Now Reading
Είναι 102 ετών και αποκαλύπτει την απλή συνήθεια που την οδήγησε στη μακροζωία

Είναι 102 ετών και αποκαλύπτει την απλή συνήθεια που την οδήγησε στη μακροζωία

Avatar photo
γυναίκα 102 ετων μιλα για τη μακροζωία της

Θα μπορούσε η αποφυγή των φημών και του κουτσομπολιού να είναι το κλειδί για την καλή υγεία και μακροζωία, αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Annie Mae Belin, 102 ετών.

Ίσως τελικά το μυστικό για την μακροζωία να βρίσκεται σε μία απλή συμβουλή -μίας γυναίκας που έχει περάσει τα 100- και δεν μίλα για διατροφικές συνήθειες.  Ενώ γιόρταζε τα 102α γενέθλιά της τον Ιούνιο του περασμένου έτους, μια γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα, η Annie Mae Belin, κλήθηκε να μοιραστεί το μυστικό της για να ζήσει κάνεις μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Αντί να απαριθμεί συμβουλές υγείας, πίστωσε την μακροβιότητα της σε μια μόνο συνήθεια: «Να ασχολούμαι με τις δικές μου δουλειές και να αφήνω τις δουλειές των άλλων ανθρώπων ήσυχες», είπε η Belin στους τοπικούς δημοσιογράφους. «Εκτός κι αν πρέπει να μπω σε αυτές, γιατί μου αρέσει να μιλάω και αγαπώ τους ανθρώπους».  

Ορίστε η απάντηση και η λύση. Το να φροντίζουμε και να κοιτάμε τις δουλειές μας είναι το κλειδί για μια μακρά ζωή. Είναι πιθανό ότι η γενετική και άλλες υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής να έπαιξαν επίσης ρόλο στη μακροζωία της Belin, αλλά δεν μπορούμε παρά να αγαπήσουμε αυτή την απάντηση που δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.  

  μακροζωια

Η Belin τόνισε την πίστη της στον Θεό ως έναν άλλο σημαντικό παράγοντα. «Αυτός είναι τα πάντα μου, τα πάντα μου», είπε. «Θέλω απλώς να συνεχίσω να αγαπώ τον Θεό και να φέρομαι στους ανθρώπους όπως θέλω να μου φέρονται. Επειδή χρειαζόμαστε περισσότερη αγάπη στον κόσμο για ένα πράγμα». Αργότερα πρόσθεσε ότι ήταν η μητέρα της που της έμαθε να αποφεύγει το κουτσομπολιό. «Η μητέρα μου πάντα μας έλεγε ότι χρειάζονται έξι μήνες για να ασχοληθείς με τις δουλειές σου και έξι μήνες για να αφήσεις ήσυχες τις δουλειές των άλλων. Τότε ο χρόνος περνάει»., εξήγησε. «Γιατί να κάθομαι όλη μέρα στο σπίτι σου και να μιλάω, όταν μπορώ να κάθομαι στο δικό μου σπίτι και να διαβάζω τη Βίβλο μου. Γιατί αυτό είναι που κάνω». 

Σίγουρα δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τη λογική της. Η Belin λέει επίσης ότι διαβάζει ολόκληρη τη Βίβλο της, από μπροστά μέχρι πίσω, κάθε χρόνο. «Δεν καυχιέμαι γι’ αυτό, αλλά είναι αλήθεια», είπε. «Ξεκινάω από τη Γένεση για το νέο έτος και όταν φτάσω στον Δεκέμβριο, έχω τελειώσει. Διατρέχω τη Βίβλο σε ένα χρόνο». Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις 15 λεπτά ανάγνωσης κάθε μέρα έχει αποδειχθεί ότι διατηρούν τον εγκέφαλό μας ισχυρό καθώς γερνάμε, δεν είναι περίεργο που είναι ακόμα τόσο έξυπνη. Η Belin τα συνόψισε όλα λέγοντας: «Ο Θεός εξακολουθεί να με ευλογεί. Εξακολουθεί να απαντά στις προσευχές μου». 

γυναίκα 102 ετων μιλα για τη μακροζωία της

Διάβασε επίσης:

Η επιστήμη δίνει απάντηση για τη μακροζωία- Αυτά τα αθλήματα «χαρίζουν» επιπλέον χρόνια ζωής

Κάνοντας την κατάλληλη άθληση μπορεί να αποβεί καθοριστική για την ποιότητα της ζωής μας. Ωστόσο όπως φαίνεται από μελέτη υπάρχουν ορισμένα σπορ που αν τα ακολουθήσουμε θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας για μακροζωία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να αποτρέψει πολλές χρόνιες ασθένειες, να χάσουμε βάρος ή να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος, να βελτιώσουμε την ψυχική υγεία και πολλά άλλα.

Τα σπορ που ενισχύουν τη μακροζωία

Το περιοδικό Mayo Clinic Proceedings δημοσίευσε έρευνα που περιλαμβάνει δεδομένα από τη μελέτη της καρδιάς της πόλης της Κοπεγχάγης (CCHS) που δείχνουν πώς ορισμένα αθλήματα μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις πιο δυνατά και περισσότερο. Πάνω από 25 χρόνια παρακολούθησης περισσότερων από 8.500 ατόμων, διαπίστωσαν ότι αυτά τα αθλήματα και οι δραστηριότητες αύξησαν το προσδόκιμο ζωής των ενεργών συμμετεχόντων περισσότερο σε σύγκριση σε καθιστικούς συνομηλίκους:

  • Τένις: 9,7 χρόνια
  • Μπάντμιντον: 6,2 χρόνια
  • Ποδόσφαιρο: 4,7 χρόνια
  • Ποδηλασία: 3,7 χρόνια
  • Κολύμβηση: 3,4 ετών
  • Τζόκινγκ: 3,2 χρόνια

Μελέτη δείχνει ότι η άσκηση κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους από τα χρήματα

Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο BMC Public Health προσθέτει στα αυξανόμενα στοιχεία ότι οι κοινωνικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο. Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η συνεχής άσκηση συνδέεται με τη μακροζωία και όσοι αναφέρουν ότι ιδρώνουν με την οικογένεια και τους φίλους τους έχουν ακόμη μεγαλύτερο προσδόκιμο υγιούς ζωής από εκείνους που την έκαναν μόνοι τους.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απώλεια βάρους,ενέργεια ή λαμπερό δέρμα;Όποιος κιαν είναι ο στόχος σου υπάρχει ένα ρόφημα για εσένα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυναικα που υποφερει απο πονους περιοδουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr