρδιακούς σου παλμούς
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 υπερτροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τέλειο δέρμαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr