Now Reading
Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς μπορείς να αναστήσεις έναν γάμο που έχει τελειώσει

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς μπορείς να αναστήσεις έναν γάμο που έχει τελειώσει

Avatar photo
ζευγαρι που κανει ποδηλατο

Μπορεί τα πράγματα να πήγαν στραβά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει ο γάμος σου, αντίθετα οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορείς να επαναφέρεις τη ζωή σε μία ερωτική σχέση.

Δεν είσαι ευτυχισμένη στη σχέση ή στον γάμο σου σου αλλά δεν είστε έτοιμη να τα παρατήσεις ή όχι ακόμα, τουλάχιστον. Είσαι παντρεμένη ή βρίσκεσαι σε μία σχέση η όποια πάρα τα προβλήματα της εξακολουθεί να έχει σημασία για σένα. Το θέμα είναι ότι ειλικρινά δεν το απολαμβάνεις πια. Το να μένετε μαζί έχει γίνει σκληρή δουλειά. Κανένας από τους δυο σας δεν φαίνεται ικανός να συγχωρέσει ή να δείξει ζεστασιά προς τον άλλον. Οι διαφωνίες φαίνεται να φουντώνουν για μικρά πράγματα. Μήπως αυτό ακριβώς συμβαίνει με την αγάπη, αν περάσει αρκετός χρόνος; Τι θα συμβεί στη συνέχεια σε αυτή τη δυστυχισμένη σχέση; Θα πάρετε διαζύγιο, θα χωρίσετε; Ίσως είναι μία σοβαρή πιθανότητα, αλλά όχι απαραίτητα.

  

Όπως γνωρίζεις πολύ καλά, τα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν με τον καιρό. Κάποτε ίσως να ήσασταν τρελά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον, αλλά ο δεσμός σας δοκιμάστηκε από τις συγκρούσεις ή την αβεβαιότητα της ζωής για πολύ καιρό. Τα αρνητικά συναισθήματα έχουν αρχίσει να διαβρώνουν την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, όπως ακριβώς η αγάπη δοκιμάστηκε, σκληρύνε και μετατράπηκε σε αδιαφορία ή αντιπάθεια, θα μπορούσατε κάλλιστα να ξαναφτιάξετε αυτόν τον συναισθηματικό δεσμό. Γιατί όχι αν είστε ακόμα μαζί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα. 

Παρόλα αυτά, δεν μπορείς να μείνεις απαθείς και ακίνητη. Πρέπει να κάνεις κάτι για να σταματήσεις αυτή τη χρόνια δυστυχία που δεν είναι υγιής και, τελικά, η σχέση δεν είναι βιώσιμη αν δεν αλλάξει κάτι. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις; Έχοντας αυτό κατά νου, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του YourTango να μοιράστηκε τις απόψεις της για το πώς μπορείς να βγεις από μια δυστυχισμένη σχέση χωρίς να πάρεις διαζύγιο.  

Ανακάλυψε πώς μπορείς να αναστήσεις έναν νεκρό γάμο χωρίς να πάρεις διαζύγιο, σύμφωνα με τους ειδικούς: 

  1. Άνοιξε τον εαυτό σου και το μυαλό σου στο ενδεχόμενο αλλαγής και επικοινώνησε ελεύθερα

Το διαζύγιο δεν είναι η μόνη επιλογή για κάποιον που βρίσκεται σε μια δυστυχισμένη σχέση. Μια σχέση μπορεί να αλλάξει και να μετατραπεί από δυστυχισμένη σε ευτυχισμένη με επιθυμία, επικοινωνία και προσπάθεια. Συνήθως, αν κάποιος συνειδητοποιεί ότι είναι δυστυχισμένος σε μια σχέση, αυτή η δυστυχία υπάρχει εδώ και καιρό χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί. Αυτό που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι όταν είμαστε δυστυχισμένοι, ο σύντροφός μας τις περισσότερες φορές αισθάνεται το ίδιο, ανεξάρτητα από το πόσο καλοί νομίζουμε ότι είμαστε στο να κρύβουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Η δυστυχία και η δυσαρέσκεια γίνονται ο ελέφαντας στο δωμάτιο που συνεχίζει να μεγαλώνει και να γίνεται όλο και πιο άβολος.

  

Μιλώντας για τη δυσαρέσκεια, τις ανησυχίες και τα παράπονά σου θα ξεκινήσεις τη διαδικασία για να βγεις από τη δυστυχισμένη σχέση και να μπείς σε μια ευτυχισμένη. Προσδιόρισε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, συγχωρέσε και επίλεξέ να επιδιώξεις την υγιή, ευτυχισμένη σχέση που επιθυμείς με το άτομο με το οποίο κάποτε ερωτεύτηκες. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, θα είσαι ευτυχείς που τουλάχιστον προσπάθησες.

 

  1. Σταμάτησε να ρίχνεις ευθύνες και δοκίμασε κάτι νέο στη σχέση

Συχνά, όταν τα ζευγάρια δεν μπορούν να επιλύσουν μόνοι τους τις συζυγικές προκλήσεις, παραιτούνται και κατευθύνονται προς το δικαστήριο για το διαζύγιο. Υπάρχουν όμως και άλλοι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις πριν καταφύγεις σε αυτό το τελικό βήμα. Η επικοινωνία είναι το κλειδί και η ενεργητική ακρόαση, όχι μόνο η ενεργητική συζήτηση, είναι απαραίτητη. 

Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε σαν ζευγάρι έναν διαμεσολαβητή, θεραπευτή ή σύμβουλο σχέσεων με εμπειρία στην επίλυση συγκρούσεων. Είναι εξίσου σημαντικό να σταματήσετε τις συνεχείς κατηγορίες και να ξεκινήσετε έναν εσωτερικό προβληματισμό. Πολλά ζευγάρια δεν το κάνουν αυτό μέχρι να χωρίσουν και αυτό είναι μεγάλο λάθος.  

  1. Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου και εξέτασε γιατί αισθάνεσαι με τον τρόπο που αισθάνεσαι

Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αλλά ένας δυστυχισμένος γάμος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει τελειώσει. Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων ενθαρρύνουν πάντα τους πελάτες τους να είναι ειλικρινείς με τους συντρόφους τους σχετικά με το πώς αισθάνονται. Το να προσπαθείς να κρύψεις τα συναισθήματά σου ή να προσποιείσαι ότι όλα είναι εντάξει, απλώς θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

ζευγαρι που κανει ποδηλατο

Το να πεις την αλήθεια μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά θα νιώσεις πολύ καλύτερα όταν το κάνεις. Και μπορεί να μάθετε ότι ο σύντροφός σας είναι τόσο δυστυχισμένος όσο και εσύ. Επίσης είναι σημαντικό να δημιουργήσεις μια ζωή εκτός του γάμου σου. Τα παντρεμένα ζευγάρια τείνουν να κάνουν πάντα πράγματα μαζί, ακόμη και αν δεν το θέλουν. Αν μπορείς να κάνεις πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου, πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη, έτσι δεν θα νιώθεις ότι η ζωή σου ορίζεται από τον γάμο σου, κάτι που κάνει το μέλλον να φαίνεται ζοφερό.

Διάβασε επίσης:

Αντιπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου; Ένα είναι το συμπέρασμα

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση, μερικές φορές πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις όπως το να ανέχεσαι τους φίλους του συντρόφου σου, οι οποίοι μπορεί να μην είναι και οι πιο αγαπημένοι σου άνθρωποι και υπό άλλες συνθήκες να μην τους συναναστρεφόσουν ποτέ. Ακόμη και αν δεν σε ενοχλούν πραγματικά, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να κάνεις παρέα με νέους ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή σου. Ακόμα και εκείνοι που κάνουν εύκολα φίλους μπορεί μερικές φορές να βρίσκουν εμπόδια όταν πρόκειται να εισαχθούν σε νέες παρέες, μπορεί ακόμα και να αισθάνεσαι σαν παρείσακτη.

φιλοι που κανουν πικ-νικ 

Μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι αυτοί απλά δεν είναι δικοί σου άνθρωποι και για τους οποίους μπορεί να αντιπαθείς ή ακόμα και να αρχίσετε να αντιπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου. Ίσως είναι ελεγκτικοί, υπερβολικά θορυβώδεις ή ακόμα χειρότερα, ίσως λένε πράγματα για σένα πίσω από την πλάτη σου ή του συντρόφου σου, θα μπορούσες ακόμα και να νιώθεις ότι σε χρησιμοποιούν με κάποιο τρόπο ή ότι αυτό συμβαίνει προς τον σύντροφό σου. Υπάρχει πάντα η μικρή πιθανότητα να νιώθεις ότι αυτοί οι φίλοι μονοπωλούν τον χρόνο που θέλεις να περάσεις με τον αγαπημένο σου αλλά πρέπει να μάθεις να τον μοιράζεσαι, όπως και εκείνος θα πρέπει να σε αφήσει να έχεις χρόνο και με τους φίλους σου.

Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις αν αντιπαθείς του φίλους του καλού σου 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 θετικά πράγματα που μπορείς να πεις στο παιδί σου κατά τη διάρκεια των εξετάσεων
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φιλία και διαφορά ηλικίαςDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top