Now Reading
Αν θες μια ευτυχισμένη σχέση σταμάτα να περιμένεις αυτά τα 9 πράγματα από τους άνδρες

Αν θες μια ευτυχισμένη σχέση σταμάτα να περιμένεις αυτά τα 9 πράγματα από τους άνδρες

Avatar photo

Μόλις οι γυναίκες σταματήσουν να περιμένουν αυτά τα 9 πράγματα από τους άνδρες, όλοι θα είναι πιο ευτυχισμένοι και η σχέση τους θα ανθίσει, το κλειδί είναι να μετριάσεις τις προσδοκίες σου, και οι άνδρες απλοί άνθρωποι είναι.

Η κοινωνία αλλάζει γρήγορα και το τι αναμένεται από τους άνδρες και τις γυναίκες στις σχέσεις και την οικογένεια έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία πενήντα χρόνια. Για τους ανθρώπους σε ετεροφυλόφιλες σχέσεις, αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές δεν γνωρίζουν τι είναι σωστό να ζητούν και να περιμένουν από τους συντρόφους τους, γεγονός που οδηγεί σε σύγχυση, δυσαρέσκεια και απόσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ξεκάθαρη επικοινωνία, η προσωπική ευθύνη και η υπευθυνότητα αποτελούν τεράστιο μέρος αυτού που κάνει μία σχέση να λειτουργεί.  

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που φαίνεται να απομακρύνουν τους άνδρες και τις γυναίκες, ακόμη και όταν αγαπιούνται. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν έχουν τοξικές προσδοκίες από τις γυναίκες στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες θα ταυτιστούν με αυτά τα πράγματα, παρακάτω ως άδικες προσδοκίες που τίθενται σε αυτές στις σχέσεις. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα μιλήσουμε για τους άνδρες και για το τι μπορεί να ενοχλεί και να απομακρύνει εκείνους. Οι παρακάτω «μεγάλες» προσδοκίες που έχουν συχνά οι γυναίκες για τους άνδρες μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένες αντιλήψεις.  

 

  1. Ότι διαθέτει υψηλή αυτοεκτίμηση

Ενώ οι περισσότεροι άνδρες αγαπούν να βοηθούν μια γυναίκα να αισθάνεται καλά για τον εαυτό της, κανένας άνδρας δεν μπορεί να είναι η πηγή της αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας. Για τους περισσότερους άνδρες, αυτό μοιάζει με μια μάχη που θα χάνουν πάντα. Η αληθινή αυτοεκτίμηση πηγάζει από μέσα μας και είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε πρόσωπο ή κατάσταση ζωής.  Η αυτοεκτίμηση είναι εσωτερική υπόθεση και κάθε γυναίκα που βασίζεται στον άντρα της γι’ αυτήν δεν ενεργεί με ωριμότητα. 

  1. Ότι έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την εικόνα του σώματος 

Μερικές φορές δεν αρκεί να σου λέει ο σύντροφος σου πόσο σε αγαπάει, εσένα, το σώμα σου και πόσο όμορφη σε βλέπει. Διότι η κοινωνία μας είναι τόσο σκληρή με την αυτοεκτίμηση των γυναικών για τον εαυτό τους σωματικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Αλλά σε μια σχέση, καμία ποσότητα προσοχής από έναν άντρα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι βαθύ όπως ένα σοβαρό πρόβλημα με την εικόνα του σώματος. Και εδώ, επίσης, πρόκειται για μια εσωτερική δουλειά. 

Κανένας άνδρας δεν μπορεί να αναγκάσει μια γυναίκα να αγνοήσει όλες αυτές τις τοξικές εικόνες και να αγαπήσει τον εαυτό της σωματικά και δεν θα έπρεπε.   

  1. Ότι οδηγείται από σκοπό ή νόημα

Μια σπουδαία σχέση ή γάμος είναι εκείνος όπου και οι δύο άνθρωποι βρίσκουν βαθύ νόημα και αγάπη στη σχέση, αλλά έχουν επίσης τα πόδια τους σταθερά τοποθετημένα στο γιατί βρίσκονται σε αυτόν τον πλανήτη, για να ξεκινήσουν. Σίγουρα μπορεί να επικαλύπτονται, αλλά στο τέλος της ημέρας, το «νόημα» είναι ένα προσωπικό ταξίδι. Αν ο άλλος άνθρωπος δεν είναι το «παν» για σένα, δεν είναι δίκαιο ή υγιές.   

  1. Ότι θα μάθει να αγαπάει αυτό που αγαπάς και εσύ

Η ομορφιά μιας σχέσης είναι η κοινή εμπειρία του κόσμου αλλά και οι έντονες διαφορές. Και πολύ συχνά είναι στις διαφορές που η αγάπη γίνεται ακόμα πιο δυνατή.  Το να απογοητεύεσαι επειδή ο άντρας σου δεν βρίσκει ευχαρίστηση στα ίδια πράγματα με εσένα είναι πραγματικά μια χαμένη μάχη. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι απλά διαφορετικοί και αυτό είναι απολύτως εντάξει και, στην πραγματικότητα, ζωτικής σημασίας για μια υγιή σχέση. Μην προσπαθείς να αναγκάσεις τον άντρα σου να αγαπήσει αυτό που αγαπάς εσύ ή μην απογοητευτείς όταν δεν το κάνει. Η άνευ όρων αγάπη σημαίνει να αποδέχεσαι το άλλο άτομο γι’ αυτό που είναι και όπως είναι χωρίς να το κρίνεις. 

  

  1. Ότι θα εγκαταλείψει τους άνδρες του φίλους

Θέλεις ο σύντροφός σου να είναι δυνατός, γεμάτος και ευτυχισμένος και να τα φέρει όλα αυτά στο πόσο μπορεί να σε αγαπήσει. Δεν υπάρχει παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος ανάμεσα σε εσένα και τους φίλους του. Είναι το αντίθετο. Όσο πιο ισχυρό είναι το δίκτυο των πραγματίκων φίλων του, τόσο περισσότερο θα μπορεί να σε αγαπήσει. Υποστήριξε, ακόμη και ενθάρρυνε τον άντρα σου να διατηρεί, να δημιουργεί και να καλλιεργεί στενές ανδρικές φιλίες. Μπορεί να του σώσει τη ζωή και σίγουρα θα κάνει τη σχέση σας πολύ καλύτερη. 

  1. Ότι η αξία του είναι συνδεδεμένη με τον πλούτο του

Πάρα πολλοί άντρες βρίσκονται σε έναν δρόμο που οδηγεί στο πουθενά. Κάποια στιγμή, συνειδητοποιούν ότι τους έχουν πουλήσει ένα ψέμα. Η κοινωνία μας πολύ συχνά βλέπει τους άνδρες σε δύο διαστάσεις. Ποιος άντρας έχει τα περισσότερα λεφτά; Τελεία και παύλα. Είναι ένα φαύλο μέτρο που οδηγεί πάντα στο κενό. Σίγουρα τα χρήματα έχουν σημασία. Και το να συντηρείς μια οικογένεια και να είσαι γενναιόδωρος ως άντρας, είναι όλα πράγματα που αποτελούν θετικά ανδρικά χαρακτηριστικά.  

  

Πολλοί, πάρα πολλοί άντρες δουλεύουν σκληρά για να τα βγάλουν πέρα. Αν και δεν είναι το ίδιο ή ισοδύναμο, η ικανότητα των ανδρών να κερδίζουν χρήματα είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο μας αντικειμενοποιούν. Παρόμοια με το πώς το «ανδρικό βλέμμα» κάνει κάποιους άνδρες να μην αφιερώνουν ποτέ χρόνο για να αντιμετωπίσουν τις γυναίκες σε τρεις διαστάσεις, κάποιες γυναίκες βλέπουν αξία μόνο σε έναν άνδρα που έχει χρήματα ή «δυνατότητες». Και αυτό είναι μαζικά καταστροφικό για όλους.  

  1. Ότι μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου στο κρεβάτι

Το καλό σεξ έχει να κάνει με την καλή επικοινωνία. Χρειάζεται θάρρος, αλλά πρέπει να πεις στον άντρα σου ακριβώς τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει. Κάθε άντρας που σε αγαπάει θέλει να σου προσφέρει ευχαρίστηση.  Θέλει να σου δώσει βαθιά ικανοποίηση στη σωματική σας σχέση. Το να «προσποιείσαι» το μόνο που κάνει είναι να βλάπτει τη δυνητική σας απόλαυση μεμονωμένα ως άνθρωποι και ως ζευγάρι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να έχεις το θάρρος να είσαι αρκετά ευάλωτη για να πεις σε έναν άντρα τι πραγματικά σου συμβαίνει σωματικά, αλλά είναι σημαντικό και ένας άντρας που νοιάζεται για σένα θέλει να το ακούσει.  

  1. Ότι θα συμπεριφέρεται όπως θα συμπεριφερόταν μια γυναίκα 

Γιόρτασε τον άντρα σου επειδή είναι άντρας. Μην απογοητεύεσαι επειδή δεν καταλαβαίνει πώς είναι να είσαι γυναίκα ή, ακόμα χειρότερα, μην περιμένεις να ξέρει διαισθητικά πώς είναι η δική σου εμπειρία του να είσαι γυναίκα. Αυτό είναι μη ρεαλιστικό και άδικο. Μίλησε του και ζήτησε του να σε ακούσει. Μην του ζητάς να γίνει αναγνώστης του μυαλού σου, θα εκνευριστείς και το ίδιο θα κάνει εκείνος. 

 

  1. Ότι είναι τέλειος

Όλοι είμαστε άνθρωποι. Μην εξιδανικεύεις τον άντρα σου και στη συνέχεια να πάθεις συντριπτική κατάθλιψη όταν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Και οι άντρες κάνουν τόνους λαθών ακόμα και όταν είναι 100% μέσα στη σχέση και προσπαθούν για το καλύτερο. Στις υγιείς σχέσεις, όταν συμβαίνουν λάθη, υπάρχει μεγάλο περιθώριο λάθους. Δεν γίνεται αμέσως υπόθεση κακουργήματος. Υπάρχει περιθώριο για λάθη, συγγνώμες και αλλαγές στη συμπεριφορά.

Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες που ακολουθούνται από θυμό για την αποτυχία να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες είναι συνταγή καταστροφής. Η άνευ όρων αγάπη και προς τις δύο κατευθύνσεις περιλαμβάνει την αποδοχή και στην πραγματικότητα την αγάπη των ατελειών, των αδυναμιών και των τρόπων με τους οποίους ο σύντροφός σου αγωνίζεται. Αγάπησε και μην μισείς, τα σημεία στα οποία ο άντρας σου αποτυγχάνει. Να υποθέτεις πάντα το καλύτερο για εκείνον. 

 

Διάβασε επίσης:

Κάτι κάνεις λάθος! 5 συνήθειες σου που δεν συνειδητοποιείς ότι διώχνουν τους άντρες μακριά

Μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσεις αυτές τις ιδιόμορφες συνήθειες που λειτουργούν υποσυνείδητα και κάνουν τους άντρες να απομακρύνονται από κοντά σου. Η μόνη στιγμή που θα πρέπει να είσαι δύσκολη στο να σε διαβάσει και να σε καταλάβει κάποιος θα πρέπει να είναι κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας πόκερ ή μιας διαπραγμάτευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων. Το πρώτο σας ραντεβού δεν είναι μια από αυτές τις στιγμές, και όμως τόσοι πολλοί από εμάς είναι δύσκολο να διαβαστούν. 

Αν δεν πεις συγκεκριμένα στο ραντεβού σου: «Ξέρεις κάτι μου αρέσεις!», συχνά ο άλλος μένει να ψάχνει για ανεπαίσθητες υποσυνείδητες ενδείξεις που του λένε πώς αισθάνεσαι. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς καν, αλλά μπορεί να δίνεις όλα τα λάθος σήματα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είσαι σε ραντεβού και θέλεις να βεβαιωθείς ότι το άλλο άτομο ξέρει ότι σου αρέσει, απόφυγε αυτά τα λεπτά και υποσυνείδητα πράγματα που κάνει και διώχνεις τους άνδρες μακριά.

Ακολουθούν 6 πράγματα που κάνεις και υποσυνείδητα απομακρύνουν έναν άντρα: 

  1. Έχεις μία κλειστή γλώσσα του σώματος

Μπορεί να νομίζεις ότι οι πρώτες εντυπώσεις δημιουργούνται από τα λόγια που θα πεις, αλλά τουλάχιστον το 50% των αρχικών συνδέσεων βασίζεται στη γλώσσα του σώματός. Έτσι, ενώ το μυαλό σου μπορεί να λέει ΝΑΙ το σώμα σου, προς εκείνον λέει όχι. 

Φρόντισε να διατηρείς ανοιχτή τη γλώσσα του σώματος. Αντιμετώπισε το ραντεβού σου, ακόμη και αν κάθεστε ο ένας δίπλα στον άλλο σε ένα μπαρ, και βεβαιώσου ότι το σώμα σου είναι στραμμένο προς το μέρος του. Κράτησε τα χέρια σου χαλαρά και μην τα σταυρώνεις, μην τα διπλώνεις ή μην τα κρατάς ενωμένα για πολλή ώρα. Σκύψε προς το ραντεβού σου όταν μιλάει για να δείξεις πόσο πολύ ακούς αυτά που λέει. 

Δες εδώ τι κάνεις και διώχνεις μακριά τους άντρες 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τόνωσε τους μύες σε όλο σου το σώμα σου μέσα σε 30' μόνο με ένα λάστιχο αντίστασης
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κιχώριο και καφέςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr