Now Reading
Ανακαλύπτοντας τον αληθινό σου εαυτό 10 απίθανα πράγματα θα αρχίσουν να σου συμβαίνουν

Ανακαλύπτοντας τον αληθινό σου εαυτό 10 απίθανα πράγματα θα αρχίσουν να σου συμβαίνουν

Avatar photo
κορίτσι με τουλίπες

Ανακαλύπτοντας και κατανοώντας τον εαυτό μας το σίγουρο είναι πως θα αρχίσουν να συμβαίνουν υπέροχα πράγματα στη ζωή μας.

Μεγαλώνοντας αρχίζουμε και βλέπουμε από μια διαφορετική οπτική γωνία τα πράγματα αλλά και τη ζωή μας. Η καθημερινότητα και ο αγώνας που δίνουμε στην εργασία μας, στις σχέσεις μας με τους άλλους ή ο βομβαρδισμός που δεχόμαστε από τις κοινωνικές προσδοκίες, είναι λόγοι με τους οποίους μπορεί να χάσουμε τους στόχους μας, τα πιστεύω μας αλλά και το ποιες είμαστε.

Τη στιγμή όμως που σταματάς να προσπαθείς να γίνεις μια άλλη και αρχίζεις να αγκαλιάζεις αυτό που πραγματικά είσαι, ανοίγεις έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων. Είναι αυτή η μαγική στιγμή που απελευθερώνεις και αποδεσμεύεις τον εαυτό σου από περιττά βάρη. Πιστεύοντας στον εαυτό σου και απομακρύνοντας τις μάσκες, θα ζήσεις μια ζωή γεμάτη νόημα και σκοπό. Επιλέγοντας να μείνουμε πιστές στον εαυτό μας, ζούμε αυθεντικά και ζώντας αυθεντικά 10 καταπληκτικά πράγματα θα μας συμβούν, σύμφωνα με το hackspirit.com.

κλειδιά

Τα 10 πράγματα που θα συμβούν μένοντας πιστές στον εαυτό μας

1) Η ποιότητα των σχέσεων βελτιώνεται

Όταν είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, έχεις βαθιά γνώση του ποιος είσαι και τι θέλεις από τη ζωή. Μένοντας μακριά από καταχρηστικές σχέσεις, προσελκύεις υγιείς. Μαθαίνοντας πώς να θέτεις σωστά όρια, ιεραρχείς πρώτα τις ανάγκες σου. Εάν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις πολλές στενές σχέσεις ή ότι οι τρέχουσες σχέσεις σου δεν εκπληρώνονται, το να αγκαλιάσεις τον αυθεντικό εαυτό σου μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις πιο ουσιαστικές και ικανοποιητικές σχέσεις με τους άλλους.

Με το να είμαστε πιστές σε αυτό που είμαστε, προσελκύουμε άτομα που μοιράζονται παρόμοιες αξίες, ενδιαφέροντα και στόχους, δημιουργώντας μια βάση για βαθιές και διαρκείς σχέσεις. Καταλαβαίνοντας τι είναι αυτό που χρειάζεσαι θα δημιουργήσεις και καλές σχέσεις. Και βέβαια όσο καλύτερα συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, τότε και οι άλλοι θα σου συμπεριφερθούν καλύτερα. Όταν έχεις έντονη αίσθηση αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης, ακτινοβολεί και ελκύει εκείνους που θα σου φερθούν με το ίδιο επίπεδο καλοσύνης και σεβασμού.

δυο φίλες

2) Θα προσελκύσεις τους σωστούς ανθρώπους

Όπως αναφέρθηκε, οι άνθρωποι που είναι πιστοί στον εαυτό τους τείνουν να προσελκύουν τους κατάλληλους ανθρώπους όσον αφορά τους φίλους και τους συνεργάτες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλώς εκεί για τις καλές στιγμές, αλλά είναι επίσης εκεί για να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον στις προκλήσεις της ζωής.

Όλοι περάσαμε από αυτή τη φάση όταν προσπαθήσαμε να γίνουμε κάποιος που δεν είμαστε, και καταλήξαμε μόνο να είμαστε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που, όπως εμείς, προσποιούνται επίσης την όποια φανταστική ιεραρχία υπάρχει στην κοινωνική τους ομάδα. Αλλά όταν είμαστε πιστοί στον εαυτό μας, θα ξέρουμε τι θέλουμε και δεν θα συμβιβάσουμε τις αξίες ή τις πεποιθήσεις μας για να ταιριάξουμε. Θα προσελκύσουμε γνήσια και αυθεντικά άτομα που μας εκτιμούν και μας σέβονται για αυτό που πραγματικά είμαστε.

Κάνοντας αυτό, δεν χρειάζεται να κυνηγάμε ανθρώπους για να είμαστε ευτυχισμένοι και να ζούμε μια ζωή με νόημα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε ο εαυτός μας και οι άνθρωποι που είναι εξίσου αυθεντικοί με εμάς θα έλκονται φυσικά από εμάς.

τοίχος ζωγραφισμένος

3) Θα γίνεις πιο σίγουρη

Όταν είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, έχεις ξεκάθαρη κατανόηση του ποιος είσαι, τι αντιπροσωπεύεις και τι θέλεις από τη ζωή. Αυτή η αυτογνωσία εξαλείφει την ανάγκη να συμμορφώνεσαι με τα κοινωνικά πρότυπα, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους ή να αναζητάς επικύρωση από τους άλλους.

Αυτοπεποίθηση δεν είναι «αν θα αρέσεις» στους άλλους, αυτοπεποίθηση είναι «θα είμαι καλά κι αν δεν τους αρέσω», καθώς θα έχεις αποδεχθεί τους περιορισμούς σου και δε θα χρειάζεσαι επικύρωση για να τονώσεις την αυτοεκτίμηση σου.

4) Το πάθος θα αποκαλυφθεί στη ζωή σου

Η βαθύτερη γνώση του εαυτού σου οδηγεί σε μια εξερεύνηση των βαθύτερων παθών σου. Αναγνωρίζοντας τα πράγματα που δίνουν νόημα και εκπλήρωση στη ζωή σου, μπορείς να καλλιεργήσεις και να δώσεις τροφή σε αυτά τα ενδιαφέροντα. Τα πάθη σου θα αναδυθούν όταν εμβαθύνεις τις βαθύτερες απογοητεύσεις σου αλλά κοιτάξεις και τους φόβους σου κατάματα. Αγκαλιάζοντας και αντιμετωπίζοντας τις ατέλειες σου θα μπορέσεις να τις μετατρέψεις σε μια ισχυρή ώθηση γι’ αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο στη ζωή σου. Το πάθος είναι σημαντικό στη ζωή γιατί χωρίς πάθος, οι στόχοι είναι άδειοι και δεν πιέζεις τον εαυτό σου να τους πετύχει.

πες την αλήθεια σου

Το πάθος είναι το καύσιμο που ανάβει τη φωτιά μέσα σου για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και είναι αυτό που σε ωθεί να συνεχίσεις, ακόμα κι όταν ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος. Με πάθος, θα βρεις την αποφασιστικότητα και την ανθεκτικότητα να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να πετύχεις τους στόχους σου. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι το θεμέλιο για να ξεκλειδώσεις το πάθος σου, καθώς σου δίνει τη σαφήνεια και την αυτοπεποίθηση να επιδιώξεις τα πράγματα που έχουν σημασία για σένα και να ευθυγραμμιστούν με τον μοναδικό σου σκοπό στη ζωή.

5) Περισσότεροι άνθρωποι θα σε εμπιστευθούν

Όταν είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας, μπορούμε επίσης να είμαστε ειλικρινείς και αρκετά ταπεινοί ώστε να αποδεχθούμε τα ελαττώματα και τα λάθη μας. Στην πορεία, έχεις το θάρρος να τα δουλέψεις. Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη των άλλων ανθρώπων που θα σου επιτρέψουν να χειριστείς αποφάσεις, καθήκοντα και ευθύνες.

Το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου είναι σαν να ρίχνεις φως σε αυτό που πραγματικά είσαι και βοηθά τους άλλους να δουν τον πραγματικό σου εαυτό. Όταν είσαι ειλικρινής και γνήσια, οι άνθρωποι μπορούν να εμπιστεύονται ότι θα είσαι το ίδιο άτομο σε όλες τις καταστάσεις και αυτό δημιουργεί ένα θεμέλιο λίθο εμπιστοσύνης και σεβασμού στις σχέσεις σου. Και με το να είσαι αληθινή με τον εαυτό σου, προσκαλείς τους άλλους να είναι αληθινοί με τον εαυτό τους, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον ειλικρίνειας, ευπάθειας και αμοιβαίας κατανόησης που είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων.

πίστεψε

6) Θα έχεις μια πιο αισιόδοξη στάση

Όταν είμαστε πιστοί στον εαυτό μας, υιοθετούμε μια αισιόδοξη οπτική για τη ζωή. Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει λάθος απόφαση, απλά διαφορετικά μονοπάτια που οδηγούν σε νέες εμπειρίες και ευκαιρίες. Κάθε πρόκληση είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία για μάθηση. Αυτή η ενδυναμωτική προοπτική μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά, ό,τι κι αν μας ρίχνει η ζωή.

7) Οι ευκαιρίες θα σε ακολουθήσουν

Οι άνθρωποι συχνά χάνουν ευκαιρίες επειδή δεν συνειδητοποιούν την αξία τους ή την αξία που φέρνουν. Μπορεί να κατηγορούν την έλλειψη επιλογών, αλλά συχνά συμβαίνει επειδή κάνουν κακές επιλογές ή προσπαθούν να χωρέσουν σε ένα καλούπι που δεν τους ταιριάζει. Ωστόσο, όταν έχεις βαθιά κατανόηση του εαυτού σου και των ικανοτήτων σου, μπορείς να καλλιεργήσεις τις δυνάμεις σου και οι ευκαιρίες θα σου έρθουν φυσικά.

Οι ευκαιρίες βρίσκουν φυσικά αυτούς που είναι αυθεντικοί επειδή εκπέμπουν γνήσια αυτοπεποίθηση και σιγουριά που προσελκύει τη θετικότητα και προσελκύει όσους βλέπουν τις δυνατότητες τους και θέλουν να είναι μέρος του «ταξιδιού» τους. Δεν θα χρειαστεί να τα κυνηγήσεις ή να παλέψεις για να τα βρεις. Με το να είσαι πιστή στον εαυτό σου, θα προσελκύσεις τις σωστές ευκαιρίες και θα τις αξιοποιήσεις στο έπακρο.

8) Δε χρειάζεται να τους ευχαριστείς όλους

Το να είσαι αυθεντικός σε απαλλάσσει από την ανάγκη να αναζητάς συνεχώς επιβεβαίωση από τους άλλους, επιτρέποντας σου να εστιάζεις στις δικές σου αξίες και προτεραιότητες, αντί να προσπαθείς να κατευνάσεις τους πάντες. Για παράδειγμα δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου για να είσαι αρεστή στους άλλους. Μπορείς να είσαι χρήσιμη και παρούσα για τους άλλους που σε χρειάζονται αλλά σίγουρα δε σε αφορά να είσαι μονίμως το «χέρι βοήθειας» στους άλλους.

Μπορείς να είσαι ευγενική αλλά να μη μασάς τα λόγια σου όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν ή αν σε προσβάλλουν.  Αν σε αγαπούν οι άνθρωποι, υπέροχο. Αν σε μισούν, απώλεια δική τους. Αν δεσμευτείς για κάτι, κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να το κάνεις. Εάν πρέπει να ακυρώσεις ένα ραντεβού ή μια ημερομηνία, να το κάνεις.

be kind

9) Θα νιώσεις ότι ανήκεις και ότι σε αποδέχονται

Η εσωτερική γαλήνη μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί. Αλλά μόλις ανακαλύψεις την αίσθηση του «ανήκειν και της αποδοχής» του εαυτού σου, ο κόσμος θα ακολουθήσει το παράδειγμα σου. Ένα από τα κορυφαία σημάδια ότι κάνεις μια ζωή που είναι αληθινή με τον εαυτό σου είναι ότι είσαι πιο ευτυχισμένη με τους άλλους ανθρώπους. Πράγματα που σε ενοχλούσαν πλέον δε σε ενοχλούν τόσο πολύ, και άτομα τα οποία θεωρούσες βαρετά τώρα δε σου φαίνονται και τόσο ανιαρά. Θα αρχίσεις να δίνεις προτεραιότητα στις σχέσεις, είτε είναι ρομαντικές, φιλικές ή επαγγελματικές.

10) Δεν σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι

Όταν είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, είσαι ασφαλής για το ποιος είσαι και τις θεμελιώδεις αξίες σου. Σίγουρα σε νοιάζει τι σκέφτονται, νιώθουν και που λένε οι άλλοι. Αλλά δεν το αφήνεις να καθορίσει την ζωή σου ή να σε επηρεάσει σε κάτι για το οποίο είσαι σίγουρη. Οι παρατηρήσεις και οι απόψεις άλλων είναι ενδιαφέρουσες, σίγουρα, αλλά δεν βρίσκονται στη θέση του οδηγού.

κορίτσι με τουλίπες

Ξέρεις ότι κάνεις μια ζωή που είναι αληθινή με τον εαυτό σου, όταν η αυτοεκτίμηση σου είναι σταθερή και βασίζεται στη δική σου αυτοαξιολόγηση και όχι στις κρίσεις των άλλων.

Διάβασε επίσης:

10 τραγούδια που πρέπει να προσθέσεις στην playlist σου για καλύτερη ψυχολογία

Η μουσική μάς γεννά συναισθήματα που δε μεταφράζονται με λέξεις ανασύρει ξεχασμένες αναμνήσεις, μας κάνει να χαμογελάμε και να χορεύουμε. Άλλες φορές μπορεί πάλι να μας κάνει να μελαγχολήσουμε ή να δακρύσουμε.

κινητό μουσική

Η ακρόαση τραγουδιών με υψηλούς «κραδασμούς» μπορεί να οδηγήσει σε πιο θετικά αποτελέσματα στην πραγματικότητά σου, επειδή αυτά τα τραγούδια διεισδύουν στο υποσυνείδητό μας. Και τι καλύτερο από το να δημιουργήσεις τη δική σου λίστα αναπαραγωγής που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση όπου και αν βρίσκεσαι.

Δες εδώ την playlist!

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top