Now Reading
Το κινητό σου μπορεί να σε αρρωσταίνει χωρίς να το ξέρεις- Πώς θα το δεις και τι να κάνεις

Το κινητό σου μπορεί να σε αρρωσταίνει χωρίς να το ξέρεις- Πώς θα το δεις και τι να κάνεις

Avatar photo
το κινητο σου μπορει να σε αρρωσταίνει

Πώς μπορείς να μειώσεις την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό σου αλλά και άλλες συσκευές στο σπίτι σου.

Είναι πανεύκολο να παραμείνουμε κολλημένοι στα κινητό μας. Αν στο έλεγε αυτό κανείς πριν από 20 χρόνια θα γελούσες τόσο πολύ που θα έμοιαζε με αστείο… από άλλον πλανήτη!Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς κρατούν συνδεδεμένους με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα ενώ η αποστολή γραπτών μηνυμάτων καθιστά δυνατή τη συνομιλία με οποιονδήποτε σε μια στιγμή. Για να μη μιλήσουμε για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που μας διασκεδάζουν για ώρες. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε ακόμη και τα τηλέφωνά μας ως ξυπνητήρια για να ξυπνάμε το πρωί, καθιστώντας τα μια τεχνολογία στην οποία βασιζόμαστε πραγματικά καθημερινά. Έχεις σκεφτεί όμως πως το κινητό σου μπορεί να σε αρρωσταίνει;

Αν και η τεχνολογία είναι καταπληκτική και χρήσιμο εργαλείο, συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα laptop μπορεί να εκπέμπουν επιβλαβή κύματα (EMF) που μας κάνουν να νιώθουμε νωθροί και άρρωστοι. Η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό σου μπορεί να είναι πιο επιβλαβής για τον οργανισμό σου απ’ όσο νομίζεις.

κοπέλα κοιμάται με κινητό

Τι μας κάνουν τα EMF;

Σύμφωνα με άρθρο του Womansworld.com, πολλοί από εμάς είμαστε υπερβολικά εκτεθειμένοι σε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες (EMF) που εκπέμπονται από τα ηλεκτρονικά. Οι άνθρωποι είναι συχνά κουρασμένοι από την οξεία, αθροιστική και χρόνια έκθεση στο EMF. Ο λόγος; Τα EMF έχει αποδειχθεί ότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων.

Πώς μπορώ να περιορίσω την έκθεση σε EMF;

Νιώθεις νωθρότητα και ανησυχείς ότι φταίνε τα EMF;  Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υπερβολική έκθεση και να νιώσεις καλύτερα.

1.Μετακινήσου 2 εκατοστά από το τηλέφωνό σου

κινητόΌταν συνομιλείς στο κινητό σου, η «απόσταση είναι φίλος σου» λένε οι ειδικοί. Όσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο τηλέφωνό σου, τόσο σε περισσότερα EMF εκτίθεσαι. Αντί να το κρατάς απευθείας στο αυτί σου, βάλε το τηλέφωνο στο «ηχείο» και κράτησέ το σε απόσταση. Η έρευνα στο UC Berkeley προτείνει ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ισχύς των κυμάτων EMF με τα οποία έρχεσαι σε επαφή.

2.Ζέστανε το φαγητό σου και φύγε μακριά

φούρνος μικροκυμάτωνΜόλις πατήσεις «έναρξη» στο φούρνο μικροκυμάτων σου, καλό θα είναι να πας στο διπλανό δωμάτιο όσο ζεσταίνεται το φαγητό. Ενώ τα μικροκύματα μπορεί να είναι στην κορυφή της λίστας των συσκευών που παράγουν EMF στο σπίτι σου, τα ενεργειακά τους κύματα διαχέονται σημαντικά με την απόσταση, σημειώνει μια μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Radiological Protection. Κάθε βήμα που απομακρύνεσαι από τον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να μειώσει αισθητά την έκθεση στα EMF.

3.Δοκίμασε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου

βιταμίνες

Η έκθεση σε EMF μπορεί να μειώσει τα επίπεδα μαγνησίου στο σώμα, προτείνει μια μελέτη σε ζώα από την Biological Trace Element Research. Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για υγιή οστά, μύες, λειτουργία των νεύρων και πολλά άλλα, και μπορεί επίσης να βοηθήσει στον μετριασμό της βλάβης από τα EMF. Τα EMF παράγουν ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας και το μαγνήσιο δρα ως ισχυρός καθαριστής ελεύθερων ριζών, λένε οι ειδικοί.

Διάβασε επίσης:

Σε τι άλλο χρησιμεύει το iPhone σου εκτός από να είναι ένα απλό κινητό

Εάν έχεις και εσύ iPhone σίγουρα ξέρεις πως η συσκευή σου μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη στην καθημερινή σου ζωή με πρακτικούς τρόπους. Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν γνωρίζεις πώς μερικές από τις βασικές ρυθμίσεις iPhone, εφαρμογές και λειτουργίες μπορούν να απλοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις μέρες σου. Ο Τεχνικός εμπειρογνώμονας Dan Riley από το SpotifyUnlocked.com αναφέρει παρακάτω κάποιες από τις δυνατότητες του κινητού σου που αν τις αξιοποιήσεις σωστά η καθημερινότητά του θα γίνει πιο εύκολη.

i phoneΧρησιμοποίησέ το ως αλφάδι

Γνωρίζεις ότι αν χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Compass μπορείς να μετατρέψεις το iPhone σου σε επίπεδο; Ο Riley εξηγεί: «Απλώς άνοιξε την εφαρμογή και σύρε προς τα αριστερά για να αποκτήσεις πρόσβαση στη λειτουργία αλφαδιού». Κράτησε το iPhone οριζόντια στο έδαφος για να ελέγξεις αν η επιφάνεια είναι επίπεδη.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι τα αφροδισιακά και πώς μπορούν να επηρεάσουν προς το καλύτερο την ερωτική μας ζωή
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6 αλάνθαστοι τρόποι για να σε ερωτεύεται ξανά και ξανά που θα τρομάξεις αν δεις πόσο λειτουργούνDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr