Now Reading
Το να έχεις νεότερους φίλους θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την προσωπική ευτυχία

Το να έχεις νεότερους φίλους θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την προσωπική ευτυχία

Avatar photo
φιλία και διαφορά ηλικίας

Η ύπαρξη νεότερων ανθρώπων στη ζωή σου μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στη διάθεση σου.

Η διαφορά ηλικίας σε μια φιλική σχέση, και όχι μόνο, μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα των γύρω μας όμως ευτυχώς τα τελευταία χρόνια τείνει να είναι κάτι αποδεκτό και να δείχνει συνηθισμένο. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ακόμα ένα αρνητικό στίγμα σχετικά με τη μεγάλη διαφορά ηλικίας μέσα στις φιλίες. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι δυνατές φιλίες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα είναι πώς η εύρεση ενός φίλου στη γυμναστική μπορεί να αυξήσει το κίνητρο σου για άσκηση και να σε οδηγήσει και σε άλλες υγιεινές συνήθειες.

Συχνά, είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένο να βλέπεις στενούς φίλους από διαφορετικές γενιές και αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί από τους δια βίου φίλους που έχεις να έχουν δημιουργηθεί στο δημοτικό, στο γυμνάσιο ή ακόμα και στο κολέγιο. Κι ενώ στις δουλειές μας μας δίνεται η ευκαιρία να συναναστραφούμε με άτομα άλλων ηλικιών, συχνά συνηθίζεται να αναζητούμε άτομα που είναι σε μια παρόμοια φάση με εμάς.  Σύμφωνα όμως με το thelist.com, οι ειδικοί τονίζουν πόσο ωφέλιμο είναι στην πραγματικότητα να δημιουργείς φιλία με κάποιον πολύ νεότερο από εσένα.

φιλία και διαφορά ηλικίαςΜην φοβάσαι να φύγεις από το comfort zone σου

Μπορεί να είναι άβολο ή άβολο να ξεκινήσεις μια φιλία με κάποιον που είναι γενιές πίσω από εσένα αλλά αυτά τα συναισθήματα πιθανότατα προέρχονται από τον φόβο της γήρανσης που σου έχει ενσταλάξει η κοινωνία. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητούν πάντα νέα, φρέσκα πρόσωπα. Μέχρι να φτάσεις τα 20 σου, μπορεί να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε αγώνα για να επιβραδύνεις τη διαδικασία γήρανσης και να κρατήσεις τη νεότητα σου. Είναι ενδιαφέρον ότι η εύρεση νεότερων φίλων δίνει λιγότερη έμφαση στο παιχνίδι σύγκρισης και εστιάζει περισσότερο στο βάθος και την αξία που μπορεί να φέρει στη ζωή σου μια διαφορετική οπτική.

Η ειδικός σε θέματα φιλίας, Shasta Nelson, εξήγησε στο Well + Good ότι η δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης με κάποιον που μεγάλωσε σε διαφορετική γενιά, έχει τη μοναδική ικανότητα να επεκτείνει τη νοοτροπία σου, να αλλάξει την κοσμοθεωρία σου και ακόμη και να σε βοηθήσει να δεις τον κόσμο μέσα από έναν πιο αισιόδοξο φακό. Και συνεχίζει λέγοντας: «Με κάθε διαφορά δεκαετίας που μπορεί να έχετε μεταξύ σας μπορεί να φαίνεται ότι ζείτε σε έναν διαφορετικό κόσμο, με τα δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα». Ωστόσο, μπορεί να είναι ωραίο να μεταφερθείς σε μια διαφορετική γενιά για λίγο. Οι παλαιότερες γενιές συχνά θεωρούνται πιο σοφές και πιο έμπειρες, ενώ οι νεότερες γενιές χαρακτηρίζονται αυθόρμητες ή ανέμελες. Όταν η εμπειρία με την ανεμελιά βρεθεί σε μια φιλία, μπορεί να συμβούν τεράστιες αλλαγές νοοτροπίας.

φιλία και διαφορά ηλικίαςΗ ευτυχία είναι συνδεδεμένη με τη φιλία

Η αλήθεια είναι ότι αισθάνεσαι νεότερος όταν συναναστρέφεσαι με νεότερους ανθρώπους. Είτε είσαι στα 60, είτε στα 30, το να αγκαλιάζεις την ενέργεια που προέρχεται από νεότερες φιλίες είναι ισχυρό. Η Mayo Clinic εξηγεί πώς το να έχεις δυνατούς και υποστηρικτικούς ανθρώπους γύρω σου βελτιώνει πραγματικά την ευημερία σου και υπάρχουν πολλά σημάδια ότι κάποιος είναι πραγματικά φίλος σου. Δεδομένου ότι οι ποιοτικές φιλίες μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακουφίζεις το άγχος σου και να βρίσκεις υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές, η απόκτηση της αίσθησης του ανήκειν σε μια ομάδα με πολλές γενεές διαφορά, μπορεί να είναι ανεκτίμητη.

Σύμφωνα με το Entity, η δημιουργία συναναστροφής μεταξύ διαφόρων κοινωνικών ομάδων είναι στην πραγματικότητα το κλειδί για την «αντιγήρανση», επειδή οδηγεί σε βελτιώσεις στην ψυχολογική υγεία, την οποία οι κοινωνιολόγοι αναφέρουν επίσης ως «κοινωνική ενσωμάτωση». Μελέτες δείχνουν μια διανοητική, συναισθηματική και σωματική πτώση που σχετίζεται με τη γήρανση στην απομόνωση.

φιλία και διαφορά ηλικίας

Δεδομένου ότι οι νεότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν ταλέντο στη δικτύωση και τη δημιουργία κοινότητας, είναι σημαντικό να είσαι ανοιχτή   όταν πρόκειται να κάνεις φίλους που φαίνονται «πολύ νέοι». Στην πραγματικότητα, αυτές οι φιλίες μπορούν να σε κρατήσουν ζωντανή και υγιή. Ενώ μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου ως μέντορα σε κάποιον νεότερο, σκέψου μια νεότερη φιλία ως μια δυναμική «αντίστροφου μέντορα». Υπάρχει πολλή αξία που μπορεί να συλλεχθεί από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, επομένως το να είσαι ανοιχτή με τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στη φιλίας σου θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την ευτυχία σου.

Διάβασε επίσης:

Διάσημες που παρέμειναν φίλες παρά το γεγονός ότι είχαν σχέση με τον ίδιο άντρα

Αυτές οι διάσημες κυρίες συνέχισαν να κάνουν παρέα και να είναι αγαπημένες φίλες πάρα το γεγονός ότι είχαν σχέση με τους ίδιους άνδρες, κι όμως δεν άφησαν το δράμα των σχέσεων να μπει εμπόδιο στη δίκη τους φιλία. Mπορεί να βγαίνεις με τον πρώην μιας φίλης σου και να παραμείνετε καλές φίλες, προσπερνώντας το γεγονός αυτό;

φιλίες
instagram.com/anistonncoxx/

Αυτές οι σταρ αποδεικνύουν ότι μπορείς. Από τις πιο παλιές του Hollywood όπως την Jennifer Aniston και την Gwyneth Paltroow μέχρι τις σημερινές κοριτσίστικες παρέες όπως αυτές των Taylor Swift, Ellie Goulding και Selena Gomez), αυτές οι διασημότητες δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να θυσιάσεις τις φιλίες για μία ερωτική σχέση.

Δες εδώ ποιες παρέμειναν φίλες.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουδιστική κουζίνα: Ο «κανόνας των 5» για ισορροπημένη διατροφή που διεγείρει το σώμα και το μυαλό
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 Κορυφαία hacks για εύκολο ύπνο από διαφορετικά μέρη του κόσμουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr