Now Reading
Θέλεις να τεστάρει την κινητικότητά σου; Το Hands-Free Sit-Squat-Stand του TikTok είναι για σένα

Θέλεις να τεστάρει την κινητικότητά σου; Το Hands-Free Sit-Squat-Stand του TikTok είναι για σένα

Avatar photo
κορίτσια που κάνουν γυμναστική

Τι λέει πραγματικά για το σώμα σoυ το Viral Hands-Free Sit-Squat-Stand, «Test Fitness» του TikTok;

Ο Lil’ Jon και οι Ying Yang Twins πιθανότατα δεν είχαν στο μυαλό τους τη φυσική κατάσταση όταν τραγούδησαν το Get Low, αλλά πολλά άτομα σε όλο το TikTok κάνουν ακριβώς αυτό σε ένα νέο «τεστ φυσικής κατάστασης».
Η κίνηση, που γίνεται viral στο TikTok, προκαλεί τους χρήστες να χαμηλώσουν με τα πόδια σταυρωμένα σε καθιστή θέση, να μετακινηθούν προς τα εμπρός στα γόνατά τους, να κουνηθούν προς τα πίσω σε ένα βαθύ κάθισμα οκλαδόν και στη συνέχεια να σταθούν – όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους.

Το τεστ φυσικής κατάστασης του TikTok είναι σίγουρα ένα απαιτητικό σύνολο κινήσεων, αλλά ο φυσιοθεραπευτής Jacob VanDenMeerendonk, DPT δεν είναι πολύ πεπεισμένος ότι δοκιμάζει πραγματικά τη φυσική κατάσταση ενός ατόμου. Αντίθετα, αφορά περισσότερο στην κινητικότητα.

«Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση κινητικότητας, αλλά όχι τόσο ένα “τεστ φυσικής κατάστασης”», λέει ο Dr. VanDenMeerendonk. «Το να μπορείς να στέκεσαι για να κάθεσαι και να στέκεσαι από το πάτωμα χωρίς τη χρήση των χεριών σου, μου λέει ως φυσιοθεραπευτή ότι αυτό το άτομο έχει μεγάλη κινητικότητα στο κάτω μέρος του σώματος, έλεγχο του σώματος, δύναμη του πυρήνα και ισορροπία».

@jadcrnogorac

Can you pass this fitness test?#fitover40 #fun #fitnesstest

♬ original sound – JAD

Η κινητικότητα του κάτω μέρους του σώματος είναι ένα εξαιρετικό πράγμα που πρέπει να καλλιεργήσετε γενικά, και ειδικά αν είστε δρομέας, θέλετε να μειώσετε τον πόνο στη μέση ή προσπαθείτε να κινηθείτε πιο ελεύθερα και λιγότερο τρίζοντας σε όλο τον κόσμο. Ο έλεγχος του σώματος, η δύναμη του πυρήνα και η ισορροπία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη τραυματισμών – και, ξέρετε, να αισθάνεστε καλύτερα στην καθημερινή ζωή.

Ο Dr. VanDenMeerendonk επισημαίνει ότι υπάρχει στην πραγματικότητα ένα τεστ παρόμοιο με αυτό το «τεστ φυσικής κατάστασης» που καθιερώθηκε από μια μελέτη του 2014 ως προγνωστικό δείκτη της μακροζωίας ενός ατόμου. Είναι πιο απλό, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο. Το «κάθισε και σήκω από το πάτωμα» προκαλεί ένα άτομο να χαμηλώσει στο πάτωμα σε στάση σταυροπόδι και στη συνέχεια να επιστρέψει κατευθείαν στην όρθια θέση χωρίς τη χρήση των χεριών ή των γονάτων του. Βαθμολογείται από το 10 και για κάθε χέρι ή γόνατο που αφήνετε κάτω, αφαιρείται ένας βαθμός, ενώ οι ταλαντεύσεις θα σας κοστίζουν μισό πόντο. Σε μια περίοδο παρακολούθησης περίπου έξι ετών, υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι μεταξύ των ατόμων που σημείωσαν χαμηλότερη βαθμολογία στο τεστ.

«Αυτό το τεστ είχε όντως τους περιορισμούς του, αλλά έλαβε δείγμα περίπου 2000 ενηλίκων και τα αποτελέσματα ήταν στατιστικά σημαντικά», λέει ο Dr. VanDenMeerendonk.

Έτσι, αν θέλετε να προκαλέσετε τον εαυτό σας να χαμηλώσει (και να σηκωθεί ξανά) με ευκολία, δεν είναι τόσο κακή ιδέα. Εάν δυσκολεύεστε, ο Dr. VanDenMeerendonk προτείνει να κάνετε ασκήσεις κινητικότητας ισχίου, αστραγάλου και θωρακικής (άνω σπονδυλικής στήλης), καθώς και «να επικεντρωθείτε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυρήνα και σταθερότητας της σπονδυλικής στήλης».

Αλλά να θυμάστε ότι το να μπορείτε να κάνετε το ιογενές «τεστ φυσικής κατάστασης» δεν λέει πολλά για τη φυσική σας κατάσταση, οπότε αν δεν μπορείτε να το κάνετε, μην αγχώνεστε.

κορίτσια που κάνουν γυμναστική

Διάβασε επίσης:

Πώς θα σου φαινόταν να τρέχεις και να εργάζεσαι; Αυτή είναι η νέα εμμονή του TikTok

Οι περισσότερες αναζητούμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, από τη διατροφή μας μέχρι την άσκηση μας. Η διατήρηση της σωστής υγείας είναι σημαντική. Ωστόσο πολλές από εμάς κάνουμε καθιστική εργασία και αυτό φυσικά επιβαρύνει την υγεία μας. Η εργασία μπροστά από έναν υπολογιστή για μεγάλες περιόδους είναι επιβλαβής και δεν αρκεί μόνο να σηκωνόμαστε για ένα διάλειμμα.

περπάτημα σε διάδρομο

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο thelist.com, οι μεγάλες περίοδοι καθιστικής εργασίας μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας. Γνωρίζαμε ότι η εταιρική δουλειά ήταν επιβαρυντική, αλλά αυτή η έκθεση δίνει νέα τροπή στα πράγματα. Μελέτες δείχνουν ότι το επιθετικό κάθισμα οδηγεί σε παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις και ανθυγιεινούς τρόπους διατροφής.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ζευγαρι αγκαλιασμενο σε μία γέφυρα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top