Now Reading
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του εκζέματος και να ανακουφίσουν το δέρμα

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του εκζέματος και να ανακουφίσουν το δέρμα

Avatar photo

Σίγουρα οι δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα δεν είναι ευχάριστες για κανέναν και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο τέτοιο είδους πρόβλημα αναζητούν λύσεις. Οι φυσικές επιλογές είναι πάντα πιο ασφαλής, όπως τα αιθέρια έλαια.

Το έκζεμα συνοδεύεται από ορισμένα επώδυνα και δυσάρεστα συμπτώματα. Σύμφωνα με την National Eczema Association, η δερματική πάθηση χαρακτηρίζεται από ξηρό, φολιδωτό δέρμα, ερυθρότητα και φουσκάλες. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα που βιώνουν οι άνθρωποι με έκζεμα είναι η φαγούρα. Ενώ πολλοί άνθρωποι ξεπερνούν την δερματική πάθηση, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα για όσους υποφέρουν σήμερα από αυτήν και αναζητούν απεγνωσμένα έναν τρόπο να καταπολεμήσουν τα επώδυνα συμπτώματά της. 

  

  

Αν η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείς δεν σου δίνει την ανακούφιση που χρειάζεσαι, ίσως να σκέφτεσαι να στραφείς σε φυσικές σπιτικές θεραπείες για το δέρμα σου. Μια θεραπεία στο σπίτι στην οποία στρέφονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι τα αιθέρια έλαια. Σύμφωνα με το Healthline, αυτά τα έλαια είναι το μυστικό όπλο για έναν πιο ευτυχισμένο, πιο ισορροπημένο εαυτό. Μειώνουν το άγχος, μας βοηθούν να διαχειριστούμε τους πονοκεφάλους και είναι ευεργετικά για τη διατήρηση ενός καθαρού μυαλού. Ενώ η ικανότητά τους να βοηθούν μέσω της εισπνοής έχει επαληθευτεί, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι είναι επίσης χρήσιμα για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος. 

 

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να διευκολύνουν τα συμπτώματα του εκζέματος 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά για την ψυχική μας υγεία. Μπορείς ακόμη και να ανακουφιστείς από το άγχος και να μπεις σε μία ζώνη χαλάρωσης χρησιμοποιώντας συνδυασμούς αιθέριων ελαίων. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτά τα θαυματουργά έλαια. Σύμφωνα με το Medical News Today, τα αιθέρια έλαια μπορούν να κάνουν τη ζωή με το έκζεμα πολύ πιο εύκολη, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα. 

Για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να λέει ότι τα αιθέρια έλαια μπορούν να απαλλαγούν εντελώς από το έκζεμα. Αλλά τα αιθέρια έλαια, ιδιαίτερα εκείνα με αντιφλεγμονώδη ή αντιμικροβιακή δράση, μπορούν τουλάχιστον να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό. Η χρήση αραιωμένων αιθέριων ελαίων στο προσβεβλημένο δέρμα σας έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τη μόλυνση και να κρατήσει την περιοχή από το να φαγουρίζει τόσο πολύ. 

 

Ωστόσο, είναι καλύτερο να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν εισαγάγεις οποιοδήποτε νέο προϊόν στο δέρμα σας. Σύμφωνα με το WebMD, τα άτομα με έκζεμα είναι πιο ευαίσθητα σε πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες και μπορεί να έχουν ανεπιθύμητη αντίδραση σε αιθέρια έλαια με μη επαληθευμένα συστατικά. 

 

Αυτά είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την καταπράυνση του εκζέματος 

Τώρα που γνωρίζεις ότι τα αιθέρια έλαια μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακουφίσεις ορισμένα από τα συμπτώματα του εκζέματός σας, ήρθε η ώρα να επιλέξεις εκείνα που θα σε βοηθήσουν. Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι καλύτερα από άλλα στο να προστατεύουν το δέρμα σας από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του εκζέματος. Απλά θυμήσου να χρησιμοποιείς πάντα ένα έλαιο φορέα – όπως το ηλιέλαιο – για να αραιώσεις οποιοδήποτε καθαρό αιθέριο έλαιο που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τοπικά. 

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι το αγαπημένο έλαιο των γκουρού της φυσικής υγείας. Χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα για τα καταπραϋντικά του αποτελέσματα. Και, σύμφωνα με το Verywell Health, αυτό το χρήσιμο έλαιο αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στο σχέδιο θεραπείας του εκζέματός σας. Είναι περισσότερο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, οι οποίες θεραπεύουν και προστατεύουν το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από υπερβολικό ξύσιμο. 

 

Ένα άλλο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά το έκζεμα είναι το έλαιο χαμομηλιού. Το χαμομήλι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία παθήσεων όπως το έκζεμα και τα έλκη. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να ξύνεται συχνά, το έλαιο χαμομηλιού θα μπορούσε να μας δώσει την ανακούφιση που έχουμε ανάγκη. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κοτσανια λεβαντας και μια πεταλουδα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ανθρακούχο νερό


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top