Now Reading
Οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν αυτές τις 4 κοινές συνήθειες

Οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν αυτές τις 4 κοινές συνήθειες

Avatar photo
κυρία σε τουλίπες

Ακολούθησε αυτές τις 4 συνήθειες αν θέλεις να έχεις μακροζωία.

Η δημιουργία ενός πλάνου για να έχεις ευεξία τις περισσότερες φορές μπορεί να σε μπερδέψει. Μπορείς να έχεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα πολλές προπονήσεις, πρακτικές ψυχικής υγείας και προγράμματα διατροφής για να διαλέξεις, όλα με τα δικά τους αντίστοιχα οφέλη. Αλλά για όποιον επιθυμεί τις βέλτιστες πρακτικές των μακροβιότερων και πιο υγιών ζωντανών ανθρώπων στον πλανήτη υπάρχουν 4 συμβουλές για τον τρόπο ζωής για τη μακροζωία που, όταν εφαρμοστούν, μπορούν πραγματικά να σε εκπλήξουν. Ειδικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση ασθενειών σύμφωνα με τον Dean Ornish, MD, και τη συγγραφέα Anne Ornish – ένα ζευγάρι που ερευνά και γράφει για το ποιες συμπεριφορές βελτιώνουν χρόνιες ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης.

κοπέλα στον ήλιοΤο ζευγάρι εξηγεί ότι πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας φλεγμονής, του οξειδωτικού στρες (διακοπή της φυσικής ισορροπίας των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών στο σύστημά σας) και των αλλαγών στο μικροβίωμα μας, προέρχονται από τις ίδιες πηγές. Ανακάλυψαν ότι οι περισσότερες από αυτές τις βιολογικές ανησυχίες μπορούν να χωρισθούν σε 4 βασικές συνήθειες του τρόπου ζωής: Πώς τρώμε, διαχειριζόμαστε το άγχος μας, κινούμε το σώμα μας και δίνουμε προτεραιότητα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

χαρούμενη κοπέλα«Αυτή η θεωρία παρέχει μια πιο επιστημονική βάση για την κατανόηση της νόσου και εξηγεί γιατί οι περιοχές της Μπλε Ζώνης και ορισμένες χώρες της Ασίας είχαν χαμηλά ποσοστά όλων αυτών των διαφορετικών χρόνιων ασθενειών», δήλωσε πρόσφατα ο Dr. Ornish σε μια συνέντευξη με τον ειδικό σε θέματα μακροζωίας Dan Buettner, ιδρυτή του Blue Zones, που μελετά μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν εξαιρετικά μεγάλη, υγιή ζωή.

4 συμβουλές για τον τρόπο ζωής μακροζωίας από τους μακροβιότερους ανθρώπους στη Γη

1. Τρώνε φυτικής προέλευσης τροφές

υγιεινή διατροφήΌταν πρόκειται να γεμίσουν τα πιάτα τους, οι άνθρωποι των Μπλε Ζωνών επικεντρώνονται στα φυτά. «Τρώνε 90 έως 100% φυτικής προέλευσης τροφές πέρα από κάθε αμφιβολία», είπε προηγουμένως ο Buettner στο Well+Good. Γιατί; Επειδή τροφές όπως: τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά και τα φασόλια ωφελούν την καρδιά, το έντερο και τον εγκέφαλo μας. Επιπλέον, οι φυτικές δίαιτες συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και η λίστα συνεχίζεται. Οι κάτοικοι των Μπλε Ζωνών τρώνε επίσης μικρές μερίδες κρέατος σε μέγεθος παιγνιδιού κατά καιρούς και γενικά μένουν στο να πίνουν νερό, καφέ αλλά και κρασί.

2. Διαχειρίζονται το άγχος με την κηπουρική

κηπουρική και άγχοςΟι ερευνητές στην πραγματικότητα μόλις αρχίζουν να καταλαβαίνουν πώς το άγχος συμβάλλει στις ασθένειες, αλλά τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι η ψυχική αναταραχή που προκαλείται από μια πολύ μεγάλη λίστα υποχρεώσεων ή από πάρα πολλές νύχτες κακού ύπνου, ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα του σώματος μας να ρυθμίζει τη φλεγμονή. Και οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, τόσο να αναπτυχθούν όσο και να προχωρήσουν, εξ ου και γιατί η διαχείριση του στρες είναι ένα τεράστιο μέρος της προστασίας του σώματος και του μυαλού μας από ασθένειες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετριάσουμε το άγχος, από τον διαλογισμό μέχρι την προσευχή μέχρι τον χορό. Αλλά στις Μπλε Ζώνες, η κηπουρική είναι ίσως η πιο δημοφιλής μορφή ανακούφισης από το στρες. Οι θετικές παρενέργειες της κηπουρικής περιλαμβάνουν καθυστερημένα συμπτώματα άνοιας και βελτιωμένη ψυχική και σωματική υγεία.

3. Οι κάτοικοι της Μπλε Ζώνης παραμένουν σωματικά δραστήριοι όλη την ημέρα τους

ζευγάρι που χορεύειΟι κάτοικοι της Μπλε Ζώνης δεν είναι γνωστό ότι κάνουν επίπονες προπονήσεις, αλλά η ζωή τους είναι δυναμική, είπε στο Well+Good η Emily Kiberd, DC, ιδρύτρια της Urban Wellness Clinic της Νέας Υόρκης. Για παράδειγμα, περπατούν μέχρι το μπακάλικο, χορεύουν, εξασκούνται στο thai chi και οδηγούν τα ποδήλατά τους βασικά παντού. Το FYI, το περπάτημα, ο χορός και η ποδηλασία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Ας λάβουμε λοιπόν υπόψη μας ότι η πρωινή μας βόλτα και το μεσημεριανό διάλειμμα για τον χορό κάνουν τη διαφορά ακόμα κι αν το καθένα διαρκεί μόνο 15 λεπτά.

4. Μένουν στενά συνδεδεμένοι με τις κοινότητες τους

παρέα κοριτσιώνΤο να έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας αγαπούν και μας νοιάζονται – και που αγαπάμε και νοιαζόμαστε αντίστοιχα- είναι καλό για εμάς. «Η αγάπη δεν είναι κάτι για το οποίο ακούτε συχνά στην επικρατούσα ιατρική, και αυτό είναι το κομμάτι για το οποίο οι συμμετέχοντες μας ανησυχούν περισσότερο, παρόλο που είναι ίσως το πιο πολύτιμο», λέει η Anne Ornish. Μια μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος άνοιας σε άτομα άνω των 75 ετών ήταν χαμηλότερος για εκείνους που είχαν διάφορες, ικανοποιητικές κοινωνικές σχέσεις. Έτσι, όταν σκέφτεσαι πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου σήμερα, φροντίστε να το μεταφέρεις και να το κάνεις πράξη κάποια στιγμή με κάποιον που αγαπάς. Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί μακροπρόθεσμα.

κυρία σε τουλίπεςΔιάβασε επίσης:

Kintsugi: Πώς να εφαρμόσεις την ιαπωνική τέχνη στη ζωή σου για να θεραπεύσεις την ψυχή σου

Πώς μια τέχνη κεραμικής μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στην θεραπεία της ψυχής; Όπως έχουμε ξαναγράψει, το Kintsugi είναι η αρχαία ιαπωνική πρακτική επισκευής σπασμένων αντικειμένων με χρυσό. Αυτές οι χρυσές εγκοπές  μοιάζουν με ουλές που μεγεθύνονται και μεταμορφώνονται σε κάτι νέο που αποκτά έτσι μια ακόμη πιο πολύτιμη προστιθέμενη αξία. Πολλές φορές το Kintsugi έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά για την τέχνη της επούλωσης των πληγών. Αλλά πώς ακριβώς αυτή η ιαπωνική τεχνική μεταφέρεται από το υλικό στο πνευματικό επίπεδο;

Kintsugi στην ψυχη
https://www.instagram.com/ooak_creation/

Το Kintsugi της ψυχής είναι η επίγνωση.!«Το Kintsugi μάς επιτρέπει να γεμίσουμε κάθε ρωγμή, κάθε ρυτίδα, κάθε πληγή της ψυχής μας και του σώματός μας με το χρυσό της επίγνωσης που αναβλύζει», λέει στη Vogue.it η Selene Calloni Williams, ψυχολόγος, ειδικός στη σαμανική γιόγκα και συγγραφέας του βιβλίου «Kintsugi. Διόρθωσε τις πληγές της ψυχής και κάνε κάθε στιγμή της ζωής σου πολύτιμη».

Διάβασε εδώ για την ιαπωνική τέχνη.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πιο υγιεινό φυτικό γάλα για να πίνεις κάθε πρωί
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαλάτα με πεπόνι με ginger και lime: Μια δροσερή γευστική πρόταση για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr