Now Reading
5 wellness τελετουργικά που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι σου

5 wellness τελετουργικά που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι σου

Avatar photo
5 wellness τελετουργικά που μπορείς να κάνεις από το κρεβάτι σου

Αξιοποίησε στο έπακρο τον χρόνο που έχεις στο κρεβάτι.

Αποδεικνύεται ότι το κρεβάτι σου δεν είναι μόνο για ύπνο. Δεδομένου ότι το να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο, έχουμε συγκεντρώσει τελετουργικά ευεξίας που μπορείς να κάνεις από την άνεση του κρεβατιού σου. Ο στόχος; Να κάνεις το μυαλό και το σώμα σου να λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία.

1.Φόρεσέ το

Δεν χρειάζεσαι λόγο για να δώσεις στον εαυτό σου ευχαρίστηση (είναι πάντα δικαίωμά σου!), αλλά μια μέρα που μένεις στο κρεβάτι όλη μέρα απαιτεί να γίνεσαι σέξι, είτε είσαι μόνη είτε με παρέα. Αφιέρωσε χρόνο για να εξερευνήσεις την αισθησιακή σου πλευρά, ανακάλυψε τις θέσεις που θα σου προσφέρουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, χρησιμοποίησε σωστά τον δονητή σου ή καλύτερα κάνε όλα τα παραπάνω. Άλλωστε, έχεις όλη την ημέρα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από το μεγάλο “O”. Το σεξ απελευθερώνει εκείνες τις ορμόνες που προκαλούν καλή αίσθηση (AKA ενδορφίνες και ωκυτοκίνη ) που μπορούν να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε το στρες και το άγχος.

γυναίκα που ξαπλώνει με μακιγιάζ2.Πρόλαβε το κλείσιμο των ματιών

Ο ύπνος μπορεί να είναι η προφανής δραστηριότητα που πρέπει να κάνεις στο κρεβάτι, αλλά αν το σώμα σου σου λέει να ξεκουραστείς, μην αρνηθείς τον ύπνο ομορφιάς . Φοράς ήδη τα πιο άνετα ρούχα ύπνου και το υπνοδωμάτιό σας είναι πιθανόν στη βέλτιστη θερμοκρασία για Zzzs, καθιστώντας το ιδανικό σενάριο για αποκοιμηθείς.

Κοιμάσαι με την πόρτα του υπνοδωματίου κλειστή; Δες γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείς3.Εξασκήσου στην αναπνοή

Έχεις παρατηρήσει ποτέ στον εαυτό σου να κρατάς την αναπνοή σου ενώ περιμένεις να ανανεωθούν τα εισερχόμενά σου στο κινητό ή ενώ διαβάζεις τα σχόλια της τελευταίας σου ανάρτησης; Με τη σταθερή σου κατάσταση να είναι σε εγρήγορση χάρη στις λίστες υποχρεώσεων, τα επαγγελματικά email και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άθελά σου κρατάς την αναπνοή σου περισσότερο από όσο φαντάζεσαι, αυξάνοντας περαιτέρω το άγχος. Ενσωμάτωσε ασκήσεις αναπνοής ή συνειδητές ασκήσεις αναπνοής για να προκαλέσεις ηρεμία στο μυαλό και το σώμα σου. Η αναπνοή συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία , συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιπέδων στρες και του άγχους, της αύξησης της αυτοπεποίθησης, της εικόνας του εαυτού και της αυτοεκτίμησης , της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και της ανάπτυξης χαράς και ευτυχίας.

4.Τέντωσέ το

Το να κινηθείς ενώ μένεις στο κρεβάτι μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές διατάσεις για να γεμίσειςευεξίας πριν καν πιεις τον καφέ σου. Οι διατάσεις πριν σηκωθείς μπορεί να κάνουν θαύματα για την υγεία σου. Για αρχή, μπορεί να βοηθήσει στην αφύπνιση του σώματος, στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού συστήματος (AKA το σύστημα «ξεκούρασης και πέψης»), το οποίο σε βάζει σε μια πιο χαλαρή κατάσταση του μυαλού και δίνει τον τόνο για ένα ήρεμο πρωινό και μια μέρα μπροστά.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ5.Περιποιήσου τον εαυτό σου

Η φροντίδα του εαυτού σου με μάσκες περιποίησης σε πρόσωπο και μαλλιά ή οποιοδήποτε άλλο σημείο επιθυμείς όχι μόνο σε εξοπλίζει για να αντιμετωπίσεις καλύτερα τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες, αλλά έρευνα δείχνει επίσης ότι προάγει την ανθεκτικότητα, το μειωμένο άγχος, τη βελτίωση της ανοσίας, την αυξημένη παραγωγικότητα και την υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Η νέα σας λάμψη είναι απλώς ένα πρόσθετο προνόμιο.

5 wellness τελετουργικά που μπορείς να κάνεις από το κρεβάτι σουΔιάβασε επίσης:

Αν κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά κάνεις καλό στην υγεία σου- Να γιατί

Tο να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη επιλογή για να βελτιώσεις τον ύπνο σου και να γίνει πιο ξεκούραστος.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μετά τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την ψυχική υγεία, ο ύπνος είναι ο τέταρτος πυλώνας της καλής υγείας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2023 – στόχος της οποίας είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον ρόλο που έχει η κακή ποιότητα και ποσότητα του ύπνου στην ψυχική, σωματική και κοινωνική ευεξία του ατόμου μια έρευνα της Ipsos διερεύνησε τη συμπεριφορά στον ύπνο στην Ιταλία: το 49% των γυναικών και το 38% των ανδρών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι πάσχουν από μία ή περισσότερες διαταραχές ύπνου.

Δες εδώ γιατί

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν θέλεις να μια πιο υγιεινή διατροφή και περισσότερη ενέργεια ο κανόνας 5 Α είναι για σένα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οζονοθεραπεία: Τι είναι και σε ποιες παθήσεις μπορεί να είναι ωφέλιμηDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr