Now Reading
Το «τεστ γκαρνταρόμπας» των 5 δευτερολέπτων θα δείξει την πορεία της σχέσης σου

Το «τεστ γκαρνταρόμπας» των 5 δευτερολέπτων θα δείξει την πορεία της σχέσης σου

Avatar photo

Έχεις φτάσει σε ένα σημείο με τη σχέση σου που δεν ξέρεις ποιο βήμα είναι το παρακάτω, προχωράτε ή αποχωρείτε. Υπάρχει το τεστ των 5 δευτερολέπτων.

Υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο στις σχέσεις μας που αναρωτιόμαστε αν θέλουμε να προχωρήσει η σχέση μας ή αν θέλουμε να αποχωρήσουμε από αυτήν. Οι σχέσεις ως γνωστόν είναι δύσκολες και υπάρχουν πολύ λεπτές ισορροπίες. Κάτι άλλο που μπορεί να βασανίζει το μυαλό σου είναι αν εσύ είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα, και δεδομένων των συνθηκών που έχουμε ανεξαρτητοποιηθεί αρκετά.

Μετά ερωτήματα άλλου τύπου που επίσης μπορεί να σε απασχολούν όπως, το ταιριάζουμε, είμαι με τον σωστό άνθρωπο ή αν πάμε ένα βήμα παρακάτω θα αλλάξει ενώ τώρα είμαστε μια χαρά; Είναι λογικό να διατηρείς και να έχεις κάποιες αμφιβολίες, αλλά σύμφωνα με τον επιστήμονα σχέσεων του Hinge Logan Ury, συγγραφέα του βιβλίου «How To Not Die Alone», υπάρχει ένας απλούστερος τρόπος για να κάνεις έναν έλεγχο αν το ένστικτο σου, η διαίσθηση σου, σου δείχνουν τι πρέπει να κάνεις.

Το «τεστ της ντουλάπας»

Αυτό το τεστ είναι σχεδιασμένο για να προσδιορίσει πώς αισθάνεσαι πραγματικά για έναν σύντροφο. Αυτό το «τεστ γκαρνταρόμπας» για μια σχέση ρωτάει: «Αν ο σύντροφος σας ήταν ένα ρούχο που σας ανήκει στη ντουλάπα σας, ποιο ρούχο θα ήταν;» λέει ο Ury. «Η ερώτηση είναι αρκετά αφηρημένη και παράλογη ώστε να επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκαλύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα και μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη κάποιων υποκείμενων αληθειών για τις σχέσεις μας».

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παραπάνω ερωτήσεις δεν είναι επίσης έγκυρες για να εξεταστούν ή ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνεις μια  ενδοσκόπηση και να επιθεωρήσεις μια σχέση με τρόπους πέρα από το τεστ της ντουλάπας, πριν αποφασίσεις αν θα μείνεις ή θα φύγεις.  Το τεστ αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο στο να ανακατευθύνει την προσοχή σου στην ουσία του θέματος: στο πώς πραγματικά αισθάνεσαι για τον σύντροφο σου. «Το τεστ γκαρνταρόμπας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε προοπτική, επειδή βασίζεται σε μια ενστικτώδη αντίδραση», λέει ο Ury. «Ενθαρρύνει τον λογικό, ορθολογικό εγκέφαλο σας να κάνει ένα βήμα πίσω και, αντίθετα, δίνει την ευκαιρία στα αληθινά σας συναισθήματα να μιλήσουν». Το ζητούμενο είναι να ακούσεις τα αληθινά συναισθήματα σου. Η ιδέα αυτού του τεστ είναι να απαντήσεις με το ένστικτο, με το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό.

Τι μπορεί να σημαίνει η απάντηση που θα δώσεις για τη σχέση σου

Το να εξετάσεις την απάντηση σου στο πλαίσιο του προσωπικού σου στυλ, μπορεί να σου δώσει πληροφορίες για το πώς βλέπεις τον σύντροφο σου και τη σχέση σας. Για το αν ευημερείτε στην εν λόγω σχέση ή όχι και τόσο πολύ. «Για παράδειγμα, ορισμένοι από τους πελάτες μου έχουν πει ότι ο σύντροφός τους είναι ένα ζεστό παλτό ή ένα άνετο πουλόβερ, γεγονός που υποδηλώνει ότι τους βρίσκει υποστηρικτικούς», λέει ο Ury.

Σε άλλες περιπτώσεις, μια θετική απάντηση μπορεί να έρθει με τη μορφή κάτι πιο συγκεκριμένου. «Μια γυναίκα είπε ότι το αγόρι της ήταν το μικρό μαύρο φόρεμα της, ρούχο με το οποίο ένιωθε σέξι και σίγουρη», λέει ο Ury, «Κι ένας άνδρας είπε ότι η φίλη του ήταν το αγαπημένο του δυνατό παντελόνι που φοράει στα μουσικά φεστιβάλ, το οποίο του είχε κάνει δώρο. Είναι ένα αντικείμενο που αγαπάει, αλλά ποτέ δεν θα το είχε επιλέξει για τον εαυτό του».

Αν απαντάς με παρόμοιο τρόπο με τα παραπάνω αποτελεί ένδειξη ότι κατά βάθος βλέπεις ότι ο σύντροφος σου υπηρετεί ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Κι ενώ αυτό μπορεί να μην αποτελεί από μόνο του λόγο για να παραμείνεις σε μια σχέση, είναι ένα σημάδι ότι ίσως να θέλεις να κάνεις μια παύση και να σκεφτείς αν η σχέση αξίζει να συνεχιστεί ή να σωθεί πριν την παρατήσεις.

 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης απαντήσεις στο τεστ της ντουλάπας που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν προβλήματα στη σχέση. «Ένας πελάτης είπε ότι η φίλη του ήταν ένα μάλλινο πουλόβερ, περιγράφοντας την ως κάτι που σε κρατάει ζεστό, αλλά μετά σε τρώει όταν το φοράς για πολύ ώρα», λέει ο Ury, «Και μια άλλη είπε ότι ο φίλος της ήταν σαν εκείνο το παλιό, ξεφτισμένο φούτερ που σου αρέσει αλλά δεν θα το φορούσες ποτέ δημόσια ή σε μια σημαντική συνάντηση». Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, η απάντηση υπέδειξε στον Ury ότι η πελάτισσα «είχε ξεπεράσει τη σχέση της, ότι δεν ήταν πλέον κάτι για την οποία ήταν περήφανη ή επένδυε σε αυτήν και ότι ήταν καιρός να βγάλει αυτό το φούτερ και να αποχωρήσει από τη σχέση», λέει.

Αλλά ακόμη και αν η απάντηση σου είναι παρόμοια με αυτές τις όχι και τόσο καλές, μπορεί να μην είναι ένα σίγουρο σημάδι πως πρέπει να εγκαταλείψεις τη σχέση σου προειδοποιεί ο Ury. Εξάλλου, η ερμηνεία της απάντησης σας απαιτεί να «αναλύσετε τον δικό σας ψυχισμό και να σκεφτείτε τα συναισθήματα που συνδέετε με το ρούχο που ονομάσατε», λέει. Σε γενικές γραμμές, είναι καλός οιωνός για τη σχέση σου αν η απάντηση σου είναι ένα αγαπημένο αντικείμενο της ντουλάπας σου ή οτιδήποτε σε κρατάει ζεστή ή προστατευμένη. Και είναι ανησυχητικό αν το ρούχο που επέλεξες, περιλαμβάνει κάτι που προκαλεί φαγούρα, είναι άβολο ή που δεν θα σε ενθουσίαζε να σε δουν με αυτό.

 

Το βέβαιο είναι πως αυτό το τεστ θα σε βοηθήσει ως ένα σημείο, αλλά πάντα θα πρέπει να δεις εσύ βαθιά μέσα σου τι θέλεις. Θα πρέπει να σκεφτείς αν είναι η ζωή που θέλεις να ζήσεις με αυτόν τον άνθρωπο ή σας χωρίζουν πολλά περισσότερα. Και τέλος μη μένεις σε μια σχέση από το φόβο της μοναξιάς και της συνήθειας, αυτό θα σα κουράσει γρήγορα και τους δυο.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top