Now Reading
Θες να χωρίσετε; Αυτά είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη για να του το ανακοινώσεις

Θες να χωρίσετε; Αυτά είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη για να του το ανακοινώσεις

Avatar photo

Σίγουρα ο χωρισμός δεν είναι μία εύκολη και ευχάριστη στιγμή, ακόμα και αν είναι κάτι που θέλεις να συμβεί, υπάρχει όμως τρόπος να γίνει και σίγουρα υπάρχουν μέρη που είναι εντελώς λάθος για να χωρίς και αλλά που θεωρούνται ιδανικά.

Είτε είσαι εσύ το άτομο που θέλει να χωρίσει είτε το άτομο που θέλουν να το χωρίσουν, ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος αν αφορά κάποιον για τον οποίο νοιάζεσαι πραγματικά. Αν είσαι εσύ εκείνη που θέλει να επικοινωνήσει τα άσχημα νέα, πρέπει πρώτα να σκεφτείς πώς θα το πεις στο σύντροφό σου, πότε θα του το πεις και πώς θα αντιδράσει. Μπορεί επίσης να πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να εξακολουθείτε να είστε φίλοι ή αν θα συμφωνήσεις έπειτα από αίτημά του άλλου να παραμείνετε φίλοι. 

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς – τον οποίο πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη τους – είναι ο τόπος του χωρισμού. Αν σκοπεύεις να κάνεις πρόταση γάμου σε κάποιον, πιθανότατα θα ήθελες να γίνει σε ένα ρομαντικό ή ουσιαστικό μέρος, ίσως με μάρτυρες για να γιορτάσεις την ευτυχή κατάληξη. Αλλά το να σκεφτείς ένα μέρος για να τερματίσεις μια σχέση μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο, επειδή πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα αρνητικά επακόλουθα. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ιδανικό μέρος χωρισμού για όλους, επειδή δεν αντιδρούν όλοι με τον ίδιο τρόπο σε έναν χωρισμό, αλλά υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες που είναι καλύτερες από άλλες. 

 

Τα καλύτερα μέρη 

Ο τερματισμός μιας σχέσης μπορεί να είναι μια πολύ συναισθηματική δοκιμασία, ανεξάρτητα από το σε ποια πλευρά βρίσκεσαι. Είναι σύνηθες ο ένας ή και οι δύο άνθρωποι να κλαίνε, να θυμώνουν, να θέλουν να κάνουν μια μακρά συζήτηση σχετικά με την απόφαση ή κάποιο συνδυασμό των τριών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μία ιδιωτική τοποθεσία ή ένα πιο απόμερο μέρος μακριά από κόσμο είναι η καλύτερη επιλογή. Συγκριμένα μάλιστα  όσο πιο ιδιωτικός τόσο το καλύτερο. Σκέψου να επιλέξεις ένα μέρος όπου ο σύντροφός σου δεν θα νιώθει ευάλωτος και αυτό είναι μια καλή ιδέα. 

Μια ιδιωτική τοποθεσία μπορεί να σημαίνει το σπίτι του συντρόφου σου, αλλά δεν χρειάζεται να περιορίζεται σε μια κατοικία. Υπάρχουν ορισμένες δημόσιες τοποθεσίες που μπορούν να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο ιδιωτικότητας σε ορισμένες ώρες της ημέρας, όπως ένα πάρκο ή ένα παγκάκι κατά μήκος ενός απομονωμένου μονοπατιού για περπάτημα. Ωστόσο, αν υποψιάζεσαι ότι ο σύντροφός σου μπορεί να γίνει υπερβολικά υστερικός, ίσως θελήσεις να του δώσεις την ευγένεια της πλήρους ιδιωτικότητας στους τοίχους ενός σπιτιού. 

 

Αν είσαι σε σχέση εξ αποστάσεως και ο προσωπικός χωρισμός δεν αποτελεί επιλογή, κάνε αντί γι’ αυτό βιντεοκλήση. Απλά βεβαιώσου ότι ο σύντροφός σου βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο, μόνος του και δεν οδηγεί ή δεν αποσπάται η προσοχή του με άλλους τρόπους. Θα πρέπει να χειριστείς τον χωρισμό μέσω βίντεο με τον ίδιο τρόπο που θα χειριζόσουν έναν διαπροσωπικό χωρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει επίσης να βρίσκεσαι σε ιδιωτικό μέρος, μόνοι και χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας. 

Τα χειρότερα μέρη 

Αν έχεις δει το «Legally Blonde», ίσως θυμάστε τη σκηνή χωρισμού μεταξύ της Elle -Reese Witherspoon- και του Warner -Matthew Davis- που συνέβη σε ένα ακριβό εστιατόριο. Είναι το τέλειο σκηνικό για μια πρόταση γάμου, αλλά αντί να πάρει δαχτυλίδι, η Elle μαθαίνει από τον αγαπημένο της ότι είναι λίγη και πρέπει να την χωρίσει. Κάνει ένα σχόλιο για το στήθος της, κλαίει και τσιρίζει, όλα γίνονται αρκετά δυνατά ώστε να τα ακούσουν οι παρακείμενοι θαμώνες, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Warner. Στη συνέχεια φεύγει από το εστιατόριο και συνεχίζει να κλαίει στη διαδρομή. 

 

Παρόλο που η ταινία είναι μυθοπλασία, η σκηνή αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του γιατί ένα εστιατόριο – ή οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος με παρευρισκόμενους – είναι από τα χειρότερα μέρη για να χωρίσεις με κάποιον. Μπορεί να οδηγήσει τον σύντροφό σου να πιστέψει ότι βρίσκεται σε ένα ρομαντικό ραντεβού, οπότε πιθανότατα θα αιφνιδιαστεί εντελώς όταν μάθει τον πραγματικό λόγο που βρίσκεται εκεί. Επιπλέον, το να σε παρατάνε μπροστά σε κόσμο μπορεί να είναι αρκετά ταπεινωτικό, γεγονός που μπορεί να μεγεθύνει τα συναισθήματά και να οδηγήσει σε αμηχανία και τους δυο σας. 

 

Ένα άλλο κακό μέρος για να χωρίσεις με κάποιον είναι το διαδίκτυο ή το τηλέφωνο αν το να το κάνεις αυτοπροσώπως είναι μια επιλογή. Ακόμα και αν είσαι σε σχέση εξ αποστάσεως, δεν πρέπει ποτέ να την τερματίσεις μέσω mail, μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κειμένου. Αυτές οι μέθοδοι είναι πολύ απρόσωπες και μπορεί ακόμη και να θεωρηθούν προσβλητικές για το άλλο άτομο. Αν υπάρχει η δυνατότητα βιντεοκλήσης, χρησιμοποίησε την. Αν η βιντεοκλήση δεν είναι εφικτή , ένα κανονικό τηλεφώνημα θα πρέπει να είναι το σχέδιο Β. 

Διάβασε επίσης:

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εγκαταλείπουν τις γυναίκες που αγαπούν

Αν και οι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εγκαταλείπουν τις γυναίκες που αγαπούν μπορεί να ποικίλλουν, υπάρχουν μερικοί ξεχωριστοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εγκαταλείπουν τις σχέσεις τους με γυναίκες που αγαπούν αντί να παραμείνουν και να αποκαταστήσουν ή να βοηθήσουν τις σχέσεις τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικοί, υπάρχουν μερικές σταθερές ανδρικές συμπεριφορές που οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν. Τα λάθη που κάνουμε σαν γυναίκες απέναντι στους άνδρες μερικές φορές μπορεί να αποβούν μοιραία και ανεπανόρθωτα.  

Εδώ είναι πέντε «σπαρακτικοί» λόγοι για τους οποίους οι άνδρες αφήνουν τις γυναίκες που αγαπούν: 

  1. Δυσκολεύεται να συνδεθεί μαζί σου συναισθηματικά

Ενώ οι γυναίκες συνήθως πιστεύουν ότι η ανδρική συμπεριφορά δεν υπαγορεύεται από το συναίσθημα, το αντίθετο είναι γενικά η αλήθεια. 

Οι άνδρες απαιτούν θετικές συναισθηματικές συνδέσεις για να θέλουν να παραμείνουν σε μια σχέση. Οι γυναίκες συχνά νιώθουν την ανάγκη να του πουν όλα όσα νιώθουν τη δεδομένη στιγμή, αφήνοντάς τον εξαντλημένο και απρόθυμο να μοιραστεί τα δικά του συναισθήματα. 

Αν ένας άντρας νιώθει ότι θα τον μαλώσουν επειδή ανοίγεται στη σύντροφό του, τελικά θα κλείσει και θα στρέψει τα συναισθήματά του προς τα μέσα. Αυτό οδηγεί σε μια συναισθηματική συσσώρευση, με αποτέλεσμα να είναι αποστασιοποιημένος τόσο από τη σύντροφό του όσο και από τα δικά του συναισθήματα. Μόλις ένας άντρας νιώσει μόνος σε μια σχέση, αρχίζει να χάνει την αγάπη και να ψάχνει για κάποιον άλλον που θα καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες.  

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 λεπτά και 3 ασκήσεις αρκούν για να ενδυναμώσεις άμεσα το σώμα σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 σνακ που μπορούν να τρώνε άφοβα όσοι πάσχουν από διαβήτηDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top