Now Reading
Οι 6 βασικές αρχές του Pilates που βοηθούν το μυαλό και το σώμα σου

Οι 6 βασικές αρχές του Pilates που βοηθούν το μυαλό και το σώμα σου

Avatar photo
Γυναίκα κάνει γυμναστική

Η πλήρης εισπνοή και εκπνοή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πρακτικής του Pilates.

Η γνωστή σε όλους μας μέθοδο Pilates, η οποία έχει κερδίσει εκατομμύρια οπαδούς σε όλη τη γη τα τελευταία χρόνια, είναι το κλειδί για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής Αυτή η μέθοδος προπόνησης εστιάζει σε αργές, ελεγχόμενες κινήσεις που ενισχύουν τις μυϊκές μας ίνες αργής συστολής (αυτές είναι βασικές για σταθερότητα, αντοχή και μυϊκό τόνο).Εάν αποφασίσεις να ξεκινήσεις Pilates πρέπει να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ασκήσεις εστιάζοντας στη σύνδεση μυαλού και σώματος, για γρήγορα αποτελέσματα. 

Η Shannon Nadj, ιδρυτής του στούντιο Hot Pilates με έδρα το Λος Άντζελες, για να μας βοηθήσει να το πετύχουμε αυτό, μοιράστηκε τα 6 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε ενώ κάνουμε Pilates, είτε πρόκειται για ένα μάθημα διάρκειας μιας ώρας είτε για μια διαδικτυακή προπόνηση πέντε λεπτών:

Γυμναστική

  • Έλεγχος – Οι απρόσεκτες και μηχανικές κινήσεις συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς και καταπόνηση του σώματός σου
  • Κέντρο – Εστιάστε στο κέντρο του σώματός σου
  • Συγκέντρωση – Δώσε πλήρη προσοχή σε κάθε άσκηση και εστίασε τη σκέψη σου στην περιοχή του σώματος που εκτελείται
  • Ακρίβεια – Θα αποκτήσεις πλήρη επίγνωση ακόμη και της παραμικρής σου κίνησης
  • Αναπνοή – Ανάπνευσε ήρεμα και βαθιά
  • Ροή – Το Pilates επικεντρώνεται στην αρμονία των κινήσεων και τη συνέχεια μεταξύ των ασκήσεων. 

Γυναίκα κάνει γυμναστική

«Το να κινείσαι με έλεγχο από το κέντρο σου με συγκέντρωση και ακρίβεια ενώ χρησιμοποιείς σωστή αναπνοή για να δημιουργήσεις μια φυσική ροή από τη μια κίνηση στην άλλη είναι το Pilates», εξηγεί η Shannon. «Όλες οι αρχές είναι σημαντικές, αλλά για μένα η συγκέντρωση είναι το κλειδί καθώς αναπτύσσεται ο έλεγχος, η αναπνοή, η ροή και η ακρίβεια ώστε να βρεις το κέντρο σου. Όταν κάνεις Pilates, πάντα συγκεντρώνεσαι και αυτή είναι η σύνδεση μυαλού-σώματος».

Εάν είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις τις Pilates δες μερικές ασκήσεις με τις οποίες μπορείς να ξεκινήσεις:

Διάβασε επίσης:

3 εύκολες ασκήσεις για να «κάψεις» λίπος και παράλληλα να σταματήσεις τους πόνους στη μέση σου

Mελέτη από το Τμήμα Νοσηλευτικής Έρευνας και Μεταβατικής Επιστήμης στο Εθνικό Κλινικό Κέντρο Υγείας το 2016, διαπίστωσε ότι η yoga μειώνει το σωματικό λίπος και την περίμετρο της μέσης. «Ο καλύτερος τρόπος για μικρότερη μέση είναι η επιλογή μιας προπόνησης σχεδιασμένης να καίει θερμίδες και να συσφίγγει τους κοιλιακούς μύες», μας λέει η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γιόγκα Brittany Hackman του Bulldog Yoga Online, προτείνοντας Power Yoga και Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT) ως η τέλεια μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Η θερμότητα που παράγει στο σώμα σου κατά τη διάρκεια μιας ακολουθίας power yoga σε βοηθά να κάψεις τις απαραίτητες θερμίδες για να τονώσεις την απώλεια βάρους», λέει. Επιπλέον, ο συνδυασμός οικοδόμησης δύναμης και καρδιαγγειακής άσκησης με δύναμη και HIIT yoga σημαίνει ότι έχεις μια προπόνηση για όλο το σώμα, «που όχι μόνο είναι αυστηρή και αναζωογονητική, αλλά θα δεις επίσης τη μέση σου να συρρικνώνεται στη διαδικασία».

Διάβασε τη συνέχεια εδώ. 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πρασινο τσαι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κορίτσια που κάνουν γυμναστική


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top