Now Reading
9 mantras που αν τα λες καθημερινά θα «αναγεννήσουν» τον εαυτό σου το 2023

9 mantras που αν τα λες καθημερινά θα «αναγεννήσουν» τον εαυτό σου το 2023

Avatar photo
προσευχή στον ήλιο

Κάθε νέα χρονιά που έρχεται φέρνει μαζί της την ελπίδα για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες. Ας κάνουμε λοιπόν μια σύνοψη των καλύτερων υπενθυμίσεων και συμβουλών ευεξίας για να ξεκινήσουμε το 2023 με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ένα μάντρα είναι μια ιερή λέξη, ήχος ή φράση, συχνά στα σανσκριτικά, που απαγγέλλεται σε μια μεγάλη ποικιλία θρησκευτικών και πνευματικών παραδόσεων, όπως ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός και η Γιόγκα. Η λέξη μάντρα προέρχεται από δύο σανσκριτικές ρίζες: manas που σημαίνει «νους» και tra που σημαίνει «εργαλείο». Ως εκ τούτου, τα μάντρα θεωρούνται «εργαλεία της σκέψης», που χρησιμοποιούνται ως μέσο αξιοποίησης και εστίασης του νου.

Αν δεν σου αρέσουν  τα εμπνευσμένα αποφθέγματα, συνεχίστε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις μια λίστα με χρήσιμα αποσπάσματα ή καθημερινά «mantras» που είναι χρήσιμο να έχουμε στο μυαλό μας όταν χρειαζόμαστε μια μικρή διόρθωση πορείας στο ταξίδι της υγείας μας. Αυτό περιλαμβάνει τη σωματική, την ψυχική και τη συναισθηματική υγεία. Καθένας μας είναι ο καλύτερος και χειρότερος κριτής του εαυτού του και οι ατάκες που λέμε τον εαυτό μας μπορούν να διαμορφώσουν τη στάση μας σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση, την απόδοσή μας στη δουλειά και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Με μια ατελείωτη προσφορά συμβουλών ευεξίας για το πώς να ζήσουμε την «καλύτερη ζωή» μας, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από το θόρυβο της καθημερινότητας για να προσδιορίσεις τι πραγματικά θα έχει απήχηση σε εσένα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.

Στη συνέχεια θα βρεις μια συλλογή από αποφθέγματα, μάντρας ή έξυπνες φράσεις που έχουν απήχηση και ελπίζουμε να βρεις κι εσύ ένα που θα σε βοηθάει.

1. Μη φοβάσαι

Ένας άνθρωπος με άγχος, που συχνά αντιμετωπίζει νέες ευθύνες ή προκλήσεις, πρέπει να τολμά και να ακολουθεί τη λογική του «Do it scared» – κάντο έστω και ας φοβάσαι- μας υπενθυμίζει ότι είναι εντάξει να έχουμε αυτά τα συναισθήματα, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας κρατούν πίσω.

2.Δεν μπορείς να ζήσεις μια γεμάτη ζωή με άδειο στομάχι

Ανάμεσα στις ευαισθησίες στα τρόφιμα, τα προβλήματα πέψης, τα φάρμακα που περιορίζουν την όρεξή και την περιστασιακή εμμονή με τις θερμίδες, το φαγητό είναι πάντα ένας αγώνας. Αυτό το μάντρα βοηθάει να θυμάσαι ότι το φαγητό δεν είναι τίποτα περισσότερο από καύσιμο για το σώμα μου, ώστε να μπορείς να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, και είναι ζωτικής σημασίας να ξέρεις ότι έχεις αρκετά «καύσιμα».

3. Τι θα ήθελε ο μελλοντικός σου εαυτός;

Ξέρεις εκείνες τις στιγμές που νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι επειδή είναι σημαντικό και καλό για σένα και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αλλά πραγματικά δεν έχεις όρεξη, ούτε καν λίγο; Ναι. Πώς αν περιμένεις λοιπόν μέχρι να «νιώσεις ότι θέλεις» να κάνεις κάτι, μπορεί να μην συμβεί ποτέ, και ότι αντί να ρωτάς τον παρόντα εαυτό σου τι να κάνεις, θα πρέπει να κάνεις check in με τον μελλοντικό σου εαυτό. Για παράδειγμα, ίσως εγώ δεν θέλω να ψωνίσω, αλλά ο μελλοντικός μου εαυτός θέλει να έχει φαγητό στο ψυγείο; Και βέβαια θέλει. Αυτό θα την κάνει να νιώσει προετοιμασμένη, χαλαρή και ανακουφισμένη. Έτσι, παρόλο που δεν έχω όρεξη να πάω, θα το κάνω. Αυτή είναι πλέον σημαντική  ερώτηση που πρέπει να κάνεις  όταν έχεις μια στιγμή που αισθάνεσαι πολύ κουρασμένη για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Είναι σαν το αντίθετο της αναβλητικότητας – αντί να αφήσεις επιπλέον προβλήματα για να τα λύσει ο μελλοντικός σου εαυτός, προσπάθησε να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη.  Είναι ένας πραγματικά όμορφος τρόπος να πιέσεις τον εαυτό σου, και ο μελλοντικός εαυτός σου θα σου είναι πάντα ευγνώμων.

4. Η ελπίδα δεν είναι στρατηγική

Η ελπίδα δεν είναι μια στρατηγική για να πετύχεις πράγματα, πρέπει να θέσεις τα σχέδιά σου σε εφαρμογή και να είσαι πιο προσηλωμένη στον στόχο σου. Αντί να λες «ελπίζω να κερδίσω το jocker», θα πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ στο μέτρο των δυνατοτήτων μου για να κερδίσω και να έχεις τη νοοτροπία ότι «θα κερδίσω», για να βοηθήσω στην υλοποίηση των στόχων μου.

5. Κάθε κύτταρο στο σώμα μου είναι ζωντανό και όμορφο

Είναι απλό και ταυτόχρονα ενδυναμωτικό. Σου υπενθυμίζει ότι το σώμα σου είναι το σπίτι σου και πάντα ρέει ενέργεια. Η ύπαρξή σου αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα που συνεργάζονται όλα μαζί. Αυτό το μάντρα  βοηθάει να βλέπεις το σώμα σου ως δώρο και όχι ως βάρος. Παρ’ όλα αυτά, η καρδιά σου χτυπάει, τα κύτταρά σου λειτουργούν και το σώμα σου σε κρατάει ζωντανό και αυτό από μόνο του είναι όμορφο.

6. Δείξε σεβασμό και οίκτο στον εαυτό σου

Αυτή η περιεκτική φράση κάνει περισσότερα για σένα από όσα μπορείς να φανταστείς, ειδικά κατά τη διάρκεια δύσκολων περίοδών στη ζωή μας. Αυτή η φράση θα πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στο μυαλό για να σου θυμίζει ότι δεν μπορείς να είσαι τα πάντα για όλους και πάντα και αυτό είναι εντάξει.

 

7. Πάντα να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό

Είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Don Miguel Ruiz «Οι τέσσερις συμφωνίες». Όταν διαβάζουμε αυτή τη φράση, σε ένα επιφανειακό επίπεδο, μπορεί να σκεφτούμε ότι παραπέμπει στην κουλτούρα της βιασύνης και στην αφήγηση ότι πρέπει πάντα να έχουμε υψηλές επιδόσεις. Ωστόσο, όταν σκάψουμε λίγο βαθύτερα, μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως ότι το καλύτερό μας είναι αντικείμενο αλλαγής από τη μια στιγμή στην άλλη. Το καλύτερό σας σήμερα μπορεί να μοιάζει εντελώς διαφορετικό από το καλύτερό σας αύριο και αυτό είναι εντάξει. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις το καλύτερό σου υπό τις συνθήκες που βρίσκεσαι με τους πόρους που έχεις στη διάθεσή σου εκείνη τη στιγμή.

8. Εστίασε στον εαυτό σου

Αυτό το μάντρα έχει πολλές σημασίες, είναι μια υπενθύμιση για να κάνεις πάντα με αυτοπεποίθηση τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτά. Είναι μια υπενθύμιση να μην αναλώνεσαι στο πώς κάποιος άλλος θέλει να ζήσει τη ζωή του, είτε συμφωνείς με αυτό είτε όχι.

Τέλος, είναι επίσης μια φράση που  μπορείς να λες σε κάποιον άλλο που νιώθει ανασφάλεια για τον εαυτό του και χρειάζεται επιβεβαίωση.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top