Now Reading
Χαμογελάτε! Δεν είναι μόνο μεταδοτικό κάνει καλό και στην καρδιά

Χαμογελάτε! Δεν είναι μόνο μεταδοτικό κάνει καλό και στην καρδιά

Avatar photo
γέλιο οφέλη στην καρδια

6 οφέλη του γέλιου στην καρδιά μας!

Όλοι γνωρίζουμε την ευεξία που προκαλεί το χαμόγελο στον οργανισμό μας αλλά και το πόσο ομορφαίνει την ψυχή και το πρόσωπό μας! Πολλές συζητήσεις επι συζητήσεων έχουν γίνει γι’ αυτό το «ρημάδι» το χαμόγελο που δεν κοστίζει τίποτα κι όμως πόσο πολύτιμο είναι για την ψυχολογία μας! Πόσες φορές εκνευριζόμαστε που μπαίνει κάποιος μέσα σε έναν χώρο, στο γραφείο για παράδειγμα και λέει καλημέρα μέσα από τα δόντια του! Τι θα σου κόστιζε φίλε να έσκαγες ένα ωραίο γεμάτο λαχταριστό χαμόγελο που θα γέμιζε με την ενέργειά του όχι μόνο εσένα αλλά και όλον τον χώρο θετικότητα!

Πολλά ακούμε, διαβάζουμε, συζητάμε για το χαμόγελο αλλά οι επιστήμονες έχουν ακόμη έναν λόγο να το αποκαλούν «το μυστικό της μακροζωίας», κι αυτό γιατί όπως αποδεικνύεται από μελέτες το γέλιο κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς μας. Αποδεικνύεται ότι ολόκληρο το «το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο» , και αυτό δεν είναι καθόλου αστείο.

καρδια

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς το γέλιο μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς; 6 οφέλη

1.Αυξάνει τη ροή του αίματος

Όταν γελάμε τα αιμοφόρα αγγεία  διαστέλλονται, αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα μας. Η υγιής ροή του αίματος σημαίνει ότι η καρδιά, οι μύες, τα χέρια και τα πόδια μας λαμβάνουν τη βέλτιστη ροή αίματος πλούσιου σε οξυγόνο, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων.

2.Μειώνει τις ορμόνες του στρες

Το άγχος συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την κυκλοφορία. Το χρόνιο στρες μπορεί να μας αφήσει ευάλωτους σε σοβαρές παθήσεις όπως καρδιακές παθήσεις, θρόμβους αίματος και καρδιακή προσβολή. Το γέλιο διεγείρει την κυκλοφορία και βοηθά στη χαλάρωση των μυών, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση ορισμένων από τα σωματικά συμπτώματα του στρες καθώς και των κινδύνων για την υγεία της καρδιάς μας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσει τα συναισθήματα θυμού, ένα κοινό έναυσμα στρες.

καρδιά3.Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

Το γέλιο αφήνει μια διαρκή και θετική επίδραση στην αρτηριακή μας πίεση και χαλαρώνει το σώμα. Η αναζήτηση θετικών ή χιουμοριστικών εμπειριών μπορεί να αλλάξει τη φυσιολογία μας και να μας βοηθήσει να νιώθουμε καλά.

4.Μειώνει τη φλεγμονή των αρτηριών

γέλιο οφέλη στην καρδια

Ένα καλό γέλιο προκαλεί διαστολή της εσωτερικής επένδυσης των αιμοφόρων αγγείων  απελευθερώνοντας μονοξείδιο του αζώτου, μια χημική ένωση που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στην πρόληψη του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες. Στην πραγματικότητα, το γέλιο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής με την αερόβια άσκηση ή τη λήψη φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη, γνωστά ως στατίνες.

5.Αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης

Η υψηλή χοληστερόλη LDL (το κακό είδος δηλαδη) μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Το γέλιο έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την HDL χοληστερόλη (το καλό είδος) στο σώμα μας. Η καλή χοληστερόλη ρέει μέσα από το αίμα μας και ωθεί την κακή χοληστερόλη έξω από τις αρτηρίες, πίσω στο συκώτι. Στη συνέχεια εξαλείφεται. Το γέλιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους διαβητικούς ασθενείς, οι οποίοι συνήθως έχουν χαμηλότερα επίπεδα HDL χοληστερόλης.

χαμογελο6.Βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων

Το γέλιο μπορεί να ενθαρρύνει το ενδοθήλιό μας, τον ιστό που σχηματίζει την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων, να επεκταθεί και να αυξήσει τη ροή του αίματος. Η ύπαρξη ενός υγιούς ενδοθηλίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση των αιμοφόρων αγγείων) και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διάβασε επίσης:

Αυτή η τροφή αποτελεί τον Νο1 εχθρό της καρδιάς σου και την καταναλώνεις σχεδόν κάθε μέρα

Στους  περισσότερους από εμάς αρέσει να ρίχνουμε λίγο λουκάνικο, πεπερόνι, προσούτο ή άλλο επεξεργασμένο κρέας μέσα στα πιάτα που μαγειρεύουμε. Η νοστιμιά είναι το κάτι άλλο παρόλο που γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι θρεπτικές τους αξίες είναι υποδεέστερες από τις τοξίνες που μάς προσφέρουν. Ενώ λοιπόν όλα αυτά τα επεξεργασμένα κρεατικά μπορεί να έχουν νόστιμη γεύση, οι γιατροί φωνάζουν πως ήρθε η στιγμή να μειώσουμε την πρόσληψή τους καθώς κάνουν πολύ κακό στην καρδιά μας.

κα;ρδιά μελέτη για κρέας

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος επηρεάζει αρνητικά την καρδιαγγειακή υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση έστω και λίγου επεξεργασμένου κρέατος κάθε εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
καφες και χρωματιστα μακαρον
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυναικα που κοιμαται σε ενα γραφειοDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top