Now Reading
Τρως τα νύχια σου; Δες πώς να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια οριστικά

Τρως τα νύχια σου; Δες πώς να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια οριστικά

Avatar photo
Δαγκώνεις τα νύχια σου; Δες πώς να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια

Βάλε ένα οριστικό τέλος σε αυτή την «κακή» συνήθεια που έχει επίπτωση στα νύχια και τον οργανισμό σου.

Προσπαθείς να κόψεις την «κακή» συνήθεια να τρως τα νύχια σου, αλλά δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα; Δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς όπως λένε οι παλιές συνήθειες δύσκολα «κόβονται». Κι αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι πιθανό, όμως, να σταματήσεις να δαγκώνεις τα νύχια σου στην ενήλικη ζωή. Είναι κακό να δαγκώνεις τα νύχια σου; Το φάγωμα των νυχιών μπορεί να σε εκθέσει σε μικρόβια και βακτήρια. Τα πάντα, από ιούς, γρίπη και κοινό κρυολόγημα, μπορούν να περάσουν από τα χέρια σου στο στόμα όταν δαγκώνεις τα νύχια σου.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα νύχια σου και στο γύρω δέρμα. Η επιδερμίδα, η βάση του νυχιού και το δέρμα γύρω από το νύχι μπορεί να ξηραθούν και να ραγίσουν, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε μολύνσεις. Είναι επίσης κακό για τα δόντια σου. Τα νύχια σου αποτελούνται από ουσίες που συχνά είναι πολύ σκληρές για να σπάσουν τα δόντια. Αυτό μπορεί να τα θρυμματίσει, οδηγώντας σε άμεσα στον οδοντίατρο. Αλλά είναι επικίνδυνο ακόμη και για τη συναισθηματική σου ευεξία, καθώς μειώνει την αυτοπεποίθηση της εξωτερικής εμφάνισης.

Δαγκώνεις τα νύχια σου; Δες πώς να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια

Γιατί τρως τα νύχια σου;

Δαγκώνεις τα νύχια σου; Δες πώς να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια

Η κατανόηση των αιτιών της συνήθειας του φαγώματος των νυχιών σου είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψή της συνήθειας. Το φάγωμα των νυχιών χρησιμοποιείται συχνά ως μηχανισμός αντιμετώπισης του στρες, της πλήξης, ακόμη και της πείνας. Στην πραγματικότητα, η ονυχοφαγία (επιστημονική ονομασία του δαγκώματος των νυχιών) ταξινομείται ως μια συμπεριφορά ανακούφισης από το άγχος. Θεωρείται επίσης μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά εστιασμένη στο σώμα και θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στην ανασφάλεια ή την ανάγκη για άνεση σε δύσκολες καταστάσεις. Για πολλούς ανθρώπους, το φάγωμα των νυχιών είναι πιθανό να γίνει κακή συνήθεια με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείς να το σταματήσεις;

Δαγκώνεις τα νύχια σου; Δες πώς να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια

1.Προσδιόρισε τα αίτια. Τι σε κάνει να θέλεις να φας τα νύχια σου. Όταν βαριέσαι ή όταν αγχώνεσαι;

2.Βρες μια εναλλακτική. Αντικατέστησε τη συμπεριφορά με κάτι άλλο που πιθανώς σου αποσπά την προσοχή.

3.Δοκίμασε να φας λίγες φέτες από φιλέτο γαλοπούλας. Είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου.

4.Διατήρησε τα νύχια σου σε κοντό μήκος και φρόντισε να κάνεις συχνά μανικιούρ.

5.Μείνε συγκεντρωμένη στον στόχο σου και μην αποθαρρύνεσαι εάν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Το να κόψεις οποιαδήποτε κακή συνήθεια απαιτεί χρόνο και αφοσίωση.

Διάβασε επίσης:

Πότε τα σημάδια στα νύχια σου δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθείς ειδικό

Σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν τόσες πολλές τεχνικές νυχιών -όπως τα ακρυλικά, το τζελ, το πολυτζέλ και η πούδρα- είναι εύκολο να ξεχάσεις τη φροντίδα των φυσικών σου νυχιών. Εξάλλου, ένα ραντεβού με την τεχνικό νυχιών και τα ατημέλητα νύχια μπορούν να καλυφθούν αμέσως και να μετατραπούν σε ένα όμορφο μανικιούρ που διαρκεί για εβδομάδες. 

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς την κατάσταση των φυσικών σου νυχιών. Η εμφάνιση και η αίσθηση των φυσικών σου νυχιών μπορεί συχνά να είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι της γενικής σου υγείας. Για παράδειγμα, ορισμένες ανησυχίες για τα νύχια μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη βιταμινών και άλλες μπορεί να υποδηλώνουν πιο σοβαρές καταστάσεις υγείας που μπορεί να απαιτούν επίσκεψη σε γιατρό.  Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πρέπει να αναζητήσεις αν υποψιάζεσαι ότι έχεις κάποιο πρόβλημα στα νύχια. Μιλώντας με έναν δερματολόγο και επαγγελματίες ειδικούς σε θέματα νυχιών μάθαμε τι είναι εκείνο που πρέπει να προσέξεις. 

Δες εδώ τα σημάδια

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φρουτα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναισθηματικο στρεςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr