Now Reading
Αν υποφέρεις από κράμπες περιόδου, δοκίμασε αυτό το εύκολο hack

Αν υποφέρεις από κράμπες περιόδου, δοκίμασε αυτό το εύκολο hack

Avatar photo
Αν υποφέρεις από κράμπες περιόδου, δοκίμασε αυτό το εύκολο hack

Το acupressure hack που μπορεί να σε ανακουφίσει άμεσα από τις κράμπες περιόδου.

Εμπειρίες όπως το να σφίγγεις το στομάχι σου από τον πόνο ενώ βρίσκεσαι σε μια συνάντηση ή να ξαπλώνεις στον καναπέ ενώ έχεις «κολλημένη» πάνω σου μια θερμοφόρα θα σου είναι πολύ γνωστές αν αντιμετωπίζεις κράμπες περιόδου. Ο πρώτος μικρός πόνος που θα αισθανθείς μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε εξουθενωτικό που αυτομάτως θα «σταματήσει» τη μέρα σου. Για τις γυναίκες εκ των οποίων οι κράμπες δεν είναι τόσο έντονες, εξακολουθούν να είναι μια ενόχληση που μπορεί όμως να τους επιτρέπει να συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους μέσα στην ημέρα. Ο βελονισμός μπορεί να αποδειχτεί «σωτήριος» για όλες μας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές ή έντονες είναι οι κράμπες.

Η influencer του TikTok @chrissybriel  τόνισε πώς ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από κράμπες και το βίντεό της έχει πάνω από μισό εκατομμύριο likes. Οι followers κατέκλυσαν την ενότητα σχολίων, μοιράζοντας τον ενθουσιασμό τους για να δοκιμάσουν την τεχνική και αναφέρουν την αποτελεσματικότητά της. «Μόλις άρχισα να το κάνω και οι κράμπες κυριολεκτικά σταμάτησαν αμέσως», είπε ένας χρήστης. Η μέθοδος, η οποία έχει ρίζες σε ένα αρχαίο θεραπευτικό σύστημα, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς το συγκεκριμένο βίντεο εξηγεί πώς να εντοπίσεις το σημείο πίεσης και να εφαρμόσεις την τεχνική.

Αν υποφέρεις από κράμπες περιόδου, δοκίμασε αυτό το εύκολο hack

Πώς λειτουργεί ο βελονισμός

@chrissybriel

Replying to @Ehsaas Grover Natural relief from period cramps FAST!! I refrained from giving the non-cramped up girlies the finger this time 🫶🏽 Reflexology is effective, quick and accessible to everyone! TRY IT! Report back.

♬ Eventually – <3

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και συνίσταται στην άσκηση πίεσης σε διαφορετικά σημεία του σώματος για να αφαιρεθούν τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα, να εξισορροπηθεί και να ρέει η ενέργεια – που αναφέρεται ως qi (τσι). Είναι σαν τον βελονισμό αλλά χωρίς βελόνες. «Σκεφτείτε τον βελονισμό ως μια αποτελεσματική μορφή διέγερσης, που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στη διατήρηση της βελτίωσης με ελάχιστη επανεμφάνιση των συμπτωμάτων», δήλωσε στη Vogue ο Santosh Kumar Pandey, φυσικοθεραπευτής, ιδρυτής του Shenmen Healing Center της Βομβάης και μέλος της Ινδικής Ακαδημίας της Επιστήμης Βελονισμού και του Διεθνούς Οργανισμού Φυσικοπαθητικής.
Διάφορα σημεία πίεσης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο της περιόδου. Μερικά βρίσκονται στα χέρια και τα πόδια, ενώ άλλα βρίσκονται στο πόδι. Το σημείο που είναι αυτή τη στιγμή trend είναι στο αυτί. «Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το αυτί είναι ένας μικρόκοσμος του σώματος», είπε στο Into The Gloss η Mindi Counts, ιατρός ολοκληρωμένης ιατρικής, βελονιστής και συγγραφέας Five-Element, «και υπάρχουν εκατοντάδες σημεία βελονισμού στο αυτί για θεραπεία των πάντων, από οσφυαλγία μέχρι πονοκεφάλους».
Η Chrissy Briel λέει στους θεατές της να πάρουν ένα στυλό βελονισμού ή μια εναλλακτική λύση, όπως ένα κανονικό στυλό, για να ξεκινήσουν. Από εκεί, δείχνει πώς να κάνεις μασάζ στο σημείο που βρίσκεται στο επάνω εσωτερικό σημείο του αυτιού. Συνιστά να κάνεις μασάζ με το εργαλείο για περίπου 3-5 λεπτά και όσες φορές χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενσωμάτωση του βελονισμού στην καθημερινή ζωή

Αν υποφέρεις από κράμπες περιόδου, δοκίμασε αυτό το εύκολο hack

Αυτή η τάση είναι μόνο μια εισαγωγή στα οφέλη του βελονισμού. Ο βελονισμός μπορεί επίσης να καταπραΰνει το άγχος, το στρες, τη ναυτία, τους πονοκεφάλους, την αϋπνία, τις κράμπες της περιόδου και πολλά άλλα. Είναι μια προσιτή μορφή θεραπείας γιατί μόλις αρχίσεις να μαθαίνεις τα σημεία πίεσης, χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να κάνεις τα υπόλοιπα. Υπάρχουν μερικά εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εάν θέλεις να ασχοληθείς περισσότερο με την πρακτική, όπως το στυλό βελονισμού που αναφέρει η Chrissy Briel, αλλά υπάρχουν γρήγορες και εύκολες εναλλακτικές λύσεις. «Το πιο συναρπαστικό με τον βελονισμό είναι ότι είναι μια φθηνή, ασφαλής και απλή μορφή αυτο-φροντίδας και αυτοθεραπείας», είπε στο Forbes η Ka-Kit Hui, M.D., διευθύντρια του UCLA Center for East-West Medicine.
Την επόμενη φορά που θα έχεις κράμπες, πιάσε το πλησιέστερο στυλό αντί για ένα παυσίπονο και δοκίμασε τον βελονισμό — μπορεί να προσφέρει την ανακούφιση που χρειάζεσαι. Εάν αυτό λειτουργεί, ερεύνησε και άλλα σημεία βελονισμού.

Αν υποφέρεις από κράμπες περιόδου, δοκίμασε αυτό το εύκολο hack

Διάβασε επίσης:

Το θεραπευτικό μασάζ που ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου- 2 κινήσεις είναι αρκετές

Δυσμηνόρροια είναι ο ιατρικός όρος των πόνων περιόδου ή από τις κράμπες περιόδου. Όσο επιστημονικά κι αν το πούμε ή αν το γράψουμε, οι πόνοι περιόδου για όλες τις γυναίκες είναι ένα μεγάλο issue που πρέπει να συζητήσουμε.  Υπάρχουν δύο ειδών δυσμηνόρροιας: η πρωτοπαθής και η δευτεροπαθής. Όποιο είδος και αν έχουμε, όλες μας υποφέρουμε στην έμμηνο ρύση και ψάχνουμε τρόπους για να ανακουφιστούμε.

πόνοι περιόδου

Οι κράμπες της περιόδου (δυσμηνόρροια) προκαλούνται από συσπάσεις στη μήτρα καθώς αποβάλλεται η επένδυση της μήτρας. Αν και η σοβαρότητα αυτού του πόνου μπορεί να ποικίλλει, δεν είναι ποτέ μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.

Δες εδώ τις δύο κινήσεις

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κακές συνήθειες που σαμποτάρουν την σιλουέτα σου και σε φορτώνουν θερμίδες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζήσε καλύτερα και περισσότερο χωρίς γυμναστήριο, κάνοντας την πιο χρήσιμη άσκησηDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr